Liviu Dragnea a luat poziţia ghiocelului!

13 Mai 2015, 09:50 | 2334 vizualizări | 5 comentarii
Car Universal
Liviu Dragnea.

Prima decizie a unei instanţe de judecată privind dosarul „referendumul” este aşteptată cu sufletul la gură nu doar de către principalul inculpat, Liviu Dragnea, dar şi de intreagă clasă politică românească. Iar în cazul condamnării celui care a preluat de la Viorel Hrbenciuc rolul de „eminenţă cenuşie” a PSD-ului şi nu numai, cele două mari tabere de pe eşichierul politic şi-au făcut deja propriile calcule.

Şi culmea este că atât liberalii, cât şi puternicii baroni pesedişti din teritoriu ar da orice pentru ca Dragnea să nu-şi dea demisia de onoare din Guvernul României. Desigur, fiecare din motive pe cât de pragmatice, pe atât de diferite. Numai că, după cum reiese din informaţiile intrate în posesia noastră, actualul ministru al Dezvoltării le va da cu tifla tuturor, alegând să joace, fie şi în ultima clipă, o cu totul altă carte în politică şi Justiţie deopotrivă.

A mers la pomul lăudat

Este clar că buna dispoziţie afişată uneori de-a dreptul ostentativ de către Liviu Dragnea l-a părăsit pe acesta. Care, o bună perioadă de vreme, deşi era deja serios strâns în chingile anchetei privind fraudarea referendumului pentru suspendarea fostului preşedinte, dovedea o siguranţă de sine debordabila. Bazată, după cum susţin sursele noastre, pe faptul că Dragnea ar fi făcut un „pact cu diavolul” şi era sigur că se va strecura astăzi printre furcile caudine ale Justiţiei. Numai că iluziile i s-au spulberat definitiv după ce DNA a început să taie de la rădăcină „pomul lăudat” pentru influenţă în Justiţie şi la care apelase nu doar baronul pesedist, dar şi alţi „clienţi” ai procurorilor Laurei Codruţa Kovesi.

Planul liberal

Drept urmare, Liviu Dragnea va fi acum judecat doar după faptele sale, instanţa de judecată urmând a da în cel mai scurt timp o primă decizie. Care deja i-a înfierbântat pe liberali, care mizează atât pe o condamnare cu executare, cât şi pe un ulterior refuz al lui Liviu Dragnea de a părăsi Cabinetul Ponta. Ceea ce ar oferi pretextul ideal pentru noul PNL de a forţa o nouă moţiune de cenzură. Pentru că, deşi apucaseră deja să anunţe că la începutul lunii iunie vor face un astfel de demers parlamentar, liberalilor le lipsea „obiectul” moţiunii. Însă aşa ar avea „muniţie” pentru a demonstra că Guvernul Ponta este corupt până la cel mai înalt nivel, ceea ce ar putea avea ecou inclusiv la marile cancelarii. Aşa că liberalii mizează pe faptul că Dragnea se va lupta pentru funcţia sa şi, implicit, pentru păstrarea puternicei influenţe pe care o deţine.

Rezistenţă din teritoriu

Pe de altă parte, puternicii lideri pesedişti din teritoriu, atâţia câţi au mai rămas în libertate, ce-i drept, îl presează la rândul lor pe Dragnea să nu cedeze sub nicio formă. Şi, chiar dacă va fi condamnat, să nu dea niciun pas înapoi, nici din Guvern şi nici din conducerea partidului. Iar baronii se simt pe val, după ce senatorii şi deputaţii au început să boicoteze pe faţă acţiunile anticorupţie. Iar planul nucleului dur al PSD-ului este ca partidul să se aşeze monolit în spatele lui Dragnea, ca pe timpuri. Ceea ce ar reprezenta şi un serios semnal de alarmă pentru Victor Ponta, a cărui încercare de reformare din temelii a partidului este văzută de către baroni drept o trădare ce trebuie drastic sancţionată. Deci, culmea politicii, atât rivalii liberali, cât şi susţinătorii pesedişti ar da orice pentru ca Dragnea să nu părăsească Guvernul.

Nu va fi cutremur!

Desigur, o atitudine bătăioasă a lui Dragnea după pronunţarea sentinţei ar putea produce un adevărat cutremur care ar putea face ravagii în clasa politică. Mai ales dacă fostul vicepremier şi-ar baza apărarea ulterioară prin încercarea de „globalizare” a vinovăţiei şi la restul liderilor politici implicaţi în încercarea eşuată de mazilire a lui Traian Băsescu. Totuşi, se pare că Liviu Dragnea s-ar fi „scăpat” unor apropiaţi, atât cât informaţia să ajungă şi la alţi lideri politici, că el unul este hotărât să spună „pas” tuturor acestor planuri belicoase şi să adopte poziţia ghiocelului. Chiar dacă această ar reprezenta retragerea sa totală din viaţa politică.

sursa:e-national.ro

Citeste si: Mănăstirea Plăviceni, o mică minune din Teleorman. Până şi aici, L.Dragnea este văzut precum un demon.

Citeşte şi
Comentarii (5) Adaugă comentariu
nec pe 13 Mai 2015, 22:57
#5
eu nu cred
ca aceasta teorie a dumneavoastra draga redactie este cea reala..domnule cracea, faceti parte din p n l ..de ce va deziceti de cate ori se iveste ocazia??faptul ca nu inghititi liberalii de vita nobila, nu va da dreptul sa trageti concluzii..nu ne convine deloc ce se intampla cu regimul asta comunist in frunte cu dragnea..nici nu am dori sa ramana in libertate, ca de avantajat pe noi oamenii de rand nici ca se pune problema...doar daca aveti afaceri si nu ar mai fi in siguranta va intereseaza...asa ca doar p s d -isti sunt cei interesati de cat de liber mai este dragnea dupa 15 mai...un sfat nu mai amestecati liberalii in problemele p s d -ului..poate pe vechii p d l isti..ca ce le mai placea si lor sa ingenuncheze poporul..noroc cu barca asta a liberalilor ca v- ati salvat unii dintre voi..chiar daca nu publicati acest comentariu stiu ca ajunge la urechile cui trebuie..sper sa nu fie asa
franchestain pe 13 Mai 2015, 17:06
#4
la mult anus,canalie iliesco comunista
Amin!
GHE pe 13 Mai 2015, 15:25
#3
Poate,Dumnezeu sa te ierte !
Va trebui sa platesti pentru tot ce ai facut impotriva cetatenilor si a legii dar,si pentru cat ai furat.Si nu numai tu,ci si rudele,prietenii si apropiatii tai.Dupa fapta si rasplata,in aceeasi masura.Confiscarea intregului imperiu TelDrum si al familiei Dragnea.
nnn pe 13 Mai 2015, 13:55
#2
nnn
la puscarie!!! nu ne va fi dor de tine! raspberry
omul de rand pe 13 Mai 2015, 11:44
#1
satul de mustacios si ai lui...
La puscarie cu tn, sa nu mai vezi lumina zilei ca ai supt tot pana a ramas doar piele de judetul asta!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.