Falșii revoluționari nu merg la pușcărie?

18 Noiembrie 2016, 09:20 | 4480 vizualizări | 5 comentarii
Car Universal
Falșii revoluționari nu merg la pușcărie?

Suntem în fața unei situații revoltătoare: 3.500 de revoluționari primeau de la stat, ilegal și pe degeaba, o sumă pentru care peste 2,5 milioane de români muncesc zilnic între 8 și 12 ore.

Procurorii au descoperit că peste 3.500 de persoane au primit ilegal certificate de revoluționari care le-au permis încasarea unei indemnizații de peste 2.000 de lei. Suma totală fraudată astfel, din bani publici, este de aproape 13 milioane de lei, a explicat jurnalista Ondine Gherghuț în articolul din România liberă care arată cum a fost posibiă frauda.


Riscă arestarea preventivă Adrian Sanda, şeful Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluționarilor (SSPR) cu rang de secretar de stat, Denisa Corina Tănase (avocat, secretar general la SSPR) și Cristina Valentina Cechi (avocat, șef serviciu pentru revoluționari), Andreea Dragomir, secretarul comisiei parlamentare de validare a certificatelor de revoluționar cu rol determinant la Revoluția din decembrie 1989.

Șapte persoane au fost reținute și șase inculpați au fost puși sub control judiciar, fiind acuzați de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și de falsuri.


Anchetatorii nu se mișcă însă la fel de ferm și împotriva celor 3.500 de hoți care au dat șpăgi ca să primească degeaba suma de 2.050 de lei de la stat. Adică aproape dublul salariului minim pe economie, pentru care muncesc, între 8 și 12 ore, 30 la sută dintre angajații cu carte de de muncă din România. Vorbim de peste 1,6 milioane de români care sunt fraieri, în comparație cu cei 3.500 de șmecheri.

Și nu sunt singurii fraieri.

Jumătate dintre toți angajații din țara noastră câștigă sume situate între salariul minim de 1250 și 2.681 cât este salariul mediu pe economie, din iulie 2016, conform INS. Adică alte câteva milioane de români fraieri.


Dacă ne uităm la câștigurile medii lunare, conform unei alnalize publicată de gandul.info, în ianuarie 2016, pe primul loc în topul câştigurilor medii lunare este București, cu 2.813 de lei.

Urmează judeţul Ilfov cu 2.363 de lei, Cluj cu 2.166 de lei, Timiş cu 2.136 de lei şi Argeş cu 2.050 de lei. Adică exact cât primeau degeaba 3.500 de șmecheri care au dat șpagă pentru indemnizații nemeritate.


În toate celelalte judeţe ale României câştigurile medii nete lunare sunt sub banii pe care falșii revoluționari îi primeau degeaba de la stat. În top 5 cele mai mici câştiguri ale angajaţilor pentru 2016 se află judeţele Harghita cu 1.317 de lei, Covasna - 1.398 de lei, Neamţ - 1.456 de lei, Bistriţa- Năsăud-1.472 de lei şi Bihor- 1.490 lei.


Un calcul aproximativ ne arată că sunt peste 2,5 milioane de fraieri care muncesc de le sar capacale pentru banii pe care i-au primit degeaba falșii revoluționari șmecheri.


Câți dintre dumnevoastră sunteți printre fraierii de mai sus? Înțelegem mai bine acum cât de scandaloasă este frauda instrumentată de procurori?

sursa: romanialibera.ro

Citeşte şi
Comentarii (5) Adaugă comentariu
George pe 20 Noiembrie 2016, 02:51
#5
O tara a profitorilor
Tata-l meu a participat la Revoluție,dar nu are nici măcar un drept de revoluționar,...după ce s-a terminat revoluția,si au fost(batalionul\garnizoana de care făcea parte) să își ceara drepturile,li s-a spus așa:Bravo! mă baieti,voi v-ați aparat tara! Iar alții care au stat bine mersi la căldurică,au ajuns să aibă drept de revoluționar fără să fi tras măcar o singură dată cu arma...Asta e dreptatea în țară asta.
Aurelia pe 18 Noiembrie 2016, 21:21
#4
Revoluția a fost de fapt,O LOVITURĂ DE STAT
Au fost oameni mult mai c*rajoși,care au suferit și ale căror destine și cariere au fost distruse.Certificate și tot felul de avantaje au avut tot profitorii,infractorii,copiii foștilor informatori ai fostei sec*rități,și chiar informatorii și cei care au făcut parte din structurile fostului regim.Fără indemnizații de la bugetul statului.Dacă revoluția era facută pentru astfel de avantaje,toată România era în stradă.
si pe 18 Noiembrie 2016, 21:07
#3
si
Si Nardi Ceaangaru,al caru-i frate dumnezeu sa-l odihneasca a fugit din tara înainte de '89 so tot înainte de 89 si el a avut okk de la sec*ritate sa plece in state. Ca lumea nu? Si deodată on 89 devine revolutionar cu Vladutu,Ivan,Mohanu,Severica!Misto nu?
Eugen pe 18 Noiembrie 2016, 19:26
#2
revolutia
Am și eu o întrebare pentru Primarita din Uda Clocociov Florica Aurelia Barbulescu unde a fost la revoluție de are certificat de revoluționar a stat lingă soba la căldură habar avea de revoluție . PE EA NU O ANCHETEAZĂ NIMENI SA VADĂ CUM IA BANI NECUVENITI

A EI II TREBUIE SA ARUNCE CU CATE O SUTA CINZECI DE MILIOANE VECHI PE MANELISTUL GUȚĂ LA NUNTA LA RUDARI VERIFICAȚI CA ESTE ASA

CE PĂRERE AVEȚI SĂRMANI ROMANI CARE NU AVEM BANI SA DAM LA COPII LA ȘCOALĂ ??????
George pe 18 Noiembrie 2016, 17:06
#1
Anchetati va rog si la Turnu
Unde dracu a luptat la revolutie Marian Vladutu,Catalin Barcanescu,deputatul penal si insuportabil de je**s AdrianSimionescu si multi altii....DNA-ul ....va rog sesizati-va
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.