BOMBA BOMBELOR: Ovedenie Nelu, trimis in judecata de procurorii DNA pentru cumparare de influenta. Dobre Ionut si Toma Ovidiu Carmen, trimisi in judecata pentru 22 de infractiuni.

09 Februarie 2016, 20:57 | 5012 vizualizări | 8 comentarii
Car Universal
DNA.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată,

în stare de arest la domiciliu, a inculpaților:

DOBRE DĂNUȚ, comisar de poliție, șeful Serviciului Poliției Rutiere din cadrul I.P.J. Teleorman, la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- trafic de influență (9 infracțiuni),
- luare de mită (3 infracțiuni),
- complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
- complicitate la infracțiunea de favorizarea făptuitorului, (2 infracțiuni),

TOMA OVIDIU CARMEN, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunilor:
- abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (2 infracțiuni),
- favorizarea făptuitorului (4 infracțiuni),
- influențarea declarațiilor,

și în stare de libertate a inculpaților:

ILIUȚĂ COSTEL, agent de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar - Regim Permise Auto și Înmatriculări din cadrul Prefecturii Teleorman și OVEDENIE NELU, asociat al unei societăți comerciale, la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2015, la nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Teleorman - Serviciul Poliției Rutiere, precum și la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, Compartimentul Regim Permise Conducere și Examinări, din cadrul Prefecturii județului Teleorman, au fost identificați mai mulți ofițeri și agenți de poliție care desfășurau activități infracționale în legătură cu:
- obținerea frauduloasă, contra unor sume de bani, a permiselor de conducere,
- intervenții exercitate la nivelul unor ofițeri și agenți de poliție (agenți constatatori), din cadrul Serviciului Poliției Rutiere, în vederea neîndeplinirii atribuțiilor de serviciu sau îndeplinirii frauduloase a acestor atribuții, prin aplicarea unor sancțiuni mai blânde persoanelor contraveniente, conducători auto, în schimbul obținerii de bani sau bunuri necuvenite.
Astfel, în contextul menționat mai sus, în perioada respectivă, inculpatul Dobre Dănuț, în calitate de șef al Serviciului Poliției Rutiere din cadrul I.P.J. Teleorman, a primit de la un număr de trei persoane produse alimentare și suma de 300 lei, ca urmare a intervenției exercitate asupra unor subordonați, în urma căreia mai multe persoane au fost absolvite de răspunderea contravențională, în legătură cu abateri constatate la regimul circulației.
De asemenea, în aceeași perioadă și în aceeași calitate, inculpatul Dobre Dănuț a pretins și primit de la mai multe persoane, printre care și inculpatul Ovedenie Nelu, sume de bani, cuprinse între 100 și 500 de euro, produse alimentare și băuturi alcoolice, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă agenți și ofițeri din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, Compartimentul Regim Permise Conducere și Examinări, din cadrul Prefecturii Județului Teleorman, pentru ca rude și cunoștințe ale cumpărătorilor de influență să fie declarați „admiși” la proba practică a examenului pentru obținerea carnetului de conducere, cu nerespectarea dispozițiilor legale.
Bunurile și sumele de bani, menționate mai sus, au fost primite de către inculpatul Dobre Dănuț, fie la domiciliul său, fie la biroul profesional.
În intervalul 31.07 - 24.08.2015, inculpatul Dobre Dănuț i-a solicitat inculpatului Iliuță Costel, să facă demersuri pentru ca un cunoscut al primului să obțină cu încălcarea dispozițiilor legale, permisul de conducere categoriile „C + E”, angajându-se ca în schimb, cel dintâi să intervină pe lângă președintele Tribunalului Teleorman, în vederea soluționării favorabile a unui dosar contravențional.
În intervalul iunie – septembrie 2015, inculpatul Dobre Dănuț a intervenit pe lângă inculpatul Toma Carmen Ovidiu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, solicitându-i acestuia să dispună o soluție de clasare într-o cauza penală, în contradicție cu situația de fapt și probele administrate în cauză, în vederea exonerării de la răspunderea penală a doi agenți de poliție din cadrul Serviciului de Poliție Rutieră Teleorman.
Inculpatul Toma Carmen Ovidiu a fost de acord cu solicitarea respectivă și, în data de 24 iunie 2015, l-a contactat pe avocatul persoanei vătămate, căruia i-a solicitat să facă demersuri pe lângă clientul său, în așa fel încât să-l convingă pe acesta să dea o declarație neconformă adevărului, cu ocazia unei viitoare audieri la sediul P.T. Teleorman.
De asemenea, tot inculpatul Toma Carmen Ovidiu, i-a solicitat avocatului să-i promită clientului său că, în schimbul declarației, va primi de la unul dintre agenții de poliție suma de 5.000 de lei.
În data de 11 septembrie 2015, inculpatul Toma Carmen Ovidiu a contactat persoana vătămată, cu care a negociat în numele celor doi agenți de poliție, stabilind ca în urma remiterii sumei de 10.000 de lei de către cei doi agenți, acesta din urmă să dea o nouă declarație, neconformă realității.
La data de 15 septembrie 2015, inculpatul Toma Carmen Ovidiu l-a contactat pe agentul de poliție și i-a solicitat acestuia să achite suma de bani promisă, asigurându-l totodată că doar în urma acestui demers și a unei declarații neconforme realității, pe care persoana respectivă urma să o dea în fața procurorului, va putea să adopte o soluție de clasare prin care să-l absolve de orice formă de vinovăție.
În aceste împrejurări, la data de 17 septembrie 2015, inculpatul Toma Carmen Ovidiu, după o discuție prealabilă cu avocatul persoanei vătămate, l-a instruit pe aceasta cu privire la conținutul declarației pe care urma să o dea clientul său. Ulterior, în aceeași zi, în prezența acestora din urmă, inculpatul Toma Carmen Ovidiu a întocmit o declarație din care rezulta, în mod neadevărat, că incidentul care făcea obiectul dosarului respectiv ar fi fost declanșat de comportamentul violent al persoanei vătămate, determinând-o pe aceasta să-și însușească declarația întocmită și să o semneze.
Ca urmare a acestei declarații, în cursul lunii septembrie 2015, inculpatul Toma Carmen Ovidiu a dispus soluția clasării urmăririi penale, atestând, în mod neadevărat, în cuprinsul acesteia că cei doi agenți de poliție s-au aflat în legitimă apărare și au ripostat ca urmare a violențelor pe care le-a exercitat persoana vătămată.
În cursul lunii martie 2015, Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman a fost sesizat în legătură cu săvârșirea unor infracțiuni de corupție, de către mai mulți lucrători din cadrul I.P.J. Teleorman.
Printre altele, în sesizarea formulată se arăta faptul că, în cursul anului 2014, doi agenți de poliție din cadrul Biroului Poliției Rutiere Turnu Măgurele, au pretins și primit suma de 600 de lei, cu titlu de mită, de la o persoană, depistată pe raza localității Turnu Măgurele, pentru a nu-i întocmi un dosar penal.
Cauza penală respectivă a fost repartizată spre soluționare inculpatului Toma Carmen-Ovidiu care, la data de 31 august 2015, a dispus clasarea cauzei, motivând, în mod informal, adoptarea acestei soluții.
De precizat este faptul că, inculpatul Toma Carmen-Ovidiu, cu ocazia instrumentării cauzei respective și a adoptării soluției, a urmărit favorizarea celor doi agenți de poliție, sens în care cu bună știință:
- nu a administrat probe pentru a se stabili circumstanțele săvârșirii faptelor,
- a respins în mod discreționar solicitarea ofițerilor Direcției Generale Anticorupție de a desfășura anumite activități specifice,
- a divulgat numele denunțătorului și demersurile sale în vederea soluționării favorabile în dosarul susmenționat, unei alte persoane, mai înainte de soluționarea cauzei,
- i-a avertizat pe cei doi agenți despre pericolul autorizării pe viitor a unor investigatori sub acoperire.

În cauză, procurorii au dispus luarea măsurii asigurătorii prin instituirea sechestrului asupra unei cote părți dintr-un imobil, ce aparține inculpatului Dobre Dănuț .

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Citeşte şi
Comentarii (8) Adaugă comentariu
def pe 20 Februarie 2016, 15:37
#8
Ras. O bucata de p...ă! Scump domne,scump! Curva....al draq f...i scump!
abc pe 19 Februarie 2016, 11:58
#7
scump
Ba,Ovedenie! Te-a scos cam scump f... asta!
si p instructori pe 11 Februarie 2016, 09:00
#6
cand ii salta?
ca s.au ajuns ca porcii. sa le inchida afacerile ca au luat mita pana i.a luat dreacu... tzene, ramostina spun ceva numele astea? a facut o prietena cu unu din porcii astia si nu a luat permisu pana n.a dat bani...
jean pe 11 Februarie 2016, 08:56
#5
contractele dubioase
contractele dubioase din primariile psd oare se vor face publice??va iesi adevarul la iveala???la tr.magurele se stiu cei care erau abonati la banul public;de la ovedenie la teldrum si lista...continua

Picu pe 10 Februarie 2016, 17:11
#4
Spala-te și fa-tibagajul Nelule!
Și treci în drum spre pripon și cumpăra și o cutie cu NIVEA.
Mugurel pe 10 Februarie 2016, 11:38
#3
Nelule,vrei sa scapi de parnaie,da ceva pe goarna.
Spune si tu ceva legat de contractele alea de bani multi cu Primaria.Daca nu spui tu,o sa spuna PSD-istii cand vor fi si ei luati.
Prooroocu pe 09 Februarie 2016, 23:00
#2
Nea Florică
Băi cipriane,ce draqu făcuși mă ? Te faci iar țârcovnic ? Te invartiși
Popa Nectarie pe 09 Februarie 2016, 21:38
#1
La puscarie domnilor,va rog !
Cine este urmatorul?Jupinul de la Alexandria cumva?Dupa legea pe care vrea cu atata consecventa sa o promoveze,in mod sigur.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.