Paste Fericit!

01 Mai 2016, 00:15 | 2644 vizualizări | 13 comentarii
Car Universal
Paste Fericit!

Echipa site-ului Turnucustiri.ro vă dorește sărbători fericite! Sfânta Sărbătoare de Paşte este un moment în care învăţăm să ne bucurăm de viată, să fim mai buni, mai iertători, mai îngăduitori, mai înţelepti. Învierea este un act divin ce dă o nouă existență firii noastre, un fapt care ne privește pe noi, ne este dată să o dobândim și s-o înțelegem. Fie ca astfel să devenim mai curați și mai buni. Hristos a Înviat!

Citeşte şi
Comentarii (13) Adaugă comentariu
ilie de la scularie pe 04 Mai 2016, 11:41
#13
@Ilie Nistor
Se pare ca ne-am lamurit cum sta treaba. Tu nu ai notiunea termenului de insulta. Esti estenta a ceea ce a spus Isus pe ctuce: iarta-l Doamne ca nu stie ce face. In fine, asta e. Cat despre dueluri, poti fi sigur ca voi taxa ineptiile tale. Este in natura firii sa le grohai cu titluri de exprimari academice.
Ilie Nistor. pe 04 Mai 2016, 06:06
#12
Dlui ilie de la scularie.
Iti fac o mare surpriza: nu te insult!. Si, ca sa nu te mai obosesti fara rost, te anunt ca NU MAI CITESC ACEST ARTICOL,asa ca nu-mi mai raspunde. Cu alte ocazii, probabil ca ne vom mai" duela".( ai vazut ca eu intervin foarte rar, am alte ocupatii, mult mai folositoare)
Ilie de la Scularie pe 03 Mai 2016, 11:49
#11
@ Ilie Nistor
Nici vorba sa insult pe cineva. Faceam trimitere doar la incorecta folosire a termenului. Observ insa ca ai cam uitat pilda femeii pacatoase. Aia in care cine este fara de pacat poate sa arunce primul cu piatra. Observ de asemenea ca matale nu prea vezi padurea din cauza catorva pomi din ograda proprie. Inchei si eu cu rugamintea sa mai tai putin din ipocrizie, mai ales in Saptamana Luminata. Daca poti si tu sa te abtii pana maine este perfect. Ne putem insulta linistiti maine. Azi e de post pentru vorbe de duh necuviincioase.
franchestain pe 03 Mai 2016, 07:27
#10
Adevãrat an viat !
Sper io frate sã fin viat doar Isus Cristos nu si milioanele alea de morti vii comunisto pesedisti de dupã rãscoala din 89 ncoa. Amín!
Ilie Nistor. pe 03 Mai 2016, 06:49
#9
Dlui ilie de la scularie.
Comentariul tau nu raspunde apelului facut de mine!. N-ai avut rabdare pana marti si-a trebuit sa te dai mare si destept si-n aceste Sfinte zile. Daca n-ai fi complet lipsit de modestie, uneori ar trebui sa te intrebi daca printre asa zisele capete seci nu se numara si al tau. Intr-adevar DEX-ul nu este Sfanta Scriptura- pe care, fara doar si poate, o stii pe de rost, fiind, in mod sigur, unul dintre putinii pamanteni aflati in viata care o inteleg mai bine decat Papa si Patriarhii- dar, din felul cum este prezentat cuvantul, nu sunt mentionate restrictii. Desigur, in functie de imprejurari si context, poate fi mai "muzicala" una sau alta dintre variante. De exemplu, ce-ai zice de expresia IN CALITATE DE PRESEDINTE AL REPUBLICII SI, FIIND DE RELIGIE REFORMATA(?), DL KLAUS IOHANNIS A AVUT PARTE DE << DOI PASTI FERICITI>> SAU DE <>? Inchei cu rugamintea sa astepti pana maine ca sa ma insulti.(Iti promit ca voi face propunerea sa fii primit in Academie)
Ilie de la scularie pe 02 Mai 2016, 22:28
#8
@Ilie Nistor
Fir-ar el de DEX, cum e citit el precum Scriptura! Toți îl citesc dar îl interpretează diferit. Termenii de Paște și Paști sunt variații ale termenului, dar sunt folosiți oarecum diferit, în funcție de conjunctură. Nu poți spune Paște fericit, sună a altceva (nu că n-ar fi nimerit pentru multe capete seci de pe aici). Mult mai corect ar fi Un Paște fericit. Paști folosești atunci când te referi strict la sărbătoare. Ceva gen, ne auzim după Sfintele Paști. Figurează ambele în DEX ca forme acceptate, dar se folosesc oarecum diferit. Hristos a înviat!
vasile de la scularie pe 02 Mai 2016, 12:23
#7
PASTI
DEX-ul contine si alte "acceptari" ale greselilor de limba doar pt ca s-au "raspandit". Pacat ca nu mai traieste d-l G. Pruteanu.
Mărgelatu pe 01 Mai 2016, 19:54
#6
Urările de Paști nu trebuie să conțină mesaje publicitare
Astăzi,un prost de la Radio Sud,cu o voce cu un ușor accent minoritar,ne spunea cum că:”HOTELUL TURRIS NE UREAZĂ SĂRBĂTORI FERICITE”.E,atunci mi-am zis,dacă Hotelul Turris a început să vorbească și să facă urări,atunci,eu îmi doresc ca Radio Sud să tacă și să nu mai emită niciodată.Dar,la PSD,totul e posibil.Păi ce,șeful lor nu a trezit morții să voteze?Dar,cum totul este efemer,sper ca după alegerile din toamnă,să auzim și altfel de urări.
Ilie Nistor. pe 01 Mai 2016, 17:12
#5
Draga Vasile de la.... scularie.
Daca vei deschide DEX-ul vei vedea ca este mentionata- deci si acceptata- varianta PASTE. Acum, fie vorba intre noi, parca iti vine mai la indemana( limba&urechewink sa zici PASTE in loc de PASTI (din punctul meu de vedere!). Dar, indiferent de pronuntie, CRISTOS A INVIAT! LA MULTI ANI!
vasile de la scularie pe 01 Mai 2016, 11:47
#4
PASTI
Pasti, nu paste ! Uite ca sustinatorii lui M Tomuta stiu asta, iar voi nu...
Claudiu-Daniel Cracea pe 01 Mai 2016, 10:55
#3
Multumim !
Paste fericit, alaturi de cei dragi !
Grupul de Sprijin ProTomuta pe 01 Mai 2016, 08:32
#2
Pasti FERICIT!
Marin TOMUTA, viitorul primar din Rosiori de Vede, doreste tuturor locuitorilor municipiului PASTI FERICIT!!!!!Va rog acordati-mi votul dumneavoastra, pentru prosperitate si un viitor stalucit!!!!MARIN TOMUTA PRIMAR!!!MARIN TOMUTA PRIMAR!!!MARIN TOMUTA PRIMAR!!!MARIN TOMUTA PRIMAR!!!MARIN TOMUTA PRIMAR!!! grin grin grin
Ilie Nistor. pe 01 Mai 2016, 05:35
#1
Multumim si va dorim aceleasi buc*rii!
BINE AR FI SI, IN ACELASI TIMP, IN CONCORDANTA CU URARILE DVS, CA IN CELE TREI ZILE DE PASTE, SA NU SE MAI SCRIE NICI ARTICOLE, NICI COMENTARII IN AFARA SPIRITULUI SI INVATURILOR LUI ISUS CRISTOS. LA MULTI ANI!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.