"Banii vorbesc" în învăţământul turnean - comentariul săptămânii.

15 Mai 2015, 00:01 | 2710 vizualizări | 8 comentarii
Car Universal
Colegiul National Unirea.

Învăţământul este o rană deschisă la Turnu Măgurele. Liceele şi şcolile gimnaziale au devenit culcuşuri pentru mulţi incompetenţi. Comentariul acestei săptămâni se referă la unele din cauzele care au dus la situaţia dezastruoasă din învăţământ. Cel mai grav e că situaţia merge din rău în mai rău.

Iată comentariul cititorului nostru: "Voi chiar nu vedeţi ce se întâmplă în şcoli? Să fi elev nu presupune să înveţi, presupune să ai în spate un părinte cu foarte mulţi bani, care să fie daţi la şcoală. Pentru a avea note mari, părinţii trebuie să sponsorizeze şcoala sau să trimită copii la meditaţii, pentru a trece clasa e nevoie de bani şi câteva "atenţii". Elevii buni nu sunt apreciaţi pentru simplu fapt că nu sunt potenţi financiar. Treziţi-va oameni buni! Copiii noştri au nevoie de educaţie. Toţi elevii trebuie trataţi la fel. "Banii vorbesc" în orice situaţie, ţara se duce în jos. Până şi şcoala "jegmaneste". Copiii noştri ar trebui punctaţi după ce au în cap, nu după ce au părinţii în buzunare. Sunt extrem de revoltat. Aşa ceva este imposibil. Cu câteva milioane se rezolvă orice problemă cu şcoala. Copilul stă acasă, dar are note mari, medii bune şi nu are absenţe, iar copii care merg la şcoală zilnic au note foarte mici. Ce să înţelegem?"

Citeşte şi
Comentarii (8) Adaugă comentariu
Stan Cochintu. pe 04 Iunie 2015, 06:00
#8
Ma rog, sa zicem, dar nu-i chiar asa.
La cata treaba fac si pe cat sunt de pregatiti, foarte multi " profesori" NU MERITA NICI SALARIUL MINIM PE ECONOMIE!.( poate un ajutor social).
pt. mihai pe 18 Mai 2015, 10:24
#7
preda e nr.1
ati ramas fara elevi domnule director? vreti elevii de la preda? cum vor sa vina elevii la unirea,daca in fiecare an zeci de elevi de la unirea vin la marin preda? unirea a mai ramas cu 20 de clase iar marin preda are 40. rusine................rusine.............
nuechiarasa pe 15 Mai 2015, 18:56
#6
pt Mihai #3
Ai ceva dreptate, dar nu prea multa.In primul rand te contrazic statisticile, pleaca mai multi elevi de la Unirea la Preda pt a scapa de profilul real si pt a da bacul la uman.Deci nu neaparat ca se face multa carte la Preda dar si pt ca nici la Unirea nu e chiar raiul pe care il vezi tu.Un mare prof de acolo de mate, se stie cine, e celebru, nu face altceva decat sa le arate ce prosti sunt (meditatiile, ce sa-i faci) si sa-i desc*rajeze inca din clasa a 9a in loc sa-l preocupe sa-i faca sa inteleaga matematica.Si la Preda si la Unirea sunt profi care fac si unii care nu fac pt ca in scoala romaneasca directorii nu verifica nimic ca sa nu si supere colegii.Cat despre problema pusa de cititor ea e valabila pt tot sistemul,la Buc*resti am auzit ca e mult mai rau cu datul banilor la scoala sau meditatii.Poti sa inveti si in Turnu fara sa dai bani daca te intereseaza si daca ai noroc sa dai peste cei cativa profi care isi mai fac datoria
... pe 15 Mai 2015, 17:51
#5
...
Ca si in alte sisteme si in învățământ exista un lant al slabiciunilor... Daca profesorii ar fi remunerati corespunzator cu traiul din tara noastra, POATE ca lucrurile ar sta altfel, ÎNSĂ cum romanului ii place mai mult sa primeasca fara sa faca ... asta e rezultatul. Invatamantul e precar din punct de vedere al slabei pregatiri a profesorilor, interesul copilului nu mai e inc*rajat, in primul rand, nici de parinti si nici de,, piata" loc*rilor de muncă ...

Invatamantul este un,, atribut" insa,, subiectul", din punctul meu de vedere il reprezinta modul de perceptie al omului de rand, pentru ca omul de rand e baza societatii.
sacalul pe 15 Mai 2015, 16:23
#4
voi parintii inc*rajati "mita", si dezordinra in scoli
Ce va place sa va plingeti! Voi dati bani profesorilor, tot voi inc*rajati violenta in scoli.

Voi parintii,de cite ori a ti certat sau mustrat copilul ptru comportament, sau purtare urita fata de profesori.

Priviti in urma! Si apoi sa plingeti. Plingetiva viitorul copiilor vostri, caci voi" parinti" sunteti de vina.

Si asta ca nu luati atitudine fata de comportamentul copiilor vostri.
mihai pe 15 Mai 2015, 05:07
#3
scoala
Foarte adevarat!!! Felicitari celui care a scris acest comentariu si dvs pentru ca l-ai scos in evidenta. Un sfat pentru toti parintii : " Colegiul National Unirea este singurul lic unde notele sunt pe merit si sunt intradevar profesori capabili sa isi invete elevii." Multi dintre elevii Lic. Teoretic Marin Preda s-ar muta la Unirea,dar pt cei de cls a XII-a este prea tarziu. Toata stima si respectul nostru pentru profesorii foarte pregatiti din CNU.
anonim pe 15 Mai 2015, 00:59
#2
scoala
asta se intampla in toate scolile dar la scoala nr 1 mircea cel batran este dezastru copii care fac meditatii au note mari li se spune subiectele de la teste teze iar cu cei care nu fac se comporta foarte urat conducerea scolii lasa de dorit (se stie cum a ajuns directoare doamna)

Răzvan pe 15 Mai 2015, 00:08
#1
Sa fim serioși!
1. Daca tot vrea cineva sa pozeze in vreo victima a sistemului, măcar sa o facă mai corect gramatical.

2. Atâta timp cat nu esti prost, scoala ar trebui sa fie doar un impas către viitor. Meditațiile pot fi o pregătire suplimentară pentru acesta. A echivala toate astea cu "șpagă" si sa mai spui si ca fara bani nu poți promova, e rușinos!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.