Chimiştii turneni sunt lăsaţi în voia sorţii. Instituţiile statului şi Primăria Turnu nu vor să se implice şi să îi ajute.

22 Mai 2015, 00:49 | 3266 vizualizări | 5 comentarii
Car Universal
Donau Chem Turnu-Magurele.

Din  21 mai, peste 600 de angajaţi ai Turnu-Măgurele">Donau Chem Turnu-Măgurele au fost trimişi în şomaj. La combinatul chimic turnean au rămas 300-400 de persoane pentru pază şi conservarea instalaţiilor.

Cel mai grav este că restanţele salariale sunt din luna ianuarie, deşi acum ne aflăm în luna mai. Sunt şi acum chimişti care nu şi-au primit a două parte din salariul pe ianuarie! Problemele s-au acumulat, astfel că situaţia depăşeşte în majoritatea cazurilor limita  de suportabilitate. În urmă cu doar câţiva ani, angajaţii Donau Chem au ieşit în stradă să protesteze alături de bugetarii din Primărie care nu-şi primiseră salariile de două luni. Iată că, acum, când situaţia este mult mai dificilă, aşa-zisul primar îi tratează cu spatele pe chimişti. Instituţiile conduse de pesedişti sunt corupte până în măduva oaselor, de aceea nu sunt interesate de drama celor de pe urma cărora trăiesc.

Când Liviu Dragnea a fost condamnat în dosarul "Referendumul fraudat", toţi pesediştii din Teleorman au sărit la ordin şi au arătat cum se mobilizează când interesele le sunt afectate. Faptul că s-a închis unitatea economică cea mai importantă din această zonă este o nimica toată pentru ciocoii din fruntea oraşului. Revenind la chimişti, aceştia vor primi indemnizaţia de şomaj în iunie, indemnizaţie aferentă celor 10 zile din luna mai.  În paralel, o parte din chimiştii care au plecat în şomaj au dat în judecată combinatul pentru salariile restante, dar nu se ştie cât va dura până când îşi vor primi drepturile.

Citeste si: "Nicule, Nicule.....In combinatul de la Turnu Magurele se mai aud doar ciorile si cainii."

Citeşte şi
Comentarii (5) Adaugă comentariu
turnean pe 25 Mai 2015, 01:23
#5
ptr fetele rele
https://www.youtube.com/watch?v=E-r_ro48i-s
Culcica Marin. pe 23 Mai 2015, 18:06
#4
Halal articol si comentarii.
Va prinse mila de noi! PANA ACUM DOREATI DIN TOT SUFLETUL SA FIE INCHIS COMBINATUL. DUPA CE VI S-A INDEPLINIT DORINTA, NE PLANGETI DE MILA. CRACEO, CRACEO, ITI VINE SI TIE RANDUL, CA SI TATICULUI TAU BLAGA VASILE!.
Leonidas pe 22 Mai 2015, 19:44
#3
Niculae a fost condamnat pt. finantarea lu' Geoana
cu 1-2 mil. euro,ministrul ala de la PDL care a recunoscut in fatza DNA ca a dat 5 mil. euro lui Boc pt.partid-PDL& campania lui Base e bine merci..!Nici macar nu a fost cercetat Boc pt. un asemnea mizilic de 5 mil euro...Asta a razbunarea lui Basescu, nu e justitie !.Daca cei mai mari patroni ai tarii sint inchisi( si ala de la Sibiu de la Atlasib) cine o sa le ia locul?, niste straini, care o sa taie ca si pina acum fabricile si la fier vechi..!.Asta e viitorul tarii..
Gogu pe 22 Mai 2015, 14:13
#2
Ultimul articol
Urmatorul articol, ultimul, va fi despre cum a fost taiat si dat la fier vechi combinatul ...
cetăţean pe 22 Mai 2015, 10:24
#1
comuna T Mg
Prin plecarea în şomaj a salariaţilor Donauchem, nu numai soarta acestui combinat a fost pecetluită, ci a întregului oraş, ce va deveni "comună". Municipiu nu mai e demult, doar aşa ne place nouă să ne numim. Cu întîrzierea plăţi salariilor restante, cu neplata salariilor compensatorii, conducerea combinatului ar trebui să renunţe la ideea că personalul muncitor disponibilizat va mai reveni acolo unde ştie tratamentul la care a fost supus la care va fi în continuare supus.În al doilea rînd, doar cu indemnizaţia de şomaj pînă la toamnă va fi greu de rezistat. Astfel că în afara pensionarilor, restul personalului (nepensionar) va trebui să-şi găsească un loc de muncă pentru supravieţuirea familiilor lor.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.