"Comoara", de la Islaz la Cannes. ( video).Premiu pentru filmul realizat la Islaz.

23 Mai 2015, 00:35 | 3864 vizualizări | 7 comentarii
Car Universal
Afisul oficial al filmului Comoara.

UPDATE:Lungmetrajul lui Corneliu Porumboiu, "Comoara", a fost distins cu Premiul Un Certain Talent in sectiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes de juriul prezidat de Isabella Rossellini.​ 

Ultimul film al regizorului Cornbeliu Porumboiu," Comoara", a fost filmat in cea mai mare parte in comuna Islaz, localnicii fiind bucurosi sa ajute la realizarea filmului cunoscutului regizor. "Comoara", film selectat in competitie la sectiunea "Un Certain Regard", a fost proiectat la Festivalul de film de la Cannes in premiera pentru specialistii din cinematografie si pentru echipa de productie. Primele recenzii sunt foarte bune, criticii laudand inca o data taletul artistic al regizorului roman, dar si povestea impresionanta a filmului. "Comoara" este al doilea film al lui Corneliu Porumboiu selectat in sectiunea "Un certain regard" de la Cannes, dupa premiatul "Politist, adjectiv" din 2009.

Pelicula, vanduta deja in 6 tari europene si Israel, a avut joi premiera pe Croazeta.Comoara, noul film al lui Corneliu Porumboiu, a fost selectat la Cannes in editia din acest an. Filmul spune povestea lui Costi, care lucreaza la primarie si duce o viata linistita, cum ii place lui sa spuna. Seara obisnuieste sa-i citeasca povesti fiului sau de 6 ani. Preferata lor e "Robin Hood". Intr-o seara, un vecin il roaga sa-i imprumute niste bani. E disperat, banca i-a scos apartamentul la vanzare. Costi ezita, l-ar imprumuta pe vecin, dar asta i-ar periclita linistea, are si el credite la banca. Il refuza si se intoarce la fiul sau si la Robin Hood. Vecinul revine. Ii spune ca in satul bunicilor sai exista o legenda: se zice ca strabunicul sau ar fi ingropat o comoara in curtea casei, inainte de venirea comunistilor la putere. In cazul in care Costi va plati pe cineva cu un detector de metale si vor gasi comoara, o vor imparti jumatate - jumatate. Costi nu sta prea mult pe ganduri. De a doua zi cauta pe cineva cu un detector de metale...
      Presa straina s-a aratat incantata de "Comoara" si recenziile pozitive nu au intarziat sa apara. Cei de la Hollywood Reporter au scris despre filmul lui Porumboiu ca fiind "un film art house minimalist, aventuros si cu intorsaturi de situatie neasteptate. Sa sapi adanc dupa o comoara ingropata este probabil cea mai buna metafora pentru a descrie sentimentul pe care il ai cand vizionezi noul film al regizorului roman Corneliu Porumboiu. Trebuie sa ai rabdare la inceput, sa continui sa cercetezi, dar la final vei gasi ceva de o valoare nemuritoare".


     Si cei de la ScreenDaily au fost impresionati de film: "<> demonstreaza inca o data ca desi va fi greu sa umple salile de multiplex, Porumboiu este unul dintre cei mai originali regizori din ultima vreme. Filmul sau a uimit o parte din public, i-a lasat fara cuvinte pe altii si a generat numeroase discutii, insa in final a reusit sa se diferentieze total de orice alt film de la Cannes". "Comoara" se va lansa si in cinematografele din Romania, incepand cu 29 mai.

sursa:procinema.ro

 

Iata un trailer al filmului realizat la Islaz.

Citeşte şi
Comentarii (7) Adaugă comentariu
franchestain pe 24 Mai 2015, 15:05
#7
revinoti frate Victore cam glumit cu tine
ce naiba frate,te-ai suparat? chiar nu mai sti de gluma? grin tongue laugh rolleyes
franchestain pe 24 Mai 2015, 10:44
#6
modelatoru dupa saitu asta dear face cei ceri tu
nu tiai mai citi nicio comentare paci.Amin!
Victor pe 23 Mai 2015, 20:11
#5
Mare cu apa de ploaie e gradina lui Dumnezeu!
Situl asta nu are un moderator sa puna stop analfabetilor si prostilor?
franchestain pe 23 Mai 2015, 17:16
#4
asa napoiati sunteti frate Victore pacolo? si ce sa faca cu puterea?
nati auzit de net cu calculatoru si cu ecranu lui? or de telefon jmeker ultimu raget? or de tabla cu ecran? va chinuiti înca cu cinematorafu can epoca comunista? si la ce trebe putere la filmu asta frate Victore? îi motor cumva sii trebe putere la ce? sa rupa filmu? or ca cu putere doar asa se vede filmele pacolo ca ma lasasi masca cu puterea ta? or îi asa de greu filmu ca trebe putere mare sal bagen cinematoraf? si daca naveti voi putere naveti nici macarale pacolo? si ce fel de putere trebe mosule? de bec,de motor,de muschiulatura,de care frate? or esti singur la femeie sai bagat cu sama cati mai trebe ceva putere? or nu mai nimeresti gaura siti trebe mai multa putere la bec so diclesti mai bine? or trebe putere mare sa stai far sa bei si sa fumezi la cinematoraf un film întreg? ce rahat de putere trebe ca saduci si sa bagi si sa vezi filmu asta Comoara din groapa goala în islaz? Amin!
t pe 23 Mai 2015, 14:48
#3
q
deci e porcarie de 2 bani la sapa la vie cu voi
franchestain pe 23 Mai 2015, 12:34
#2
io cred frate ca cata degeaba comoaran groapa goala în Islaz ca comoara adevaratai în inima la om
cacus sapatori sigur ca gasit groapa goala adica ca na gasit nimica ca comoara din groapa goala a fost gasita de mult de morti vii cînd venea la urne la votare la canalile iliesco comuniste sia praduito de mult pe beutura si buletine de vot ca canalia Dragnea sigur ca le dadea cu cascaval ca coala de buletin de vot costa parai frate si no da moca comunisti ca ei scoate malaiu si din peatra seaca casa ian vatat pe ei mortu viu nemuritor Iliescu care voteazan truna fara pauza de la revolutien coa.Asa ca care an ghitit galusca cu comoara dupacolo mai bineo pune dun barbut ca cîstiga mai mult asa or do tabla pe parai ca cam tot barbut vine.Cacus parerea meai can loc sa cate comoara din groapa goala în Islaz mai bine so caten inima cacoloi adevarata comoara frate.Dumnezeu sa vajute so gasiti mai repede ca mare nevoe aveti de ean Telerman.Amin!
Victor pe 23 Mai 2015, 12:14
#1
Aveti putere?
Aduce-ti filmul la cinematograful din Turnu, sa-l vada lumea!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.