Nici nu stiti ce pierdeti daca nu cititi articolul acesta! "Lițenii, în excursie și pelerinaj la Curtea de Argeș".

10 Decembrie 2015, 20:15 | 3985 vizualizări | 19 comentarii
Car Universal
Lițenii, în excursie și pelerinaj la Curtea de Argeș.

Dumnezeu a făcut omul după chipul și asemănarea sa. I-a rostuit existența între iubire și durere, între lacrimi și zâmbet, între luptă câștigată și înfrângere. Dar cea mai importantă calitate cu, care a fost înzestrat omul este răbdarea. Și nu este de loc puțin pentru destinul său prins în meandrele timpului. Ei bine, omul , în general, muncește, se luptă cu racilele societății, dar mai ales cu sine pentru a supraviețui. Dar ceea ce-și dorește el cel mai mult este decența unui trai, în care familia sa, copiii să aibă strictul nesar, confort și liniște în suflet. Să nu sufere.

În acest sens, în comunitățile noastre rurale, edili încearcă și uneori chiar reușesc să aducă un plus de multumire și confort oamenilor. Apă curentă, trotuare betonate, ulițe si rusci betonate, școli, grădinițe și biblioteci îngrijite și bine dotate, mișcare culturală și sportivă de calitate, oameni fără nici un sprijin ajutați să ducă o viață normală, etc. Și nu numai aceasta, elementul OM trebuie să fie permanent în atenția edililor. Și ceea ce aș vrea să subliniez este faptul că în comuna Lița, primarul localității – prof. Dorel Popescu își apleacă urechea la păsurile oamenilor, la necesitățile lor spirituale. Cum? Ca în fiecare an ( nu numai în an electoral, cum ar zice unii), a organizat excursii în țară, pentru ca oamenii să mai iasă din stresul cotidian, să mai uite de necazuri, să mai capete un plus de senin în suflete, să-și mai incarce bateriile vizitând mânăstiri și locuri cu frumuseți aparte. Unde probabil că mulți dintre ei nici nu au visat vreodată că vor ajunge. Si acest om care s-a angajat să fie un bun gospodar și sjujitor in credință al lor, le-a creat aceste condiții, de a vizita țara gratuit. Cum? Cu bani din taxele și impozitele locale ( din banii lor) prevăzuți în buget la capitolul “Cultură , sport, turism”.

Și acum, în ajunul Zilei Drepturilor Omului , edilul a organizat cu o parte din cetățeni, urmând să mai organizeze și cu ceilalți, o excursie la Mânăstirea Curtea de Argeș și sus la barajul lacului Vidraru. Credință, incântare, frumuseți văzute doar la televizor, dar pe care acum și le-au așezat în cămara sufletului ca pe niște icoane. Mult timp vor comenta, vor vorbi despre ceea ce au văzut de-a lungul drumului, dar mai ales în punctele pe care le-au vizitat. Printre altele, primarul Dorel Popescu, organizatorul excursiei, imi spunea: “Este un drept al oamenilor să-și cunoască țara, istoria, frumusețea locurilor, realizările economico-sociale de-a lungul timpului.
Și el, edilul localitații, dascăl de factură spirituală, prof. Dorel Popescu a vrut să-și facă fericiți concetațenii, să le facă un cadou de suflet acum în prag de sărbători.

autor: Tudor Matresu

sursa: informatiadesud.ro

Citeşte şi
Comentarii (19) Adaugă comentariu
Gogu Pintenogu pe 03 Iunie 2016, 16:02
#19
de Gaze
De GAZE s-a mai vorbit si acum 4 ani si acum 8 ani,dar nu au fost bagate decat in biroul primarului.Copiii ài vor spune MOS pàrt.Càte alte promisiuni au fost fàcute si ne realizate.Nu ar fi prima datà cànd am fi mintiti.Imi este scàrbà de asemenea promisiuni.In loc de pietruire drumuri se face PAMINTIRE drumuri,pe bani multi.Halal primar,a fàcut chiagul mare.
Cel onest pe 29 Ianuarie 2016, 18:00
#18
Vezii DOAMNE
Marele "PUBLICIST"de tinichea este nelipsit din exc*rsiile

facute "cum pe bune zice"DIN BANI PUBLICI"ca de altfel si

primarul,viceprimarul,fochistul vejnicul CONSILIER cu consoarta,precum si alti LINGAI.Sunteti niste PARAZITI

JALNICI.BRAVO LITA.HALAL SA_TI FIE



ghiocel pe 14 Ianuarie 2016, 11:15
#17
haplea cu oile
va plimbati pe banii cetatenilor din lita .al treilea de la stanga este autorul articolului cel din mijloc
ivan cel groaznic pe 13 Ianuarie 2016, 11:12
#16
12 ani degeaba
ce pacat.in fruntea comunei un imbuibat.domnule matresu pana cand il mai lingi pe acest
romanul pe 07 Ianuarie 2016, 19:01
#15
decenta
none hot nuuuuuuuuuu v-oi puciosii lenesii si je**si pisica daca nu ajunge la carnti zice ca sunt strambi m**e
... pe 16 Decembrie 2015, 08:34
#14
Cu siguranta
rolleyes Cu siguranta stiti cine sunt, nu cred ca aveti nici cea mai mica ideee, daca chiar stiti, va rog sa lasati numele aici, nu ma deranjeaza, daca este sau nu asa o sa va zic.

In alta ordine de idei, de ce ati facut anumite remarci doar pe ceea ce am spus despre dvs. si nu si despre celelalte lucruri. Inca ceva, vreti sa spuneti ca la primarie sunt toate bune si frumoase?
Matresu Tudor pe 16 Decembrie 2015, 08:05
#13
om de bună dredintă, jurnalist.
Că sunt mic sau oarecum om de litere este treaba și meritul meu ( mai mult sau mai puțin importă asta pentru oameni ca tine). Că totdeauna am scos în evidenta realizări ale localitatii în administratie, scoală, grădiniță, sănătate și chiar viața de zi cu zi a oamenilor, prin colaborări atât in presă cât și prin editarea unui ziar local ( Gazeta de Lița), nu cred că am deranjat pe cineva. Am făcut-o în interesul oamenilor. De familie vă rog să nu vă legați. La școlală, copilul vine tabula rasa și din clasa a IV pleacă învățat să scrie, să citească și să socotească. Iar soția mea si-a făcut în credință, cu rsponsabilitate, profesionalism și competență datoria. Că, din păcate, unii dintre noi mai au carențe de comunicare și limbă este datorită faptului că mai târziu în gimnaziu sau la liceu am tratat unele materii cu lipsă de interes. Nu este cazul tău, care oricum știi să legi cuvintele între ele dându-le, oarecum,un sens. Priviți realitatea în fața fără ranchiună și resentimente .
Matresu Tudor pe 16 Decembrie 2015, 07:41
#12
om de bună dredintă, jurnalist.
Dragă prietene,

Cred că stiu cine esti dar nu are nici o importanță. Ceea ce vreau să subliniez este că, într-o comunitate locală, dacă cineva incearcă să facă ceva și uneori chiar reuseste, este huiduit (politic) dacă nu face mare lucru, este huiduit ca incompetent. Când apar luptele pe interese politice se uită de valoarea omului, aflat în bătaia vântului, aflat pe frontul realizărilor și bunelor intenții de a face ceva. 2. In primarie nu sunt niște jegoși. Sunt niste oamenii care-și fac treaba cu competență, profesionalism și respect pentru cetătean, în slujba căruia se află. 3. Biblionetu realizat pe structura bibliotecii, nu cred că deranjeaza pe cineva. Aici, cine dorește poate veni să invete să lucreze pe calculator. Poate veni să se documenteze în anumite domeniica sănătate, agricultură, loc*ri de muncă, etc.
Un litean pe 15 Decembrie 2015, 21:31
#11
Ma framanta rau, dar rau de tot.
Pentru mine este egal cu zero daca mi se afla identitatea (nu ca ar avea cum daca nu vreau, asta daca nu lucrati cumva pe la SRI), dar rudelor mele cred ca le-ar fi taiata craca de catre je**sii aceia de la primarie, mare poet si jurnalist ce esti si tu, "ati facut un biblionet", tot pe bani europeni. "Curtea de Conturi a făcut recent o verificare la Primaria Lița și, din păcate, pentru cei care fac afirmații calomnioase" ba esti nebun, de parca nu este tot judetul controlat de PSD. Ai aflat cu doua zile inainte cum arata un mouse si dupa te-a pus la "biblionet" administrator, chiar daca cei care vin acolo nu au nici cea mai mica treaba cu cititul, ei venind acolo pentru o ora de net `moca`, sala de calculatoare.



P.S. Scuzati-mi felul de a ma exprima si faptul ca sunt analfabet, nu prea am avut tangente cu Limba Romana. Poate nu am fost asa bine educat de "Doamna Matresu" big surprise
Matresu Tudor pe 15 Decembrie 2015, 19:19
#10
poet publicist, jurnalist
Cu parere de rău, regret, aș afirma că site-ul pe care, fara responsabilitate îl coordonați este un colportor de știri și comentarii făcute fără responsabilitatea celor care o fac sub acoperirea unor pseudonime. Unde este deontologia profesională atât a coordonatorului cât și a celor care dau cu pietre de dragul de a cârcoti fără acoperire faptică. Țin să vă aduc la cunoștință că, Curtea de Conturi a făcut recent o verificare la Primaria Lița și, din păcate, pentru cei care fac afirmații calomnioase, nu a găsit nimic compromitator. Dacă totdeauna am făcut prezentari de fapte si oameni "pupinc*rist". Omul ăstă, Dorel Popescu lasă ceva în urma sa. În mandatul său s-a pășit cu dreptul pe calea civilizației și modernismului. Dacă mai aveți ceva de cârcotit, făceți-o deschis. De cine vă este teamă să spuneți deschis ce vă frământă?
Un litean pe 15 Decembrie 2015, 10:14
#9
Hoti
Se vede si in poza ca unii fac parte din primarie iar altii sunt apropiati ai primariei sau ai lui Dorel, inainte sa faca Scoala (singura lui realizare, asta tot pe bani europeni) si-a facut casa sa vada cum ii iese proiectu (mostra), de unde dracu o avea bani doar el stie, titular la scoala ca si profesor de sport tot este pentru ca directoarea (sau director, ce dracu mai e acum pe acolo) trebuie sa-l tina ca vrea ca nu vrea, orele de sport mai rar sau chiar deloc, ca de, este si primar, are alte atributiuni. Matresu este un pupinc*rist de al sau si nimic mai mult, in partea stanga a pozei il putem vedea pe fostul profesor de religie al scolii, actual Vice primar si fost pedofil. Sa nu mai zicem de apa pe care au bagat-o in comuna, ca dupa ce au tinut acele cismele stradale vreo 5-6 ani degeaba, cand au bagat apa (in sfarsit), dupa maxim 6 luni le-au oprit ca de "fura lumea apa", dar la cei care nu au fantani nu se gandesc, trebuie sa se duca pe la vecini sa ceara. rolleyes
EU pe 13 Decembrie 2015, 23:38
#8
LEA DAT DRAGNEA DE BOMBOANE
... SA MAI VADA SI EI TARA, CA DIN PENSIILE PE CARE LE OFERA NU ISI PERMIT . ASTA E SI IDEEA ! SE APROPIE ALEGERILE !!! JOS MAFIA PSD !
Popa cu Botezu` pe 12 Decembrie 2015, 09:05
#7
Tudor Matresu un pupinc*rist de-al lui Dorel Popescu
Ce frumos este redactat articolul. Daca ar fi si adevarat.

Exc*rsiile astea se fac numai cu oameni alesi de domn primar, nu poate merge oricine. Si atunci ? Ce bine face primarul ?

De la un amarat de profesor de sport cu o dacie 1300, a ajuns la statutul de primar, cu 2 loganuri ( 1 al lu fis-o, 1 al lui ) apartament cumparat pentru fis-o in Buc*resti. Iar zi de zi domn primar vine cu loganul de la primarie acasa. Il baga in fundul c*rtii. Oare ce face el acolo ?
Pt none pe 11 Decembrie 2015, 21:43
#6
Hotu hotilor
None secretaru este cel mai corupt din aceasta primarie.cel mai mare hot posibil
Tanase scatiu pe 11 Decembrie 2015, 00:43
#5
Primaria si hotia
Dupa un viitor control al Curtii de Conturi la Primaria Lita,urmatorul invitat la DNA este Dorel Popescu impreuna cu secretarul primariei.Ba da ce au dat inainte oamenii astia,ce case frumoase si-au facut de pe urma prostilor.
anghel pe 10 Decembrie 2015, 22:35
#4
h
la sapa cu voi
cetatean pe 10 Decembrie 2015, 20:36
#3
ceteatean
pe cand niste controloae la primaria lita??
z pe 10 Decembrie 2015, 20:16
#2
ion
ce va mai place sa va plimbati.
o pe 10 Decembrie 2015, 20:15
#1
ion
vedeti ba ca va musca cainii vagabonzi .
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.