Comunicat de presă - Adjuncţii ISU Teleorman trimişi în judecată de procurorii DNA.

26 Iunie 2015, 15:48 | 3315 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal
DNA.

În completarea comunicatului 842/ VIII/ 3 din 06 mai 2015, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari au dispus trimiterea în judecată,

1. sub control judiciar, a inculpatului colonel MÎRLOGEANU REMUS, prim-adjunct al inspectorului șef al I.S.U. 'A. D. Ghica' al județului Teleorman, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea următoarelor infracțiuni:

— 3 (trei) infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

— Fals intelectual, în formă continuată (49 acte materiale)

— Uz de fals, în formă continuată (15 acte materiale)

2. sub control judiciar, a inculpatului colonel CHIVU AUREL, adjunct al inspectorului șef al I.S.U. 'A. D. Ghica' al județului Teleorman, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea următoarelor infracțiuni:

— 4 (patru) infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

— Fals intelectual, în formă continuată (91 acte materiale);

— Uz de fals (19 acte materiale),

3. sub control judiciar, a inculpatului locotenent colonel HAMPU VASILICĂ, șef Centru Operațional în cadrul I.S.U. 'A. D. Ghica' al județului Teleorman, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea următoarelor infracțiuni:

— 4 (patru) infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

— Fals intelectual în formă continuată (35de acte materiale)

— Uz de fals în formă continuată (20 de acte materiale)

4. sub control judiciar, a inculpatului plutonier adjutant șef ION ALEXANDRU, subofițer în cadrul I.S.U.' A.D. Ghica' al județului Teleorman, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea următoarelor infracțiuni:

— 3 (trei) infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

— Fals intelectual în formă continuată (14 acte materiale)

— Uz de fals în formă continuată (14 acte materiale)

În stare de arest la domiciliu, a inculpatului GRAURE PETRE, fost ofițer la I.S.U. 'A.D. Ghica' al județului Teleorman, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea următoarelor infracțiuni:

7 (șapte) infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit

Fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată (102 acte materiale)

Fals intelectual, în formă continuată (169 de acte materiale)

Uz de fals, în formă continuată (48 acte materiale)

6. În stare de arest la domiciliu, a inculpatei JANTEA DOINA, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea următoarelor infracțiuni:

— 3 (trei) infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

— 4 (patru) infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, săvârșite în forma complicității.

— Fals intelectual în formă continuată (121 de acte materiale, din care 53 în forma autoratului și 68 în forma complicității)

7. S.C. BIANCALEX. S.R.L. — Alexandria, persoană juridică, în sarcina căreia s-au reținut săvârșirea următoarelor infracțiuni:

— 4 (patru) infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

— Fals material în înscrisuri oficiale, formă continuată (87 de acte materiale)

— Fals intelectual, în formă continuată (95 de acte materiale);

— Uz de fals în formă continuată (27 de acte materiale)

8. S.C. CADLEX. S.R.L. — Alexandria, persoană juridică în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea următoarelor infracțiuni:

— 3 (trei) infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

— Fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată (15 acte materiale)

— Fals intelectual, în formă continuată (74 acte materiale)

— Uz de fals, în formă continuată (21 acte materiale)

În rechizitoriul întocmit, procurorii militari au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada februarie — august 2014, inculpații Graure Petre și Jantea Doina, în calitate de administratori ai celor două societăți comerciale furnizoare de formare profesională, au organizat șapte cursuri de formare profesională cu 120 cursanți, în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor, cărora la final li s-au eliberat certificate de absolvire.

Examinarea acestor cursanți trebuia realizată de inculpații Mîrlogeanu Remus, Chivu Aurel, Ion Alexandru și Hampu Vasilică, desemnați în acest sens de către comisia de autorizare Teleorman, dintre persoanele stabilite de către conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență' A.D. Ghica'.

În realitate, niciunul dintre cursanți nu a efectuat vreo oră din cele 118 prevăzute în programa pentru pregătirea teoretică și practică.

De asemenea, nu a avut loc nicio examinare, toate înscrisurile prevăzute de lege a se întocmi pentru organizarea și desfășurarea cursurilor și examinărilor fiind false.

Prejudiciul se ridică la suma de 76.200 de lei, constând în sumele de bani achitate de către cursanți.

În cauză, a fost dispuse măsuri asiguratorii asupra unor bunuri ce aparțin inculpatului GRAURE PETRE.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Teleorman.

În cauză, procurorii militari au beneficiat de sprijin din partea Serviciul Județean Anticorupție Teleorman.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.