Producatorii de legume din Izbiceni vor sa-si creeze propriul brand.

09 Martie 2016, 21:54 | 6365 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal
Rosii.

Apare un nou brand de legume româneşti în magazine. Sunt cultivate în solarii şi protejate cu ajutorul insectelor olandeze

Producătorii de legume din Izbiceni, unii dintre primii care au participat la programul Dor de Gust prin care fermierii livrează legume şi fructe lanţurilor de hipermarketuri vor să-şi creeze propriul brand cu care să intre în marile lanţuri de magazine. Au solarii pe 100 de hecatre şi folosesc prădători pentru a scăpa de dăunători.

Zece fermieri din zona Izbiceni, judeţul Olt, localitate cu tradiţie pentru legumicultura românească, au pus bazele unei cooperative şi lucrează la crearea unui brand de legume româneşti crescute fără îngrăşăminte. O parte dintre ei, alături de liderul lor Mihai Velica, s-au alăturat în 2014 platformei Dor de Gust prin care Asociaţia Cultivatorilor de Legume, Prodcom Legume-Fructe şi compania Agricover produc şi comercializează legume şi fructe către lanţurile de hipermarketuri. "De anul tercut nu am mai colaborat cu Agricover, pentru că încercăm un alt tip de proiect. Vrem să ne creăm propriul brand pentru a ne poziţia altfel. Producel legume fără reziduuri (de pesticide n.red) pentru că le cultivăm în solarii în care combatem prădătorii fără insecticide", a declarat pentru ECONOMICA.NET Mihai Velica, preşedintele Cooperativei Agricolă Horticola Izbiceni. Potrivit acestuia, fermierii din Cooperativă folosesc împotriva dăunătorilor prădători naturalii (insecte) aduşi din Olanda.

Legume fără trasabilitate

Cooperativa de la Izbiceni exploatează aproximativ 100 de hectare de solarii, faţă de aproximativ 20 de hectare în 2014 şi vrea să intre în marile magazine începând cu luna iulie, "când preţurile se stabilizează". În 2014 am livrat aproximativ 100 de tone de legume prin Dor de Gust", mai spune fermierul, care mizează pe faptul că românii vor să ştie care este trasabilitatrea produsului. "Acum toate legumele româneşti sunt la fel. Nu se asigură trasabilitatea produsului, astfel încât cumpărătorul să ştie de unde pleacă acest produs şi pe unde ajunge. Noi vrem să ne poziţionăm altfel şi în decursul a cinci ani să construim un brand de succes. La 1 iulie sper să existe acest brand", mai spune fermierul, care a comandat studii de piaţă pentru a vedea care este situaţia. "Vrem să ştim exact unde ne aflăm. Toate mărcile acestea gen "de-ale noastre", "de odinioara" etc. nu cred că au fost recepţionate aşa cum ar fi trebuit", crede legumicultorul de la Izbiceni.

 Mai mult aici: economica.net

Citeşte şi
Comentarii (2) Adaugă comentariu
PUFU pe 22 Martie 2016, 21:11
#2
SPER
SPER CA DIN ACEST AN SA LI SE FACA SI LOR ANALIZE LA ROSII .

costy pe 13 Martie 2016, 10:37
#1
Din pacate...
Izbiceniul supravietueste doar datorita legumiculturii,pe care din pacate o face fara prea multe studii de gen.In aceasta comuna ca de altfel si in cele limitrofe nu exista alta sursa de venit,magazinele,atelierele,si micile afaceri fiind nevoite sa depinda in mare parte de recolta legumicola. Oamenii sunt necajiti,obositi,uzati la maxim, multi dintre ei pierzand demult notiunea zilelor,iar rarele sarbatori pe care le mai respecta intamplator nu sunt altceva decat prilej de innecare cu alcool. Paradoxal aici se gasesc numeroase masini scumpe,dar care fiecare are povestea ei si probabil un singur propietar:banca! Comuna e devastata de lucrarile intarziate,manate acum de sula DNA-ului, la canalizare si apa c*renta.Joc*rile politice,instrumentate pervers, de diversi membri rosii,aduc in fata fel de fel de marionte si oameni cu aptitudini inventate.Oamenii bulversati si oarecum dezbinati s-au impartit in mai multe tabere ce sustin politicul din sat,implicit hotia si minciuna.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.