Comunicat DNA - Toma Ovidiu Carmen si Dobre Danut, retinuti pentru 24 de ore. Doi agenți de poliție din cadrul Biroului Poliției Rutiere Turnu Măgurele, implicati in dosar.

18 Noiembrie 2015, 22:22 | 6141 vizualizări | 27 comentarii
Car Universal
Politia Turnu Magurele.

În completarea comunicatului nr. 1802/VIII/3 din 18 noiembrie 2015, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 18 noiembrie 2015, a inculpaților:

TOMA OVIDIU CARMEN, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunilor:
- abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (2 infracțiuni),
- favorizarea făptuitorului (4 infracțiuni),
- influențarea declarațiilor,

DOBRE DĂNUȚ, comisar de poliție, șeful Serviciului Poliției Rutiere din cadrul I.P.J. Teleorman, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- trafic de influență (10 infracțiuni),
- luare de mită (4 infracțiuni),
- complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
- complicitate la infracțiunea de favorizarea făptuitorului (2 infracțiuni).

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2015, la nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Teleorman - Serviciul Poliției Rutiere, precum și la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, Compartimentul Regim Permise Conducere și Examinări, din cadrul Prefecturii Județului Teleorman, au fost identificați mai mulți ofițeri și agenți de poliție care desfășurau activități infracționale în legătură cu:
- obținerea frauduloasă, contra unor sume de bani, a permiselor de conducere,
- intervenții exercitate la nivelul unor ofițeri și agenți de poliție (agenți constatatori), din cadrul Serviciului Poliției Rutiere, în vederea neîndeplinirii atribuțiilor de serviciu sau îndeplinirii frauduloase a acestor atribuții, prin aplicarea unor sancțiuni mai blânde persoanelor contraveniente, conducători auto, în schimbul obținerii de bani sau bunuri necuvenite.
Astfel, în contextul menționat mai sus, în perioada respectivă, inculpatul Dobre Dănuț, în calitate de șef al Serviciului Poliției Rutiere din cadrul I.P.J. Teleorman a primit de la un număr de patru persoane produse alimentare și sume de bani, ca urmare a intervenției exercitate asupra unor subordonați, în urma căreia mai multe persoane au fost absolvite de răspunderea contravențională, în legătură cu abateri constatate la regimul circulației.
De asemenea, în aceeași perioadă și în aceeași calitate, inculpatul Dobre Dănuț a pretins și primit de la mai multe persoane sume de bani, cuprinse între 100 și 500 de euro, produse alimentare și băuturi alcoolice, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă agenți și ofițeri din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, Compartimentul Regim Permise Conducere și Examinări, din cadrul Prefecturii Județului Teleorman, pentru ca rude și cunoștințe ale cumpărătorilor de influență să fie declarați „admiși” la proba practică a examenului pentru obținerea carnetului de conducere, cu nerespectarea dispozițiilor legale.
O parte din bani au fost pretinși și primiți în schimbul „protecției” pe care ofițerul de poliție s-a angajat să o asigure unui cunoscut de-al său, în cazul comiterii unor abateri la regulile de circulație.
Bunurile și sumele de bani, menționate mai sus, au fost primite de către inculpatul Dobre Dănuț fie la domiciliul său fie la biroul profesional.

În intervalul iunie – august 2015, inculpatul Dobre Dănuț a intervenit pe lângă inculpatul Toma Carmen Ovidiu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, solicitându-i acestuia să dispună o soluție de clasare într-o cauza penală, în contradicție cu situația de fapt și probele administrate în cauză, în vederea exonerării de la răspunderea penală a doi agenți de poliție din cadrul Serviciului de Poliție Rutieră Teleorman.
Inculpatul Toma Carmen Ovidiu a fost de acord cu solicitarea respectivă și, în data de 24 iunie 2015, l-a contactat pe avocatul persoanei vătămate, căruia i-a solicitat să facă demersuri pe lângă clientul său, în așa fel încât să-l convingă pe acesta să dea o declarație neconformă adevărului, cu ocazia unei viitoare audieri la sediul P.T. Teleorman.
De asemenea, tot inculpatul Toma Carmen Ovidiu, i-a solicitat avocatului să-i promită clientului său că, în schimbul declarației, va primi de la unul dintre agenții de poliție suma de 5.000 de lei.
În data de 11 septembrie 2015, inculpatul Toma Carmen Ovidiu a contactat persoana vătămată, cu care a negociat în numele celor doi agenți de poliție, stabilind ca în urma remiterii sumei de 10.000 de lei de către cei doi agenți, acesta din urmă să dea o nouă declarație, neconformă realității.
La data de 15 septembrie 2015, inculpatul Toma Carmen Ovidiu l-a contactat pe agentul de poliție și i-a solicitat acestuia să achite suma de bani promisă, asigurându-l totodată că doar în urma acestui demers și a unei declarații neconforme realității, pe care persoana respectivă urma să o dea în fața procurorului, va putea să adopte o soluție de clasare prin care să-l absolve de orice formă de vinovăție.
În aceste împrejurări, la data de 17 septembrie 2015, inculpatul Toma Carmen Ovidiu, după o discuție prealabilă cu avocatul persoanei vătămate, l-a instruit pe aceasta cu privire la conținutul declarației pe care urma să o dea clientul său. Ulterior, în aceeași zi, în prezența acestora din urmă, inculpatul Toma Carmen Ovidiu a întocmit o declarație din care rezulta în mod neadevărat că incidentul care făcea obiectul dosarului respectiv ar fi fost declanșat de comportamentul violent al persoanei vătămate, determinând-o pe aceasta să-și însușească declarația întocmită și să o semneze.
Urmare a acestei declarații, în cursul lunii septembrie 2015, inculpatul Toma Carmen Ovidiu a dispus soluția clasării urmăririi penale, atestând în mod neadevărat în cuprinsul acesteia că cei doi agenți de poliție s-au aflat în legitimă apărare și au ripostat ca urmare a violențelor pe care le-a exercitat persoana vătămată.
În cursul lunii martie 2015, Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman a fost sesizat în legătură cu săvârșirea unor infracțiuni de corupție, de către mai mulți lucrători din cadrul I.P.J. Teleorman.
Printre altele, în sesizarea formulată se arăta faptul că, în cursul anului 2014, doi agenți de poliție din cadrul Biroului Poliției Rutiere Turnu Măgurele, au pretins și primit suma de 600 de lei, cu titlu de mită, de la o persoană, depistată pe raza localității Turnu Măgurele, pentru a nu-i întocmi acesteia din urmă un dosar penal.
Cauza penală respectivă a fost repartizată spre soluționare inculpatului Toma Carmen-Ovidiu, care în data de 31 august 2015, a dispus clasarea cauzei, motivând, în mod informal, adoptarea acestei soluții.
De precizat este faptul că, inculpatul Toma Carmen-Ovidiu, cu ocazia instrumentării cauzei respective și a adoptării soluției, a urmărit favorizarea celor doi agenți de poliție, sens în care cu bună știință:
- nu a administrat probe pentru a se stabili circumstanțele săvârșirii faptelor,
- a respins în mod discreționar solicitarea ofițerilor Direcției Generale Anticorupție de a desfășura anumite activități specifice,
- a divulgat numele denunțătorului și demersurile sale în vederea soluționării favorabile în dosarul susmenționat, unei alte persoane, mai înainte de soluționarea cauzei,
- i-a avertizat pe cei doi agenți despre pericolul autorizării pe viitor a unor investigatori sub acoperire.

În cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Inculpaților Toma Ovidiu Carmen și Dobre Dănuț li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentați la data de 19 noiembrie 2015, Curții de Apel București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Citeşte şi
Comentarii (27) Adaugă comentariu
SNI pe 22 Noiembrie 2015, 12:49
#27
# alt eu #Ilie Nistor
AVETI DREPTATE. Dar repet :Sunt putini. Eu sper ca incet dar sigur se va ajunge si acolo unde spuneți dvs. Referitor la controlul politic nu sunt de acord cu dvs. Au anchetat si arestat corupți din toate partidele. Ca si ei sunt oameni si au simpatii sunt de acord, dar va veni vremea când ii va aresta si pe,, simpatici''(SPER). CONTROLUL EXTERN SAU MAI BINE SPUS PRESIUNI EXTERNE ASUPRA DNA SUNT. DAR EU BAD ACESTE PRESIUNI CA FIIND BENEFICE PT,, SANATATEA '' ROMANIEI. ASTA ESTE PAREREA MEA. POSIBIL SA MA INSEL.
alt eu pe 22 Noiembrie 2015, 11:21
#26
Cu un ghiocel nu se face primavara!
Ah, si mai aresteaza si ei pe ici-colo pe cate unul care a luat mita pui si mamaliga, doar ca sa creeze impresie omului de rand ca se lucreaza intensiv impotriva coruptiei din toate sferele sociale.

Sper din tot sufletul ca in final sa se dovedeasca ca n-am dreptate si ca acum mi-am format o parere gresita.
alt eu pe 22 Noiembrie 2015, 09:17
#25
Raspunsuri pentru Ilie Nistor
Raspund si eu, desi intrebarile au fost adresate doar lui SNI.

DNA, daca ar urmari satisfacerea interesului national, ar trebui sa cerceteze modul cum s-a furat Romania pana acum (retrocedari ilegale, devalizarea industriei, acapararea terenurilor agricole de catre straini, defrisarile ilegale, inchiderea nejustificata a exploatatiilor miniere, etc).

Insa, parerea mea este ca DNA-ul este aservit unor interese internationale, contrare intereselor Romaniei, care are drept scop inlaturarea persoanelor care se pot impotrivi acestora.

Exemplu cazul Dragnea: De ce nu a fost cercetat si trimis in judecata pentru nenorocirea pe care a facut-o in Teleorman? Pentru ca saracirea si depop**area Romaniei corespunde intereselor asupritorilor.

De ce s-au luat insa masuri rapide in cazul fraudei de la referendum? Pentru ca Dragnea dorea inlaturarea omului asupritorilor internationali.

As avea c*riozitatea sa citesc cartea,,Un președinte împotriva României" ca sa vad daca mi se confirma parerea.
SNI pe 22 Noiembrie 2015, 09:14
#24
Ilie Nistor
La DNA lucreaza 50 oameni, recent s-a marit schema. Cite sa facă? Probleme este la celelalte unități de parchet.
Ilie Nistor. pe 22 Noiembrie 2015, 06:27
#23
Lui SNI.
Sincer sa fiu, imi place sa discut cu dta [cand nu esti prea radical(chiar daca ai dreptate!!)].Asa ca iti mai pun cateva intrebari- nu ca sa te verific, ci doar sa-ti stiu parerea:-D.N.A. n-ar trebui sa se implice si in modul cum s-au facut retrocedarile-mari si mici-in special cele strategice=paduri, fabrici, mosii, cladiri istorice, etc?;- D.N.A. n-ar trebui sa cerceteze si modul cum s-au obtinut hotarari judecatoresti de acordare de pensii retroactive pentru grupa I unor indivizi care nu au lucrat in conditii speciale( cu carti de munca false) si in care cei de la casele de pensii n-au nici o legatura??.-Acest nemaipomenit D.N.A. nu este, in realitate, decat un organism politic de tip mafiot??. ETC.
EU pe 21 Noiembrie 2015, 13:51
#22
ASA E
DIN SURSA SIGURA STIU CA TIGANI ANALFABETI AU PLATIT 15.000 EURO SPAGA PTR A OBTINE UN PERMIS AUTO ! DAR SARACII POLITISTI CUM SE VICTIMIZEAZA EI CA AU CAZUT IN PLASA D.N.A. .

VI SE PARE CA SUNTETI PREA CORECTI SI CINSTITI ?

IA SA FITI VOI NISTE OAMENI INTEGRII SA VEDEM MAI CADETI IN VREO PLASA ?
SNI pe 21 Noiembrie 2015, 12:21
#21
Ilie Nistor
Eu v-am ajutat cu exemple minore dar problema este groasa acolo.
SNI pe 21 Noiembrie 2015, 12:15
#20
#Ilie Nistor
1.Vreti o pensie? -,, VORBITI '' (observati ghilimelele) CU DOAMNA BADULESCU. SOTIA SECURISTULUI DEMISIONST FORTAT DIN SRI SI AJUNS DEPUTAT DE TR DIN PARTEA PNL, IN PREZENT OM DE AFACERI SPECIALIST IN SECURITATEA MUNCII(cindva vorbesm de problemele de la ITM). 2.Doriti o autorizație DSV?,, VORBITI''cu DOAMNA COSTEA sotia sec*ristului jurist la cadastru si el demisionat fortat din SRI in acelasi timp.,din același motiv si in acelasi dosar cu Badulescu.
justy cel neadevarat pe 21 Noiembrie 2015, 08:51
#19
pt justitiarul cel adevarat
Scuze nu am stiut ca esti marca inregistrata. Am ales aleatoriu un nume. Am crezut ca pe acest site important este sa-ti spui parerea. Adaug faptul ca nemultumirea mea este ca in Dragneorman sunt arestati numai cei ce fura un ou iar cei ce fura boul sant cercetati in libertate sau nu li se face nimic. Dupa cum vedeti aici doar politistii marunti sant urmariti ascultati filati etc....... Ceilalti precum si marii corupti ai judetului sant protejati de institutii. Si asta nu de acum. C-am de cand a intrat politicul in numirea sefilor pe functii si organizarea de conc*rsuri trucate pentru a da iz de legalitate numirii.
Ilie Nistor. pe 21 Noiembrie 2015, 06:28
#18
Numai despre permise???.
Stimate D.N.A.,modul incorect in care FOARTE MULTI ANALFABETI (nu numai romi!) obtin permisele de conducere, este un aspect important al incalcarii legilor tarii, dar alte aspecte de ce le ocolesti?. Pentru faptul ca acolo sunt implicati si politicieni IN SLUJBA CARORA TE AFLI?. Iata cateva exemple:

-Modul in care D.S.P. si D.S.V. autorizeaza functionarea firmelor(NUMAI CU SPAGA!);-Modul cum s-au acordat certificatele de revolutionartongue winkolitele R.C.A. si atestatele I.T.P. false ( precizare: NU DE CATRE ORGANELE ABILITATE LEGAL, CI DE CATRE GRUPARI DE INFRACTIUNI SI CRIMINALITATE ORGANIZATA GEN //TAVOCU//);-Modulin care se acorda ajutoarele pentru incalzire si alte ajutoare sociale celor ce nu au dreptul;- Modul cum se acorda grupa I si pensii mari cu acte false. etc, etc. CE ZICI SNI, MA AJUTI??
SNI pe 20 Noiembrie 2015, 21:45
#17
#justitiarul... cel adevărat
Știți și numele celor ce urmează sa fie arestați?
justitiarul pe 20 Noiembrie 2015, 21:06
#16
cel adevarat
Inca ceva, se va sti cand sunt eu, de regula scriu foarte corect romaneste si nu folosesc cuvinte de genul celor folosite de papagalul plagiator...
justitiarul pe 20 Noiembrie 2015, 21:04
#15
...cel adevarat
Parafraza de justitiar de mai jos n-a facut decat sa se erijeze intr-un plagiator (o fi ruda cu pontacu'?) mizerabil..., care in mod sigur nu stie ce am comentat in august 2014, data la care face referire Sandu Volta. Asadar, domnule Sandu, probabil faci referire la nefericitul accident in care au fost implicati cel numit de tine si geniul orasului in materie de nesimtire si furt, barbarosie octavian. N-am afirmat ca nu voi avea liniste, doar am rugat redactia acestui site sa urmareasca si sa tina cititorii la c*rent, urmand ca eu sa apelez (ceea ce am si facut) la cineva din Ministerul de Interne. Avand si eu o viata, un job si o familie, n-am urmarit sa vad ce s-a mai intamplat..., dar te asigur ca in c*rand se vor mai face si alte arestari in cadrul politiei rutiere si nu numai..., iar cu asta cred ca am spus tot!
Sandu Volta. pe 20 Noiembrie 2015, 06:07
#14
Draga // justitiarule//.
Iti mai amintesti de accidentul mortal din data de joi 28 august 2014, in care a fost ucis amaratul de Sfetcu Gheorghe si,dupa care tunai si fulgerai ca nu vei avea liniste pana cand se va aplica CORECT legea si criminalul va fi pedepsit??. Dar si de cele afirmate de catre un redactor ca nici el nu va avea liniste pana cand......??. Intr-adevar, ati fost tare "nelinistiti" cateva zile, dupa care ati "pus batista pe tambal".Asa ca, mai bine taceti din gura si nu mai hauliti la luna!.

NU CERCETA ACESTE LEGI,

CA ESTI NEBUN DE LE-NTELEGI!
Andrei Ionuț pe 19 Noiembrie 2015, 20:39
#13
Bună seara
Luați pe toți, ca toți sunt niște hoți!!! Sunt numai după bani, din partea lor poate sa moara lumea dacă primesc câteva sute de euro..,, rușine "!!!!
gigi pe 19 Noiembrie 2015, 19:24
#12
a
cei doi politisti din turnu dusi la audieri, sunt : rudolf si renul sau ! smile tongue rolleye
anonim pe 19 Noiembrie 2015, 19:13
#11
anonim
Baban Nicusor si Gaman Ciprian!!!
PIETON pe 19 Noiembrie 2015, 16:45
#10
SOFERI INCOMPETENTI
SA FIE DOMNILOR AUDIATI TOTI CEI CARE AU LUAT PERMISE IN ANUL 2015 LA TELEORMAN...SA LE FIE TELEFOANELE ASCULTATE RETRO..IAR ALEATORIU SA FIE BAGATI INTR-O COMISIE PENTRU O REEVALUARE A CUNOSTINTELOR ACUMULATE SI O VERIFICARE IN TRASEU ...SI 40 LA SUTA VOR PICA TRASEUL .SA VINA COMISIE STABILITA DE CATRE AUTORITATILE COMPETENTE .....DESEMNATA DIN ALT JUDET ....
flory pe 19 Noiembrie 2015, 15:45
#9
Asa da !
A dat Dumnezeu sa se aplice legea si la Tr Magurele,sa se mearga peste tot ...prin primarie si satele si com din jud.,ca totul e putred datorita lui LIVIU DRAGNEA.
Ion pe 19 Noiembrie 2015, 14:51
#8
Ion
Cine sunt cei doi politisti din turnu arestati?dati nume va rog
you pe 19 Noiembrie 2015, 11:33
#7
condamnati pt crima!!!!
cei care au savarsit aceste fapte ar trebui condamnati pt genocid sau crime impotriva umanitatii pt ca au dat voie sa conduca autovehicule toti analfabetii si retardatii care ne omoara copiii si pe noi pt ca nu au habar de semne si reguli de circulatia, au impresia ca un permis vine la pachet cu reflexe si experienta !!!!
anonim pe 19 Noiembrie 2015, 10:10
#6
babanu
Pe babanu nu il mai ia nimeni ca ala in fiecare vineri si sambata isi ia 100 de euro si edi manica ia cate 200 de euro si donica r seful lor nici de cum comandantul asa ca apel la DNA luati si pe eii la rost ca asa e normal . Va multumesc !
eu pe 19 Noiembrie 2015, 09:22
#5
#justiţiarul
Corect. Ce e drept nu e păcat. Infractorii ăștia de doi bani sunt periculoși atât pentru imaginea instituţiilor in care lucrează cât, mai ales, pentru siguranţa rutieră.
anonim pe 19 Noiembrie 2015, 08:07
#4
ptr.cititori
Acest Dobre Danut,il cunosc destul de bine,situatia in care se afla este morisca sistemului,clasa politica corupta!
Conducator auto pe 19 Noiembrie 2015, 07:29
#3
Doar 2 arestati in povestea asta????
Putin,foarte putin,domnilor de la DNA.Ia mai sapati putin si pe la instructorii scolilor de soferi.
justitiarul pe 19 Noiembrie 2015, 07:27
#2
jos coruptia
Intradevar fapte de maaaare coruptie. Rusine sri. Mafia ti**neasca si clanurile de interlopi care au saracit judetul timp de 25 ani sau dezvoltat dtorita coruptiei celor aflati la conducerea judetului la nivelul tuturor institutiilor. Ce a facut sri? Aha nu deranjam politicul care ne tine pe functii hai sai fwtem pe politisti ca da bine in carti. Halal mita tuica si produse alimentare. Cata mita sa cerut firmei pirelli ? Aici nu se fac cercetari? Poate aici nu sa cerut tuica ci whiski. Alta treaba. In orice inst8tutie oamenii se ajuta intre ei. Nu sa auzit de impacarea partilor ? Daca in strada e un eveniment si politistii nu au martori cum pot dovedi fapta ? Nicicum. Daca "victima" ii reclama pierd din start. Dar fiind politisti dau bine n carti in ziare si la tv : politistul cutare a facut si a dres.
o pe 18 Noiembrie 2015, 22:37
#1
g
puscarie grea ptr.infractori..
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.