UPDATE: Percheziţii în Bucureşti, Teleorman şi alte 7 judeţe la persoane bănuite de evaziune cu produse feroase. Prejudiciul se ridică la 10 milioane de euro.

23 Iunie 2015, 08:58 | 2994 vizualizări | 0 comentarii
Car Universal
Perchezitii in Teleorman.

La această oră, Poliția Română efectuează 151 de percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, în domeniul comerțului cu produse feroase.

La data de 23 iunie a.c., sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, peste 600 de polițiști efectuează 151 de percheziții și pun în aplicare 116 mandate de aducere, emise pe numele unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.

Perchezițiile se efectuează în municipiul București și în județele Ilfov, Iași, Călărași, Giurgiu, Vâlcea, Teleorman, Argeș și Dâmbovița.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2013 — 2014, reprezentanții unei societăți comerciale, cu domeniul de activitate comerțul cu produse feroase, s-ar fi aprovizionat cu fier de la mai multe persoane fizice și juridice, fără documente legale, iar pentru a justifica stocul de marfă deținut, ar fi înregistrat achiziții fictive în cuantum de 59.000.000 de euro, de la 47 de societăți comerciale cu comportament de 'tip fantomă'.

Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este estimat, până în prezent, la 10.000.000 de euro.

Dosarul penal este instrumentat de polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Persoanele bănuite vor fi conduse la sediul Poliției Capitalei, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

Cum au actionat suspectii

 În concret, în vederea diminuării masei impozabile, suspecții au disimulat achizițiile efectuate faptic la negru, de la mai multe persoane fizice și societăți comerciale, prin înregistrarea contabilă și declararea fiscală a unor achiziții de bunuri de la societățile comerciale cu comportament de tip fantomă, societăți care nu aveau capacitatea de a livra efectiv marfa respectivă (nu au centre de colectare, nu au angajați sau mijloace de transport), deplasând astfel sarcina fiscală asupra acestora din urmă.

După virarea sumelor înscrise în facturile fictive în conturile bancare ale societăților cu comportament de tip fantomă, acestea au fost retrase integral în numerar, în vederea restituirii dispunătorilor plăților. Retragerile erau justificate prin depunerea la unitatea bancară a unor borderouri de achiziție deșeuri feroase și neferoase ce conțin date false de identificare ale unor persoane fizice.

Sumele retrase în numerar, în cuantum de aproximativ 60.000.000 euro, au fost reintroduse în circuitul comercial, fiind folosite ulterior de suspecți pentru achiziționarea la negru de deșeuri feroase și neferoase.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la suma de aproximativ 10.000.000 euro, reprezentând impozit pe profit.

Suma spălată prin circuitul descris se ridică la aproximativ 60.000.000 euro.

Citeşte şi
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.