Trei copii din Teleorman suspectati ca ar avea sindromul hemolitic-urenic.

14 Martie 2016, 18:10 | 5440 vizualizări | 6 comentarii
Car Universal
Mihaela Balgradean.

Doi copii din Teleorman cu suspiciune de sindrom hemolitic-uremic au fost duși, în cursul zilei de luni, la Spitalul “Marie Curie”, a confirmat profesorul doctor Mihaela Bălgrădean.

“Unul dintre copii are șapte luni. Este vorba despre un copil născut prematur. Se pare, din informațiile noastre, că este suspect de boală SHU. Al doilea este din Alexandria, are un an și două luni. Nu știu cât de grav este, are diaree sanghinolentă. Până nu vedem, nu putem să spunem despre ce este vorba sigur”, a afirmat profesorul doctor.

Potrivit purtatorului de cuvant al SAJ Teleorman, Cristian Popescu, in cursul zilei de luni, la spitale din Bucuresti au fost transportati trei copii din Teleorman cu boli diareice acute. Un copil, in varsta de 2 ani si jumatate, a ajuns in seara zilei de duminica de la Zimnicea, la Spitalul Judetean din Alexandria, cu BDA hemoragica, i s-au facut analize de laborator fiind confirmata prezenta bacteriei E.Coli. Luni, 14 martie, copilul a fost trimis in stare destul de grava la Budimex, de unde a fost trasportat la Marie Curie cu suspiciune de SHU.

Tot luni, de la Turnu Magurele, a fost trasportat la Bucuresti, cu BDA si stare de dezhidratate severa, un copil de 7 luni, suspect si acesta de infectie cu E.Coli. In cursul aceleiasi zile, de la Spitalul de Boli Infectioase din Alexandria a fost trimis la Victor Babes un alt copil, de 5 ani, cu boala diareica acuta, suspect, de asemenea, de infectia cu bacteria E. Coli. La Spitalul “Marie Curie” mai sunt internați alți trei copii cu SHU. Dintre aceștia, doi sunt din Fetești și unul din Mioveni.

Citeşte şi
Comentarii (6) Adaugă comentariu
cetatean pe 15 Martie 2016, 11:20
#6
primarita din Uda Clocociov Florica Barbulescu
Peimarira imparte oua ciobite si cu albusul tulbure Zeci de persoane au facut diaree si nici doctora Tanase nu ia masuri ?

Nimeni nu ia masuri ca sunt oua de la doamna Primarita

Rog organele in drept sa se sesizeze ca alt fel va fi o epidemie la Uda .
Vali pe 15 Martie 2016, 09:35
#5
Budimex-Marie Curie
Articolul este interesant dar nu este transmisa corect informatia. Nu inteleg cum a fost transportat copilul de la Budimex la Marie Curie !!!!
ILIE DE LA SCULARIE. pe 15 Martie 2016, 06:28
#4
Corect ce spune //dica//!
De 40 de ani am avut tangenta cu SANEPID ( DSP) Teleorman. Atata IRESPOSABILITATE- INCOMPETENTA-CORUPTIE- HOTIE-LIPSA DE PROFESIONALISM, nu mi-as fi putut inchipui ca poate exista intr-o institutie VITALA a statului!. In piata si magazinele alimentare nu se face nici un control, decat se ia " darul", autorizatiile firmelor se dau pe baza de "onorariu", la Spitalul municipal este o mizerie si saracie de nedescris, te mananca cainii- "copiii" dr. Schiopu, strazile si spatiile verzi sunt pline de rahatii cainilor comunitari si cei " de companie", ai caror stapani iresponsabili nu au ustensilele de c*ratenie prevazute de lege, etc. Ziceti de directoarea Comana, dar de Cune & gagica sa, de dr Stolnitzchi, s.a.m.d. nu zice nimic?. DSP ESTE O ADEVARATA SINECURA - GRUP DE CRIMINALITATE ORGANIZATA! ESTE O ADEVARATA MINUNE DUMNEZEIASCA CA NU SE INTAMPLA LUCRURI MULT MAI GRAVE! SI, ATENTIE: ACESTIA AU RAMAS PE FUNCTII SUB TOATE GUVERNELE!
vechi pacient pe 14 Martie 2016, 19:42
#3
analfabetism&ignoranta;
1. Se numeste,,sindrom hemolitic-uremic,,, ci nu,,urenic,,

2. Spitalul,,Marie Curie,, se numea anterior,,Budimex,,

Daca tot ne informati, macar sa o faceti corect!
k pe 14 Martie 2016, 19:28
#2
copilasii bolnavi
Oare care o fi legatura dintre aceste cazuri? Trebuie sa existe o cauza comuna.
dica pe 14 Martie 2016, 18:21
#1
DSP ce a pazit pana acum?
Oare DSP condusa de un medici vetrninari pe nume Comana Miorita ce a facut pana acum. Decat sa stea toata ziua la doamna prefect(doamna prefect spunea ca din respect nu o da afara din birou) cu barfa asa cum statea si la Nitulescu cand era prefect mai bine ar umbla prin judet si facea munca de preventie.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.