Încrengături ciudate în spatele examenului de magistratură. Luminiţa Ninu Cristiu, fosta Preşedintă a Tribunalului Teleorman, face parte dintr-o comisie.

08 August 2015, 00:15 | 5101 vizualizări | 3 comentarii
Car Universal
Tribunalul Teleorman.

Din comisiile de elaborare a subiectelor pentru examenul de intrare in magistratura fac parte persoane cu competente dubioase. Astfel, printre membri se numără un fost consilier al Alinei Bica, care este bănuit că vindea informaţii secrete din dosare pentru excursii în Dubai, un procuror profesor la “universitatea de prestigiu” Eftimie Murgu din Reşiţa, un judecător ICCJ care l-a achitat greșit pe Gigi Becali în doua dosare penale, informează romaniacurata.ro.

Pe 30 august are loc proba scrisă la examenul de admitere în magistratură.

Din comisia de elaborare a testului grilă de verificare a cunoştiinţelor juridice la drept penal şi drept procesual penal face parte ca membru supleant şi judecătorul Mihai Udroiu de la Curtea de Apel Oradea. Udroiu este fostul consilier al fostei şefe DIICOT, Alina Bica, arestată şi judecată pentru corupţie în două dosare penale.

În interesul lui Buzăianu Bogdan (unul dintre cei mai cunoscuți „băieți deştepți din energie“ – n.r.) care avea nevoie de un document emis de catre DIICOT pentru a fi depus într-o cauză aflată pe rolul instanţei (companiile controlate de Buzăianu, Energy Holding, Alpiq Romenergie şi Alpiq Romindustries au mai multe procese cu Hidroelectrica privind denunţarea contractelor păguboase de livrare energie electrică ieftină – n.r.), în perioada 16.12.2013-18.12.2013, cu sprijinul lui Aldea Cătălin Ştefan, Udroiu Mihail consilier al procurorului şef DIICOT a dat curs solicitării ce i-a fost transmisă de persoana interesată prin intermediul lui Stoica Marius Constantin (om de afaceri – n.r.) şi Şerban Cătălin Bogdan (ofiter de politie judiciara, fost director adjunct al Directiei Generale de Integritate din ANAF – n.r.) şi a obţinut sub semnătura procurorului şef adjunct al DIICOT documentul necesar, în schimbul promisiunii facută de Stoica Marius Constantin pentru o excursie în Dubai, ofertă nerefuzată de Udroiu Mihail.

Pe de altă parte, este adevărat că Udroiu este considerat unul dintre cei mai buni penaliști. El a redactat şi coordonat mai multe lucrări şi tratate de drept penal şi procesual penal şi a făcut parte din comisiile de elaborare a Noilor Coduri Penale.

Menționă, că Mihai Udroiu nu are, deocamdată, calitatea de suspect sau inculpat în dosarele procurorilor anticorupție, susțin surse din cadrul DNA.

Bodgan Buzăianu a deţinut compania Energy Holding, cel mai mare „băiat deştept“ din energie. Este finul fostului ministru PSD al Industriilor Dan Ioan Popescu. Buzăianu era anchetat la DIICOT la Serviciul de combatere a infracţiunilor de macrocriminalitate economico-financiară de procuroarea Adriana Cristescu (acum pensionată). Buzăianu era anchetat pentru retehnologizarea Porţilor de fier II şi pentru contractele ultra-profitabile cu Hidroelectrica. Acum, dosarul a fost trimis la DNA.

Procuroarea Otilia Micloşină de la Parchetul Caraş Severin este profesoară la „celebra universitate“ Eftimie Murgu din Reşiţa şi este detaşată la Direcţia Generală Anticorupţie a MAI ca director adjunct. Culmea e că dosarul de corupţie de la UEM Reşiţa a fost instrumentat cu ajutorul unei investigatoare sub acoperire de la DGA, însă de la Piteşti. Potrivit propriilor declaraţii de avere şi interese, în 2012, Otilia Micloşină era asistent la cabinetul ministrului Justiţiei. În 2009, a candidat pentru un loc în CSM.

Membru supleant în comisia de examinare pentru susţinerea interviului este judecătorul Ștefan Pistol de la ÎCCJ. Acesta este magistratul care l-a achitat pe Gigi Becali în dosarele schimburilor de terenuri cu Armata şi în dosarul Valiza. La recurs, deciziile judecătorului Pistol au fost casate de completul de 5 condus de şefa ICCJ Livia Doina Stanciu care a decis condamnarea lui Becali la detenţie. Recent, judecătorul Pistol a ridicat sechestrul instituit pe averea deputatului Sebi Ghiţă, anchetat şi judecat pentru corupţie în două dosare penale.

Daniel Grădinaru şi Luminiţa Criştiu-Ninu fac parte din comisia de elaborare a testului grilă de verificare a cunoştiintelor juridice la drept penal şi drept procesual penal. Potrivit unor surse din Justiţie, ei sunt consideraţi „oamenii Liei Savonea“, şefa Curţii de Apel Bucureşti. Savonea este soţia avocatului Mihai Savonea, fost coleg de cabinet cu fostul senator PSD Cătălin Voicu (aflat în penitenciar după ce a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru corupţie) şi cu Cezar Bivolaru, avocatul altui inculpat celebru, Marian Vanghelie, fostul primar de la Sectorul 5.

Judecătorul Grădinaru este purtătorul de cuvânt al Curţii de apel Bucureşti, iar judecătoarea Criştiu-Ninu este soţia lui Răzvan Criştiu-Ninu de la Consiliul Judeţean Teleorman, fieful actualului preşedinte interimar al PSD Liviu Dragnea, potrivit romaniacurata.ro.

sursa: ziuanews.ro

Citeste si: Preşedinta Tribunalului Teleorman, "omul de casă" al lui Dragnea.

Citeşte şi
Comentarii (3) Adaugă comentariu
Stanley Wekesa pe 05 Iulie 2016, 13:56
#3
value
Hi Mummy,,kindly Mum Talk To Me
Stanley Wekesa pe 15 Iunie 2016, 17:19
#2
MR
Hi Mummy! Kindly You Are So Silent
Vecinul din Alexandria pe 08 August 2015, 19:42
#1
Sa dispara odata caracatita lui Dragnea !!!!!!!!
Dragnea si toti cei care i-au fost prin preajma,vor raspunde in fata legii pentru distrugerea judetului si tarii.Comunistii au fost mici copii pe linga ce au facut acesti nemernici.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.