"Adopta un taran" - Sute de cereri de "adoptie" de ferme din partea taranilor.

15 Aprilie 2016, 11:28 | 7506 vizualizări | 1 comentarii
Car Universal
"Adopta un taran" - Sute de cereri de "adoptie" de ferme din partea taranilor.

Proiectul „Adoptă un țăran”, pornit luna trecută de către două asociații brașovene și una din Belgia, începe să dea rezultate. „Primim sute de mesaje pe zi (…) Trebuie să le răspundem tuturor și să îi trecem pe liste. Un număr exact nu avem acum. Cele mai multe sunt cererile de adopție”, spune Mihaela Popescu, președinta Asociației Agora for Life, o bucureșteancă plecată în Belgia cu ani în urmă.

Oficial, până acum, două ferme din județul Brașov au fost „adoptate”. Ferma Adam din Poiana Mărului este una dintre ele. Aici, soții Adam cresc 11 văcuțe.

Alexandru Adam își laudă animalele. „Ăștia sunt viței care au stat aici toată iarna, la apă au coborât ele la fântână, fără să le dau eu apă și eu nu am lucrat la ele să le scot eu gunoiul că ele au stat, uitați așa, libere”, a spus fermierul într-un reportaj Pro TV.

Familia Adam s-a înscris în grupul de Facebook „Adoptă un țăran” care facilitează legătura directă între producători și clienți. Orice orășean care își dorește legume sau produse animale proaspete poate contacta un fermier apropiat de el. Ferma Adam a primit primele patru comenzi. „Ieri am primit primele comenzi pentru a face produsele și astăzi încercăm să le trimitem la destinație”, a spus și Estera Adam.

Ferma Dealul cu Afine din Mândra este cea de-a doua organizație agricolă din Brașov care a cerut să fie „adoptată”. „Încă 3 luni și vom culege prima noastră recoltă serioasă. Cel mai simplu ar fi să încărcăm totul în tir și să trimitem în Germania, dar am pornit în aventura asta cu gândul să fim schimbarea pe care vrem să o vedem în lume. Așa că ne complicăm viața, dar ne îmbogățim spiritul, și pregătim strategia de a vinde fructele direct consumatorilor din țara asta. Pregătim colete de 5 kg care se vor distribui după regula ”primul sosit, primul servit”. Fiecare persoana poate comanda un colet sau mai multe, dar kilogramele de fructe vor fi deci 5 sau multiplu de 5. Cum fructele noastre se coc treptat și în timp, coletele vor fi distribuite în iulie și august, în funcție de disponibilitate. Începem înscrierile şi lista va rămâne deschisă până vom ajunge la 1.000”, scriu fermierii pe pagina de Facebook.

Suflete mari, brașovenii au adoptat-o și pe Tanti Angela din Întorsura Buzăului, primul „țăran” înscris pe această platformă. „Tanti Angela este o doamnă minunată care are o gospodărie demnă de lăudat. De la Tanti Angela puteți cumpăra lactate bio, ouă, carne și să vedem ce ne poate aduce bun la vară! Noi achiziționăm în fiecare vineri produse din gospodăria ei și am molipsit încă mulți prieteni”, scriu organizatorii campaniei „ Adoptă un ţăran ”.

Tanti Angela, în vârstă de 66 ani, a spus că s-a alăturat campaniei la solicitarea unei cliente fidele din Braşov. „I-am spus doamnei, care îmi este clientă încă de foarte mult timp, că îmi merge foarte greu şi că nu se vinde marfa, iar dânsa mi-a spus că mă ajută. Iniţial am crezut că glumeşte, dar pe urmă a dat anunţul pe internet şi au mai apărut câţiva clienţi. Nu pot să spun că foarte mulţi, pentru că s-a întâmplat acum în Postul Paştelui, dar sunt în limita posibilităţilor, pentru că nu avem chiar aşa de multe animale”.

Țăranii care vor să alăture campaniei „ne pot scrie un mesaj pe pagina de Facebook si noi le cerem mai multe detalii, îi sunăm și, în măsura posibilităților, îi vizităm”, spun inițiatorii proiectului. Aceștia vor lansa în următoarele zile și un site care să înlesnească legătura dintre fermieri și clienți, astfel încât tot mai mulți țărani să fie „adoptați”.

sursa: bizbrasov.ro

Citeşte şi
Comentarii (1) Adaugă comentariu
o pe 15 Aprilie 2016, 12:31
#1
j
ba noi Turnenii suntem oraseni nu tarani inapoiatilor !
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.