Fermierii vor putea lua credite cu adeverinţe de la APIA.

29 August 2015, 15:38 | 5222 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal
APIA.

Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) le va elibera fermierilor din sectorul vegetal, la începutul lui septembrie, adeverințe de garantare a unui procent din subvențiile care li se cuvin. Pe baza acestora, fermierii pot să contracteze credite de la băncile cu care APIA are o convenție, potrivit agroinfo.

“A fost o solicitare și am avut deja discuții să dăm adeverințele pentru contractarea creditelor, așa cum s-au dat în fiecare an, după ce APIA a terminat controlul pe teren. În anii trecuți, cred că s-au dat undeva în luna septembrie. Acum cererile unice de plată s-au primit la APIA mai târziu cu o lună. Vom face tot posibilul ca la începutul lunii septembrie să dăm acele adeverințe care-i ajută, în special, pe fermierii mari să contracteze credite și să înceapă campania de toamnă”, spune Daniel Constantin, ministrul Agriculturii.

Despăgubirile pentru seceta cumplită din acest an nu vor veni mai repede de sfârșitul anului, undeva prin luna decembrie, așa cum apreciază șeful Agriculturii românești. Astfel, adverințele de creditare, cu ajutorul cărora fermierii vor împrumuta bani de la bănci, nu reprezintă altceva decât un  colac de salvare.

sursa: paginadeagricultura.ro

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.