Victorie a opoziţiei în Consiliul Local Turnu Măgurele: Marian Baban va deveni cetăţean de onoare al oraşului. Vestea rea: consilierii pesedişti au votat mărirea preţului la apă rece.

25 Ianuarie 2016, 21:43 | 4275 vizualizări | 21 comentarii
Car Universal
Una calda si una rece pentru turneni dupa sedinta CL Tr. Magurele.

Şedinţă cu multe evenimente în Consiliul Local Turnu Măgurele. Ceea ce se anunţa o rutină s-a dovedit o luptă între putere şi opoziţie. Din fericire, oricât de puternici sunt actualii conducători ai oraşului, până şi ei trebuie să accepte evidenţa.

Am scris săptămâna trecută despre propunerea consilierilor locali ai PNL ca fostul campion naţional, vicecampion mondial şi european, canoistul Marian Baban, să devină cetăţean de onoare al municipiului Turnu Măgurele. Primarul Cuclea şi ceilalţi consilieri locali pesedişti şi independenţi ( formal, fiindcă sunt pesedişti de fiecare dată când se votează ceva) au socotit de cuvinţă că M.Baban nu merită această distincţie, astfel că singurul cetăţean de onoare al municipiului Turnu-Măgurele să rămână Liviu Dragnea. În şedinţa de luni, 25 ianuarie, consilierii locali ai PNL au luat atitudine.

Cea mai importantă voce a opoziţiei, Claudiu Crăcea, şeful PNL Turnu-Măgurele, a arătat că un condamnat penal precum Liviu Dragnea nu face nicio onoare oraşului. T.Mitroi, un lingău pesedist de joasă speţă, a spus că procesul lui Dragnea nu s-a sfârşit, astfel că nu trebuie să se discute aşa despre un fost ministru. Ca şi cum falsificarea referendumului nu e clară! Afirmaţia lui Mitroi a îndârjit şi mai tare opoziţia, care a cerut vehement un vot pentru ca M.Baban să devină cetăţean de onoare.

Ca să-l salveze pe Dragnea, pesediştii au acceptat propunerea lui Claudiu Crăcea, astfel că M.Baban va primi înalta distincţie. Un sincer bravo consilierilor liberali pentru această victorie. Din păcate, pesediştii şi-au luat revanşa şi au votat un mandat necondiţionat pentru Bădiţă Stancu, reprezentantul CL Turnu-Măgurele în conducerea Apa Serv.

Acest lucru înseamnă că S.Bădiţă va avea dreptul să voteze majorarea preţului la apă rece, aşa cum doresc cei de la Apa Serv. Interpelat de Claudiu Crăcea, reprezentantul Apa Serv a justificat mărirea prin faptul că au crescut cheltuielile. Deşi TVA la apă a scăzut de la 24% la 9%, Apa Serv va creşte preţul începând de luna viitoare. Probabil să plătim pierderile de apă şi salariile uriaşe ale şefilor de la această unitate. Liberalii s-au opus, cerând să se adopte un mandat condiţionat, astfel încât Bădiţă Stancu să nu aibă drept să voteze majorarea preţului la apă. Pesediştii au ţinut cu dinţii de mărirea preţului, astfel că, deşi liberalii s-au opus, această mărire a preţului se va face.

Citeşte şi
Comentarii (21) Adaugă comentariu
Un consilier pe 03 Februarie 2016, 00:36
#21
Lui Voicu si salvatorul natiei
Dupa comentarii esti secretarul primariei. Un repetent la drept care a pus de multe ori aviz de legalitate pe multe proiecte de hotarare NELEGALE. Erea de datoria lui sa actualizeze Regulamentul si Statul municipiului Turnu Magurele, precum si alte hotarari adoptate inainte de aparitia legii 215 . Dar deh pentru putori e prea multa munca. Consilierii PNL au facut o cerere de initiere dupa discutii cu acest ilustru secretar . Chiar daca era atributul primarului sa faca propunerea, putea sa o faca. S-a promis actualizarea Regulamentului si acordarea dreptului de a face propuneri si consilierilor . Daca nu este minciuna, cum ne-au obisnuit de 20 de ani PSD-isti., atunci Marian Baban va fi cetatean de onoare . Sunteti disperati fratilor . Si apropo nu-l comparati pe Nicolae Mohanu cu Danut Cuclea ! Un inginer mediocru, un om care si-a lasat nevasta si copii pentru a trai cu navasta unui om ce-si ispasea o condamnare, adica cu secretara lui . Hai sictir!
voicu pe 29 Ianuarie 2016, 12:58
#20
şi ce victorie
Aşa victorii pentru Cracea mai zic şi eu. Ca aia din 2012 când l-a bătut Mohanu în alegeri de nu-i venea nici lui să creadă l-a câţi bani a băgat în campanie. Păi titlul ăsta i-a fost acordat domnului Baban şi nu ştim noi? Un titlu de cetăţean de onoare se acordă într-un cadru festiv, ori până acum nu i s-a dat nimic domnului Baban. Cracea nici macar nu stie legea, el a propus si a ramas la stadiul de propunere. Am inteles ca dreptul de a face propunere apartine doar primarului. Nu este in regula, acest drept sa fie dat si consilierilor locali. Cracea mai bine initia o hotarare prin care sa fie si consilierii locali in măsură să facă astfel de propuneri şi apoi cerea acordarea titlului. Aşa vreau şi eu luna şi stelele de pe cer, dar vreau neapărat să le aducă DOMNUL PRIMAR CRĂCEA. Primar la Turnu Măgurele după anul 2050. Cu aşa candidat din partea PNL mai bine lipsă. Oare chiar PNL, un partid istoric, nu mai are un alt candidat decât un looser cum e Crăcea?
salvatorul naţiei pe 29 Ianuarie 2016, 12:48
#19
Domnului Primar Crăcea Claudiu
De câte ori face Cuclea câte ceva, o lucrare oarecare, spre exemplu o stradă cum ar fi Mihai Viteazu, o lucrare la cimitiru de pe măgurele,veniţi voi şi scrieţi ce mari victorii a repurtat Crăcea în consiliu local. Păi, şi ultima găselniţă de acordare a unui titlu de cetăţean de onoare domnului Baban, este o mare minciună. Actualul statut al municipiului nostru nu permite consilierilor locali să facă propuneri pentru aşa ceva. E adevărat, omul merită această distincţie, dar mai întâi trebuie stabilit cadrul legal, trebuie aprobat un regulament în care să apară şi dreptul unui consilier local de a face o propunere de acordare a acestui titlu. In actualul statut acest drept aparţine doar primarului. Lucrurile se pot îndrepta, în sensul de a fi introduşi şi consilierii locali. Am fost personal şi am întrebat la compartimentul juridic în primarie şi mi-au arătat cum stau lucrurile. Unde e victoria atât de mult clamată de voi. Crăcea să ne spună ce realizări are el pt. oraş din banii lui.
casablanca pe 29 Ianuarie 2016, 09:58
#18
pretul apei
Doresc să informaţi cititorii acestui site care este hotărârea aia cu mărirea preţului la apă. Hotărârile aprobate sunt afişate la avizierul primăriei şi nu apare nimic în legătură cu acest lucru. Iar minţiţi de îngheaţă apele. Dacă nu e aşa cum spun eu, atunci spuneţi numărul şi titlul hotărârii.
Miu T. pe 28 Ianuarie 2016, 17:24
#17
lui ION COJAN
Ia asculta mai,desteptule,dar FMI si Banca Mondiala nu a spus ceva si de loc*rile de munca???????????????????????Da ma,alea 1.000.000 pe care le-ati promis la amaratii aia din Turnu Magurele-Teleorman si din toata tara.Sau voi credeti ca am uitat?Uite si noi va promitem ca va votam,numai ca noi,surpriza,NU o sa ne tinem de cuvant.
jandarmul pe 28 Ianuarie 2016, 13:23
#16
pentru cucu
Poate preferi tu lingaule un mincinos pe nume Cracea Claudiu Daniel smecheras de Capitala nascut si crescut in Buc*resti, dar restul locuitorilor din turnu nu il doresc nici acum in 2016 cum nu l-au dorit nici in 2012! Sic .
jigodiile PNL pe 28 Ianuarie 2016, 13:21
#15
cine credeti ca a uitat de PDL
Ati taiat salariile si pensiile si banii aceia sau furat de Udrea si Blaga echipa PDL pe miseleste la ANRP si altele si sau cheltuit pe exc*rsii extravagante, case de vacanta, vile de lux si genti si accesorii de firma. Credeti voi ca poporul uita ? Niciodata.
Cucu pe 27 Ianuarie 2016, 22:21
#14
Cuclea si Cracea
Daca tot mintiti ca sta Cracea mai mult la Buc*resti noi va spunem cinstit : preferam un baiat destept de la Buc*resti decat un prost de la Turnu ! Sictir!
Noi pe 27 Ianuarie 2016, 15:12
#13
Turnu Magurele
Va e frica! Va e frica! Il punem pe Cracea sa dati socoteala pentru distrugerea orasului jjjiiiigggoooodiiilor!
SPIR pe 27 Ianuarie 2016, 15:05
#12
Pt jandarmul
Hai mars la cei ce au distrus orasul si ne mint de 20 de ani ! Mars la Cuclea, Dragnea si Mohanu! Noi mergem cu Cracea. Sa muriti de oftica!
jandarmul pe 27 Ianuarie 2016, 11:40
#11
PDL = PNL
Cine vrea sa fie Primar jigodia aia de Cracea care sa mutat la Buc*resti si face vizite la Turnu o data la 2 saptamani sau crede ca daca se muta in campania electorala in oras o luna de zile iese primar, nici gand, un mincinos tot un mincinos ramane si prin dezinformarea si mincunile lui inventate nu ajunge decat eternul pierdant de alegeri PDL=PNL !!!!
Ion Cojan pe 27 Ianuarie 2016, 07:17
#10
Minciuni ordinare!!!
-BAI DOBITOCILOR, VOI STITI DE CAND NU MAI AVEM GUVERN P.S.D.??;-TAXELE SI IMPOZITELE AU CRESCUT NUMAI CU 5-15%, IAR FMI SI BM CERUSERA 35%!CRESTERI EXTREM DE MARI SE VOR INREGISTRA LA LOCUINTELE UNDE ESTE DECLARAT SEDIU SOCIAL PENTRU FIRMELE FANTOMA CARE FAC EVAZIUNE FISCALA.-CODUL FISCAL FACE OBIECTUL UNEI LEGI ORGANICE!.
cetatean pe 26 Ianuarie 2016, 16:12
#9
pentru hotii de la PSD.
Fratilor,PSD-istii astia nu sunt sanatosi la cap ! Cum sa maresti pretul apei,cad TVA -ul scade de la 24% la 9% ? Fir-ar mama lor a dracuuuuuuuu' ! Nu mai au bani de campanie ?
Doina pe 26 Ianuarie 2016, 14:40
#8
PSD Încearcă marea cu degetul
Încercați mișelește,prin orice metode,să mariți impozitele la terenuri,case și apartamente,iar azi,observ o încercare de scumpire a metrului cub de apă menajeră.O să plătim și noi apa dupa ce prețul va ajunge in jur de 4,5 ron.Hai,măriți prețul,și o să vedeți ce buni platnici suntem.Ce faceți,ne tăiați apa,păi tocmai asta așteptăm.
Cetățeanul păcălit pe 26 Ianuarie 2016, 11:22
#7
PSD promite mereu o viață mai bună dar...
pas cu pas,tot ei ne spun și ne arată că totul e numai o minciună.Fără investiții majore,fără loc*ri de muncă,toate birurile vor fi suportate de cetățeanul sărac și furat.Nu mai credeți o iotă din ceea ce vă spun hoții aștia.E timpul ca ei să se retragă și să lase pe altii.Sau așteaptă o bătaie zdravănă din partea electoratului.
eu pe 26 Ianuarie 2016, 09:12
#6
da
Jigodii penale
Ionel Pascu. pe 26 Ianuarie 2016, 07:19
#5
De acord cu hotararea.
Singura parere de rau este ca dl. Cracea NU A FACUT SI ALTE PROPUNERI DE ACORDARE A TITLULUI SI ALTOR CETATENI, CONCOMITENT CU PROPUNEREA DE RETRAGERE A TITLULUI DLUI LIVIU DRAGNEA, PRECUM SI DE ANULARE A CERTIFICATELOR DE REVOLUTIONARI PENTRU IMPOSTORI!. VA ROG SA MA CREDETI CA SUNT SINCER CAND DECLAR CA DACA AS FI IN LOCUL DLUI MARIAN BABAN, AS REFUZA TITLUL!!!AS INTREBA DOAR ATAT: CARE ORAS, MAI EXISTA EXISTA ASA CEVA??? FAC PROPUNEREA CA GUVERNUL SA-I RETRAGA GRADUL DE MUNICIPIU SI SA REDUCA NUMARUL DE CONSILIERI LA 9!

DOMNULE BABAN-AVETI CUVANTUL.
EU pe 26 Ianuarie 2016, 00:24
#4
BRAVOSSS !
FELICITARI NOMINALIZATULUI ! SA FIE SANATOS SA NE TRAIASCA ! NE MANDRIM CU EL CA E TURNEAN !
Leonidas pe 25 Ianuarie 2016, 23:07
#3
Eu ma asteptam sa ieftineasca apa...
De la 1 ian. pt. ca scazuse tva la 9%,cind colo in nesimtirea lor o scumpesc??.E incredibil ce pupinc*risti fara coloana avem la APA serv.!!.O apa namoloasa care pute a clor de cea mai proasta calitate,provenita din Dunare si nu din vreun putz,sau izvor,ce pret ar putea sa aibe??
s pe 25 Ianuarie 2016, 22:46
#2
o
dragnea care a jecmanit tot Teleormanul alungat huiduit trebuie nu cetatean de onoare poate la poroschia daca al primesc si aia
eu pe 25 Ianuarie 2016, 21:56
#1
da
Felicitări! Intr-o altă ordine de idei, i-a să-i scăldaţi in apã rece, la minus n grade pe consilierii psd! Poate de aici le vine puterea, apropo de modul ciudat in care au ales să se promoveze, cu mască de gaze pe figură, cu glugă pe cap, pe un fundal ca de război. Măi oameni buni, ăștia sunt naziști?
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.