Comunicat de presă - Ministerul Sănătății

13 Mai 2016, 09:39 | 2017 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal
Spital.

Comunicat de presă Măsuri dispuse pentru blocarea utilizării produselor Hexi Pharma

Astăzi, 12 mai a.c., la sediul Ministerului Sănătății a avut loc o videoconferință cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică de la nivel național.

În cadrul videoconferinței, domnul Victor Strâmbu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Sănătății a informat reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică cu privire la măsura blocării utilizării biocidelor Hexi Pharma în contextul anchetei administrative derulate de Ministerul Sănătății.

De asemenea, Direcțiile de Sănătate Publică au raportat situația stocurilor disponibile de produse biocide de la nivelul unităților sanitare cu pături publice și private, precum și situația derulării intervențiilor chirurgicale în spitalele publice. Astfel, din cele 41 de județe și Municipiul București, situația în care se efectuează intervenții chirurgicale doar în regim de urgență, este următoarea:

1. Județul Dolj — Spitalul Județean — desfășoară intervenții chirurgicale în regim de urgență

2. Județul Galați — Spitalul de Pediatrie — desfășoară intervenții chirurgicale în regim de urgență

3. Județul Olt — Spitalul Județean — desfășoară intervenții chirurgicale în regim de urgență

4. Județul Teleorman — Spitalul Județean — desfășoară intervenții chirurgicale în regim de urgență

5. București — Institutul de Pneumologie Marius Nasta

În cazul celor 5 unități sanitare care în prezent derulează intervenții chirurgicale doar în regim de urgență au fost dispuse măsuri pentru remedierea situației cu celeritate, astfel încât, în cursul zilei de mâine să se poată relua fluxul normal al activității chirurgicale.

Totodată, Ministerul Sănătății a solicitat Direcțiilor de Sănătate Publică să comunice unităților sanitare cu pături întreprinderea tuturor măsurilor necesare pentru desfășurarea serviciilor medicale în condiții de siguranță pentru pacienți prin asigurarea cantităților corespunzătoare de produse biocide, altele decât cele fabricate de firma Hexi Pharma.

Citeşte şi
Comentarii (2) Adaugă comentariu
medic uman pe 13 Mai 2016, 20:58
#2
Gata cu veterinari de la DSP!!!!!
Acum cand vom fi tratati ca oamenii ar trebui in Teleorman schimbata directoarea de la Dsp medicul veterinar Mioara Comana care se pricepe la tratat animale lucru care sa petrecut pana acum. Gata Mioara treci la ...muls!
Dumitrascu Luminita pe 13 Mai 2016, 12:38
#1
medic
Va felicit,sunteti singurul ziar care a scris despre problema dezinfectantelor Hexi Pharma,pentru ca eu cred ca,daca se confirma totul,este atentat la sanatatea publica !
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.