Tractorul Anului 2016: Fendt 1050 Vario. Vezi ce alte tractoare au fost premiate!

14 Noiembrie 2015, 14:23 | 7584 vizualizări | 5 comentarii
Car Universal
Tractorul Anului 2016: Fendt 1050 Vario. Vezi ce alte tractoare au fost premiate!

Tractor Of the Year 2016 – în traducere Tractorul Anului 2016 este unul dintre cele mai râvnite premii în rândul companiilor producătoare de mașini agricole. Câștigătorii celor patru categorii de jurizare de anul acesta– Tractorul anului, Utilitar (Best Utility), Specializat (Best of Specialized) și Design (Golden Tractor For The Design) au fost anunțați și premiați duminică, 8 noiembrie, în cadrul unei festivități organizate la Agritechnica.

Titlul de ”Tractor al anului 2016” a fost adjudecat de către compania Fendt pentru puternicul 1050 Vario, apreciat ca fiind cel mai puternic tractor compact din lume.

”Monstrul” agricol cu 500 de CP, este vârful gamei 1000 a celor de la Fendt și a impresionat juriul format din 23 de jurnaliști independenți prin exploatarea facilă şi manevrabilitate. Are înălţimea maximă de 3,60 metri şi o greutate (fără încărcătură) de 14 tone, ceea ce, prin comparaţie cu alte tractoare din clasa sa de putere, înseamnă că este considerabil mai uşor.

Pentru a se putea adapta diverselor lucrări şi condiţii, tractorul are integrat sistemul de umflare a roţilor, VarioGrip, care permite utilizatorului să regleze presiunea anvelopelor din cabină, în mişcare. Graţie colaborării cu producătorul suedez Trelleborg, tractorul are cea mai mare anvelopă pentru agricultură din lume, cu diametrul de 2,35 m.
Premiul pentru Best Utility din concursul ”Tractor Of The Year” a fost acordat tractorului Massey Ferguson 5713 SL. Acest model a fost apreciat mai ales prin dimensiunile sale compacte și prin sistemul ”All in One” (Totul într-unul singur) implementat de contructorul de mașini agricole. Modelul 5713 SL vine cu un motor AGCO Power de 4,4 litri, în patru cilindri și îndeplinește cele mai riguroase standarde de emisie de noxe. A fost punctat totodată și ”botul” foarte îngust, care oferă un grad ridicat de manevrabilitate și o vizibilitate perfectă în operare.
Premiul pentru cel mai bun tractor ”specializat” a fost decernat unui model special creat pentru muncile în podgorie sau în livadă – Same Frutteto 90.3 Active Drive.
Premiul pentru tractorul cu cel mai bun design a fost adjudecat de către Valtra N174 V, un model lansat de curând și care poate dezvolta până la 185 de cai putere. Jurnaliștii de specialitate au considerat că facelift-ul adus tractoarelor Valtra merită toată atenția, cu atât mai mult cu cât noul N 174 a intrat pe piață detronând locul 1 la cel mai puternic tractor cu patru cilindri. Din punct de vedere al design-ului, ajustările făcute s-au remarcat prin mai multă sticlă, stâlpi curbați și, deci, o vizibilitate mai bună. În plus, s-a lucrat la nivelul de zgomot din cabină și s-a simplificat board-ul de comandă al mașinii. Totul pentru ca operațiunile cu noul tractor Valtra, în special cele de încărcare, să fie o adevărată plăcere.
Selectarea tractoarelor premiate s-a făcut anul acesta din 17 modele incluse în concursul ”Tractor Of The Year”, iar juriul a fost format din 23 de jurnaliști independenți, care activează în mass-media de profil, majoritatea la reviste de tehnică agricolă.

sursa: agrointel.ro

Citeşte şi
Comentarii (5) Adaugă comentariu
SNI pe 15 Noiembrie 2015, 21:07
#5
Situația asta o întâlnim incele mai multe com din Tr. Problema mare este ca si sefii lor sunt la fel. Sper cs in c*rind va ajunge DNA si la noi in judet.
ilie de la scularie pe 15 Noiembrie 2015, 17:59
#4
despre sefu de post de politie din traian de ce nu scrieti
despre sefu de post de politie din traian de ce nu scrieti ca e mana in mana cu infractori si nusi face treaba si e un mare spagar
SNI pe 15 Noiembrie 2015, 15:26
#3
Va rog respectuos sa va mai ginditi puțin. Tractorist cu state vechi care a si câștigat turneul desfasurat in Tr. Măgurele, fiind desemnat,, TRACTORISTUL ANULUI '' este COSTICA DONCEA - PRIMAR IN COM. DRACEA.
t pe 14 Noiembrie 2015, 21:26
#2
j
de leutu nostru nu zice nimik ?
Victoras pe 14 Noiembrie 2015, 15:38
#1
AGRAR
Se vede din satelit ce preocupari are finantatorul, agricultura, tractoare, subventii, etc. se vede ca Dl. Cracea a ramas un taran tractorist !!! snake snake snake snake snake
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.