Nicolae Mohan( Ceauş)escu, discurs despre dezarmare şi pace între popoare.

29 Octombrie 2015, 11:43 | 2183 vizualizări | 9 comentarii
Car Universal
Nicolae Mohan( Ceauş)escu

Declarație politică Adresată de către domnul senator: Nicolae MOHANU

Circ. Electorală nr.36, Teleorman, colegiul nominal nr.1; Grup: PSD

Ședința Senatului din data de: 28.10.2015

Titlul declaratiei politice: 24 — 30 octombrie — Săptămâna dezarmării

Domnule Presedinte,

Stimati colegi,

Sărbătorirea anuală a Săptămânii dezarmării, ce începe în ziua aniversării înființării Organizației Națiunilor Unite, a fost solicitată prin documentul final al Sesiunii Speciale a Adunării Generale a O.N.U. din 1978 pe probleme de dezarmare. În anul 1995, Adunarea a invitat guvernele, organizațiile internaționale și neguvernamentale să contribuie activ la Săptămâna dezarmării, acestea fiind invitate să accentueze care sunt riscurile legate de arme, înarmare, nevoia de a înceta folosirea lor și să accentueze înțelegerea publică asupra măsurilor urgente de dezarmare.

Deși actualmente dezarmarea este încă un deziderat și s-au înregistrat anumite succese în ceea ce privește armamentul nuclear, suntem departe de reducerea creșterii numărului armelor și limitarea utilizării lor. Toate statele ar trebui să depună eforturi continue și să-și asume angajamente sustenabile pentru prevenirea proliferării armelor de distrugere în masă, pentru dezarmare și controlul armamentelor convenționale. La summitele organizate pe tema dezarmării și promovării stabilității internaționale s-a pus accent pe soluționarea divergențelor pe cale diplomatică pentru asigurarea păcii și securității internaționale.

Actualele tensiuni și conflicte din Orientul Mijlociu ne demonstrează că toate statele trebuie să depună eforturi conjugate în vederea găsirii celor mai viabile soluții pentru a conservă și consolida un climat de liniste, de pace, de a depășii problemele fără a se recurge la folosirea armamentelor de orice tip. Statele nu ar trebui să se găsească într-o competiție pentru înarmare, ci într-o preocupare comună și continuă pentru neproliferare, dezarmare, diplomație deschisă si scuritate colectivă.

În această Săptămână a dezarmării să ne amintim de Societatea Națiunilor sau Liga Națiunilor care a fost o organizație interguvernamentală înființată în urma Conferinței de Pace de la Paris ce a pus capăt Primului Război Mondial si a fost precursoarea Organizației Națiunilor Unite. Articolul 8 al Pactului Societății Națiunilor prevedea 'reducerea armamentului național la minimul compatibil cu siguranta națională și cu executarea obligațiunilor internaționale impuse printr-o acțiune comună.' Deși Societatea Națiunilor a fost desființată în 1946, aceasta a avut drept scop menținerea păcii mondiale, dezarmarea și rezolvarea disputelor internaționale pe cale pașnică.

Stimați colegi, știm că România acordă, la rândul ei, o atenție sporită acestei problematici, fiind un stat care a militat mereu pentru pace, pentru soluționarea divergențelor pe cale diplomatică, având un rol activ în asigurarea păcii, securității și stabilității internaționale.

Vă mulțumesc !

Senator,

Nicolae MOHANU

Citeşte şi
Comentarii (9) Adaugă comentariu
NOI - MAJORITATEA ! pe 01 Noiembrie 2015, 22:21
#9
NISTE SENILI !
ASTIA SUNT CEI CE NE CONDUC TARA !!!



BOLNAVI MINTAL, LABILI PSIHIC, ALINEATI MINTAL...



NISTE IDIOTI ! ! !
Eliza pe 31 Octombrie 2015, 11:49
#8
Este vorba despre Mohanu???
Ooooo,nu,este doar un simplu comunist cu pretentii de politician si demnitar care impreuna cu Dragnea au adus orasul si judetul in pragul falimentului si al saraciei perfecte.De c*rind s-au mutat in Capitala tarii si vor sa faca acelasi lucru,pauperizarea, indobitocirea si spalarea pe creieri cu unele televiziuni, a pop**atiei intrgii tari.
eu pe 30 Octombrie 2015, 22:17
#7
pe naiba!
Ex-primarul, actualul senator din parlamentul rușinii, are un disc*rs anost, searbăd, lipsit de nerv, plat, iritant.......etc
Daniel pe 29 Octombrie 2015, 22:15
#6
haios
grin LOL
SNI pe 29 Octombrie 2015, 20:51
#5
Pt MOHANU
Mai mare risul sa nu amintesti de RAZBOIUL RECE, PROGRAMUL DE INARMARE NUCLEARA,, RAZBOIUL STELELOR'', NEAMESTECUL IN TREBURILE INTERNE, SI AGENTURI STRAINE. Asa ar arata un disc*rs complet. - CA LA CARTE-Exact cum am învățat noi la,, STEFAN GHEORGHIU''.
eu pe 29 Octombrie 2015, 19:40
#4
rahat
Măi oameni buni, ăsta are un stol de păsărele in loc de aură. Sictirrrrrrr bre!
un turnean pe 29 Octombrie 2015, 15:29
#3
primar = interes propiu cum a fost mohanu
actualul senator de turnu mag o cahalera care a distrus orasul un mincinos

SNI pe 29 Octombrie 2015, 13:27
#2
!!!!!!!!??????
La POROSCHIA CU EL. OMUL E NEBUN. ASTA E STUPARU II. SARITI OAMENI BUNI...... HAI SA-L INTERNAM CA MIINE POIMIINE ASTA NE RATIONALIZEAZA ALIMENTELE. CRED CA CEI DE LA DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA TREBUIE SA VERIFICE UNDE SERVESTE MASA CUCLEA SI MOHANU SI SA ANALIZEZE MINCAREA. ASTIA AU MINCAT STRICAT SI AU LUAT-O PE ARATURA. DOI CRETINI, BOLNAVI MINTAL.
ionut pe 29 Octombrie 2015, 12:07
#1
0
la balaceanca
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.