Comunicat de presa IGPR - 4 persoane au fost reținute, iar față de alte 12 s-a dispus măsura controlului judiciar in urma perchezitiilor la mai multe firme de constructii.

13 Ianuarie 2016, 12:20 | 2525 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal
Perchezitii.

În urma celor 14 percheziții efectuate, ieri, de Poliția Română, la firme de construcții și persoane fizice bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 10 milioane de euro, prin evaziune fiscală și spălare de bani, 4 persoane au fost reținute, iar față de alte 12 s-a dispus măsura controlului judiciar.

La data de 12 ianuarie a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, au efectuat 14 percheziții în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Olt, Timiș și Teleorman.

Perchezițiile au avut loc la sediile sociale și la punctele de lucru ale unor societăți comerciale, precum și la locuințele unor persoane fizice și au avut ca obiect identificarea de documente financiar contabile, înscrisuri și mijloace folosite în activitatea infracțională.

La activități au participat și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Caraș-Severin, Mehedinți, Olt, Timiș și Teleorman

În cauză, 22 de persoane sunt bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani, prin care s-a creat un prejudiciu total de peste 10 milioane de euro. Dintre acestea, 4 au fost reținute, iar față de altă 12 s-a dispus măsura controlului judiciar.

Din cercetări a reieșit că, reprezentanții mai multor firme din domeniul construcțiilor, din județul Caraș-Severin, ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale care atestau efectuarea unor tranzacții comerciale fictive, în scopul diminuării obligațiilor de plată către bugetul de stat, cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ 3 milioane de euro.

Reprezentanții firmelor ar fi beneficiat de sprijinul administratorilor unor alte firme, de tip 'fantomă', care ar fi acceptat, în schimbul unor sume de bani, să pună la dispoziție facturi, chitanțiere și ștampile, pentru a da aparență de legalitate tranzacțiilor fictive.

Astfel, prin intermediul societăților implicate, ar fi fost transferați aproximativ 7,5 milioane de euro către persoanele vizate din circuitul infracțional, banii obținuți fiind reintroduși în circuitul legal prin transferuri bancare și retrageri de numerar.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și al Serviciului Român de Informații.

CENTRUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.