Ziua de 1 Mai este una dintre cele mai "sărbătorite" zile în România. Ca peste tot, mulţi turneni, din puţinul pe care-l au, au încercat să facă din această zi una de pomină. Grătarul a fost "instrumentul" de sărbătoare, fiind nelipsit de pe oriunde ai fi mers. Friptura, micii şi cârnaţii au sfârâit pe grătare, iar berea rece nu a lipsit. În România, peste 30 de milioane de mici au "sfârâit" pe grătare în ziua de 1 Mai, când, într-o singură zi, un român mănâncă mici cât pentru o lună, potrivit reprezentanţilor din industria cărnii.
Vreme buna si gratare
Vremea a ţinut cu iubitorii de iarbă verde şi grătare în natură, a fost soare şi au fost peste 20 de grade la umbră, astfel că locurile amenajate şi locurile tradiţionale de relaxare şi distracţie ale turnenilor au fost populate de oameni ai muncii, de şomeri, intelectuali, elevi şi studenţi, mici întreprinzători, indiferent de aparteneţa politică, religie, vârstă şi sex. La Dunăre, la Olt, la pădure, oriunde au găsit un loc liber, turnenii au amenajat grătarul şi au petrecut sărbătoarea muncii. Muzica de toate genurile, predominand, cum era de aşteptat, manelele, se auzea din masinile lăsate cu uşile sau geamurile deschise. Se aşteaptă ca petrecerile şi grătarele să continue şi astăzi, sâmbătă, pentru că turneanul ştie să se distreze.