Giuvarasti solare: LEGUMELE NU SUNT CU NIMIC MAI PREJOS FATA DE CELE DIN IMPORT, POATE CHIAR MAI PERICULOASE.... - comentariul zilei.

28 Februarie 2016, 06:43 | 12251 vizualizări | 10 comentarii
Car Universal
LEGUMELE NU SUNT CU NIMIC MAI PREJOS FATA DE CELE DIN IMPORT, POATE CHIAR MAI PERICULOASE..

DE ETHREL NU SPUNE NIMENI NIMIC???

E UN REGULATOR DE COACERE CARE ESTE FOARTE OTRAVITOR, INTERZIS IN UE, PROCURAT DIN TURCIA, SI CARE SE FOLOSESTE CU PRECADERE LA FRUCTELE DE TOMATE(ROSII SAU PALDAGENI) ESTE VINOVATUL NR 1 PENTRU DIAREE SI BASICI LA LIMBA CAND CONSUMATI LEGUME TRATATE CU ACEST PRODUS. IN GOANA DUPA BANI LEGUMICULTORII IL ADMINISTREAZA DIRECT CU POMPA PE INTREAGA PLANTA. FRUCTUL ESTE OPRIT DIN CRESTERE, URMAND A SE INROSI, IMPROPRIU ZIS COACE, IN CATEVA ZILE, CHIAR SI FRUCTUL CARUIA I-A CAZUT FLOAREA IN URMA CU 3-4 ZILE.

ATENTIE!!! INSECTICIDELE NU-SI MAI FAC DEMULT EFECTUL LA CASTRAVETI, ARDEI SI VINETE, ASTFEL SE RECURGE LA CEVA MUUULT MAI TARE FOLOSIT IN ZOOTEHNIE. PAMANTUL IN CARE SE PLANTEAZA ESTE FOARTE SARAC IN MINERALE SI DE ACEEA SE FOLOSESTE INGRASAMINTE CHIMICA DIN PLIN, UN FLACON DE 2-3 KG ECHIVALAND CU UN SAC OBISNUIT DE INGRASAMINTE. ASADAR LEGUMELE NU SUNT CU NIMIC MAI PREJOS FATA DE CELE DIN IMPORT, POATE CHIAR MAI PERICULOASE....

Citeşte şi
Comentarii (10) Adaugă comentariu
o pe 28 Februarie 2016, 21:29
#10
h
imbolnaviti lumea cu prostiile voastre. huiduoo.
t pe 28 Februarie 2016, 21:22
#9
a
sa va ia dracii cu rosiile voastre otravite .prosti sunt aia de cumpara
gogu pe 28 Februarie 2016, 16:57
#8
pentru mancatorul de rahat
cine debiteaza asemenea glume sa ia multa m......eeeeeee

dute dracu la munca dobitocule de redactor.huuuuuoooo
IZBICENI pe 28 Februarie 2016, 16:11
#7
decat sa planga mama mai bine mata!!
Sa fie clar!!! daca nu le dai la coada cu etrel,teai dat dracu,ramui sarac.daca nu prinzi pretu la inceput cu 100da mii sa scoti folia si lemnele mai tarziu cand e cartonu 8lei nici banii da samanta nu ii scoti. Esaracie si daca se aude ca cu cianura e mai bine omu pe aia o foloseste.no mai dati de gard ca etrelu e pisat pe langa acidul de baterie pus pe vata si cu cuiu da la coada sau va faceti ca nu stiti. jurativa voi ca nu e asa. acid de baterie in fruct. rosiile culese verzi si tinute in garaj pana se coace.toate semintele sant hibride,adica modificate genetic,adica cancer. va intrebati dece nu ati facut pana acuma?Nu? aha!!! ce face taranii legumicultori din toata tara ser numeste genocid,adica otravirea pop**atiei cu buna stinta,ca toti aproape au c*rsuri de mici fermieri,liceu sau altceva ca sa distingi scheletul de pe sticla ca inseamna moarte.da de masinile alea si casoaiele ale cu ce sau facut?? cu pensia lu mamita sau cu a lu tatutu?GENOCID !!! DNAU DOARME!!!

OPCEUL

Izbiceni pe 28 Februarie 2016, 15:57
#6
are dreptate,,giuvarasti,,
Vin si eu in completarea domnului de la Giuvarasti,mentionez ca sunt inginer horticol,si as vrea sa spun ca pe langa faptul ca legumele timpurii tratate intens in disperarea de a face bani a taranilor (Patria credit si Procredit stie!) sunt EXTREM de toxice mai sunt si CANCERIGENE!Ethrel – stimulent de coacere (ilegal în România)

2.4-D – stimulent si pesticid de tip hormonal



Stimulentii pentru fructificare, pe bază de 2.4-D, un erbicid care stimulează legarea florilor, produc un mucron (tugui) la vârful fructului. Există si un hibrid bulgăresc, prekos, care prezintă, prin caracterul său de hibrid, un mic mucron, de circa 3 mm. Însă, când 2.4-D este aplicat necorespunzător, acel tugui este mai mare, foarte bine evidentiat, având dimensiunea de 4 mm. – 6 mm. Prin folosirea excesivă a acestui stimulent, fructele pot avea aspect de gogoşar, iar atunci când se taie se observă că pericardul este desprins de partea interioară.

asadar aveti grija ce bagati in voi!!!
giuvarasti pe 28 Februarie 2016, 15:43
#5
ATENTIE!!!!
Cum recunosti o rosie coapta cu ajutorul Ethrel:



Daca vrei sa descoperi exact cum s-a copt leguma pe care vrei s-o cumperi, natural sau cu ajutor, singura varianta este cu ochiul liber. Tomatele coapte cu Ethrel, desi sunt rosii la exterior, in interior vor fi verziu, iar miezul va fi mai tare decat in mod normal si va avea un gust necopt. Unele rosii pot fi tuguiate de la folosirea produsului, acest tugui de fapt este o malformatie a fructului, iar tomatele nu au codite, acestea fiind arse. O buna modalitatea de a evita rosiile tratate cu hormoni de crestere, este alegerea celor care inca mai au ciorchine sau coronita verde
giuvarasti pe 28 Februarie 2016, 13:45
#4
continuare Pt toata lumea!!!
Ethrel-ul contine un hormon chimic care stimuleaza aparitia mai rapida a substantei care grabeste coacerea in mod natural a fructelor si legumelor. Acest produs insa nu ar fi toxic daca ar fi respectate reglementarile in vigoare si anume o pauza de 10 zile de la stropire, timp in care substanta ar parasi planta, iar aceasta nu ar mai fi toxica. Numai ca la noi este utilizata o solutie concentrata, iar perioada de pauza nu este respectata niciodata. Asfel rosia este recoltata si ajunge pe mesele noastre cu hormanii de stimulare a cresterii.Efecte secundare la om:



Nediluat Ethrel-ul este coroziv si poate cauza rani ale ochilor, este foarte periculos daca este ighitit, inhalat sau absorbit prin piele. Poate produce arsuri ale pielii si mucoaselor si iritatii gastrointestinale
giuvarasti pe 28 Februarie 2016, 13:41
#3
Pt.toata lumea!!!
Legumicultorii romani folosesc din ce in ce mai mult o substanta controversata denumita Ethrel, aceasta este interzisa pentru ca a fost folosita excesiv, dar acest lucru nu impiedica nici comerciantii care inca o vand, nici pe legumicultorii care o folosesc. Ethrel grabeste coacerea legumelor, in numai 3 zile rosiile verzi vor fi coapte. Ethrel este un produs interzis in multe tari, inclusiv Romania, unde gradinarii il folosesc la scara larga pentru a grabi coacerea si a prinde inceputul sezonului, cand preturile sunt foarte mari.



giuvarasti pe 28 Februarie 2016, 13:37
#2
pt gheorghe
Nu vorbesc deloc aiurea,am patru nepoti,iar anul trecut am patit beleaua in piata la Pitesti cand un cumparator ma cauta prin piata(Zahana,daca sti)probabil sa ma bata ca baietelul lui e internat in spital cu diaree. bineinteles ca am plecat,pe drum spre surprinderea mea am primit un tel care imi comfirma ca si 3 dintre nepotii mei au aceeasi problema.Acum,sa-ti spun cum sta treaba cu ethrelu ca am aproape 60 de ani iar pe vremea mea se amesteca ierbicid cu pisat de cal,ca omul e al dracu nu de azi sau de ieri.....e demult. in comentariul urmator va voi lamuri mai in detaliu despre ETHREL.

gheorghe pe 28 Februarie 2016, 10:05
#1
nu te pricepi
Ethrelul se foloseste doar la inceput..gen inceputul lui iunie la tomate..si stai linistit ca alea din export nici macar nu vad pamantul,sunt crescute direct in solutii,sa numai spun de ce tratamente li se aplica pt a rezista mai mult dar vb aiurea
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.