Perchezitii in Teleorman si alte 4 judete, la firme de constructii.

12 Ianuarie 2016, 08:30 | 2976 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal
Perchezitii.

Poliţiştii efectuau, marţi dimineaţă, 14 percheziţii în cinci judeţe, la firme de construcţii şi la administratorii acestora. Suspiciunile sunt de evaziune fiscală şi spălare de bani și vizează 22 de persoane. Prejudiciul depăşeşte 10 milioane de euro.

Descinderile au loc în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Olt, Timiş şi Teleorman. 20 de mandate de aducere urmează a fi puse în executare.
Percheziţiile au loc la sediile sociale şi la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, precum și la locuinţele unor persoane fizice şi au ca obiect identificarea de documente financiar contabile, înscrisuri şi mijloace folosite în activitatea infracţională.

Din cercetări a reieşit că, reprezentanţii mai multor firme din domeniul construcţiilor, din judeţul Caraş-Severin, ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale care atestau efectuarea unor tranzacţii comerciale fictive, în scopul diminuării obligaţiilor de plată către bugetul de stat, cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ 3 milioane de euro, precizează un comunicat al Poliției.

Reprezentanţii firmelor ar fi beneficiat de sprijinul administratorilor unor alte firme, de tip „fantomă”, care ar fi acceptat, în schimbul unor sume de bani, să pună la dispoziţie facturi, chitanţiere şi ştampile, pentru a da aparenţă de legalitate tranzacţiilor fictive.

Astfel, prin intermediul societăţilor implicate, ar fi fost transferaţi aproximativ 7,5 milioane de euro către persoanele vizate din circuitul infracţional, banii obţinuţi fiind reintroduşi în circuitul legal prin transferuri bancare şi retrageri de numerar.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al Serviciului Român de Informaţii.

sursa: digi24.ro

Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
gigi pe 12 Ianuarie 2016, 16:33
#4
f
am vazut politistii din Turnu la mai multe case de ti**ni, insotiti de mascati si au ridicat multe ciori. Doamne ajuta
eu pe 12 Ianuarie 2016, 11:17
#3
ha ha ha
Azi dimineata mascatii au inhatat un cioroi din casa verde de pe str cetatea turnu si au intrat si in urmatoarea, probabil si de acolo altul. Doamne ajuta!
SORIN BUNEA pe 12 Ianuarie 2016, 08:50
#2
Administrator primarie
De ce nu efectueaza controale si la Sorin de la fosta baraca din catanga si la firma acestuie SC INTERCOM SRL sa vedeti acolo spalare de bani impreuna cu primaria!!!!!!
cetatean pe 12 Ianuarie 2016, 08:36
#1
Mascatii
Mascatii au descins azi dimineata, in jurul orei 7.00, la o casa de ti**ni de pe strada Cetatii(fosta casa a lui Picu notarul} Stie cineva ceva?

Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.