Comerţul cu pepeni, o afacere cu iz penal. Autorităţile îi protejează pe aşa-zişii producători.

05 Iulie 2015, 11:33 | 6482 vizualizări | 3 comentarii
Car Universal
Pepeni.

În această perioada, pepenii sunt la mare căutare. Bineînţeles, cei cu simţul afacerilor au şi scos la vânzare pepenii cultivaţi de alţii. Pentru o înţelegere aproximativă a fenomenului, prezentăm două comunicate de presă:

Locuri speciale pentru vânzarea pepenilor, în Sectorul 6

Primăria Sectorului 6, prin Administrația Piețelor, informează cetățenii că și în această vară pepenii vor fi vânduți numai în locuri special amenajate.

Astfel, pentru ca domeniul public să nu fie ocupat abuziv și circulația pietonală îngreunată de grămezile de pepeni, Administrația Piețelor eliberează avize comerciale sezoniere pentru comercializarea acestor fructe, în piețele aflate în administrarea autorității locale, după cum urmează:

* Piața Veteranilor: 15 locuri

* Piața Gorjului: 7 locuri

* Piața Crângași: 3 locuri

* Piața Valea Ialomiței: 8 locuri

* Piața Valea Argeșului: 3 locuri

* Piața Apusului: 4 locuri

Pentru cele mai multe dintre aceste 40 de locații au obținut avize de comercializare a pepenilor producători din zone renumite pentru calitatea zemoaselor fructe.

Perioada în care vor fi eliberate avize comerciale sezoniere în piețele din Sectorul 6 este 15 iunie — 20 septembrie 2015.

Serviciul Relații cu Mass-Media, Societatea Civilă, Protocol Evenimente

Și în acest an, în piețele Sectorului 4, pepenii se comercializează în 75 de locuri special amenajate

Ca și în anii precedenți, Primarul Cristian Popescu-Piedone a dispus ca vânzarea pepenilor pe raza Sectorului 4 să fie permisă numai și numai în spatiile special amenajate în acest sens în piețele sectorului.

Astfel, pentru perioada 25 iunie — 1 septembrie a.c., Administrația Piețelor Sector 4 a amenajat un total de 75 de spații destinate comercializării pepenilor direct de la producători, după cum urmează: 45 de locații în Piața Sudului, 25 locații în Piața Progresul și 5 locații în Piața Apărătorii Patriei.

Producătorii veniți din zone renumite pentru cultivarea lubenițelor — Dăbuleni, jud. Dolj, Budești, jud. Călărași, Amara, jud. Ialomița, Brânceni, jud. Teleorman, Roșova, jud. Constanța și Scutelnici, jud. Buzău, au obținut avizul pentru a vinde pepenii în aceste locații, depunând la Administrația Piețelor Sector 4 un dosar cu următoarele documente: cerere tip; certificatul de producător vizat de primăria din localitatea de proveniență a producătorului; copie după și/sau buletinul de identitate.

Pentru practicarea unui comerț civilizat și pentru respectarea normelor de salubrizare, fiecare locație a fost dotată cu recipiente de colectare a deșeurilor rezultate în urma desfășurării acestei activități.

Comercianții care nu vor respecta zonarea impusă de Autoritatea Locală Sector 4 și vor încerca să vândă pepenii în alte locuri neautorizate, riscă să fie sancționați de către Poliția Locală Sector 4.

Reamintim cetățenilor Sectorului 4 că în toate piețele care sunt în administrarea Direcției de Administrare a Piețelor Sector 4 există CÂNTARUL CETĂȚEANULUI, astfel încât ei pot verifica corectitudinea cu care sunt serviți de comercianți.
 

Citeşte şi
Comentarii (3) Adaugă comentariu
un cetatean pe 06 Iulie 2015, 12:05
#3
primarul spagii
alo primarul cuclea este la primarie sau hiberneaza,sau viceprimarul ati transformat, orasul in tancioc cu pepeni, dormiti,nu va e rusine, demisia snake
ILIE BOSTAN pe 05 Iulie 2015, 16:59
#2
POLITIAAAAA,SE AUDEEEE??????????
Un ti**n cu caruta cu pepeni umbla printre bloc*ri si stiga cit il tine gura,voi nu auziti sau fa faceti ca nu auziti.Orasul Turnu Magurele s_a transformat intr-un circ al ti**nilor.
Iaurt cu zmeura pe 05 Iulie 2015, 16:25
#1
Comert ilegal pe trotuare la Victoria
Ia verificati actele de producator al celui care vinde pepeni pe trotuar in fata la Victoria.A intrat cu duba si a ocupat abuziv trotuarul pietonal.Toti samsarii care dau o spaga pe la primarie au voie sa vinda orice si oriunde.Primaria tace ca deobicei si inchide ochii,contra cost,la toate afacerile ilegale.Spagarii din primarie trebuie sa dispara,avem legi.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.