Se fură curent si in Teleorman - CEZ Distribuţie organizează acţiuni ample de combatere a fenomenului.

30 Aprilie 2015, 00:06 | 2991 vizualizări | 6 comentarii
Car Universal
Furt curent

În perioada ianuarie – martie 2015, CEZ Distribuţie a verificat 9.065 locuri de consum (populaţie şi agenţi economici) în cele 7 judeţe în care oprează şi a identificat 1.003 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică.

Cele mai multe cazuri au fost constatate în judeţul Argeş (407), urmat de Dolj (260), Olt (162), Vâlcea (69), Teleorman (65), Mehedinţi (35) şi Gorj (5). Reamintim, furturile de energie electrică au produs companiei CEZ Distribuţie, anul trecut, o pagubă de aproape 4 milioane de euro (16,5 milioane lei). Sustragerea energiei electrice din reţeaua de joasă tensiune reprezinta un risc atât pentru cei care se racordează în mod ilegal, cât şi pentru consumatorii din vecinătate. Orice intervenţie neautorizată, precum şi utilizarea unor instalaţii improvizate, pot genera oricând accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieţi omeneşti şi daune materiale semnificative. În plus, consumul fraudulos de energie influenţează calitatea serviciilor, determină variaţii de tensiune şi întreruperi ale alimentarii cu energie electrică, provocând, astfel, disconfort, mai ales pentru persoanele care consumă energie corect şi legal.

Departamentele specializate din cadrul CEZ Distributţe organizează acţiuni în colaborare cu organele de specialitate ale Poliţiei pe linia prevenirii şi combaterii caracterului infracţional al faptelor.

"În caz de suspiciune de sustragere de energie electrică, de deteriorare, modificare, blocare a funcţionarii echipamentului de măsurare a energiei electrice, modificare a componentelor instalaţiilor energetice, executare sau folosire de instalaţii clandestine, în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, sunt sesizate organele de urmărire penală competente”, se arată într-un comunicat al CEZ Distribuţie.

Sustragerea de energie constituie infracţiune de furt şi se pedepseşte cu închisoare, conform legilor în vigoare.

Anul trecut, CEZ Distribuţie a organizat un număr de 14.888 acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului de racordare ilegală la reţeaua de distribuţie a energiei electrice de către consumatorii casnici şi agenţii economici. Furturile ”de lumină” au produs distribuitorului pagube de 3,7 milioane de euro. Astfel, în judeţul Argeş, prejudiciul total a reprezentat 2.767.422,13 lei, în Dolj – 5.755.196,37 lei, în Gorj – 192.985,42 lei, în Mehedinţi – 1.556.311,95 lei, în Olt – 3.488.596,14 lei, în Teleorman – 1.801.568,02 lei, iar în Vâlcea- 981.602,68 lei.

Citeste si: Mirea Emilian, zis Manix - dosar penal pentru furt.

Citeşte şi
Comentarii (6) Adaugă comentariu
Elena Trinca. pe 04 Mai 2015, 17:56
#6
O intrebare pentru Redactie.
Pe internet se face reclama la niste economizoare de energie care nu se gasesc pe piata. Puteti obtine detalii tehnice complete si daca nu sunt socotite ca fiind pentru sustragerea energiei electrice?.
cyry pe 01 Mai 2015, 00:52
#5
Se fura?
Si luna trecuta cand au venit facturi de 18-20-26 milioane la lume ? deci omu in 20 ani consuma 150 kw/luna, iar luna trecuta 1500 kw ? era coada la cez acolo si scandalul in floare pentru facturile alea, dar ghici ce : nici dracu nu te lua in seama ...

JAF LA DRUMUL MARE .
ion pe 30 Aprilie 2015, 14:00
#4
Sifonari
Angelo taci dreacu din gura ca nu fura oamenii aia cat fura CEZ de la toata lumea, iti baga pe gat tot felul de baliverne care nici nu stii ce mai inseamna, daca esti proasta da-le bani de vile si masini, aia au salarii pe o luna cat castigi tu in cativa ani. Inca se fura putin.
c*rentatu' pe 30 Aprilie 2015, 13:15
#3
pai da,no?!
Astia merita furati zilnic pt cat furt fac pe facturile noastre! Nici nu sti ce semnifica toate rubricile di factura...acciza mgw,certificare verzi,mov,rosii si alte tampenii! Ne-au vandut guvernantii la corporatiile straine! Puie Monta si toata clasa politica!

angela pe 30 Aprilie 2015, 08:40
#2
ciupeceni,pericol
verificati la ciuperceni consolele la case si vedeti cum se fura prin pod .
cezar pe 30 Aprilie 2015, 06:29
#1
gramatica
mai umblati putin si cu cartea de gramatica !!!!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.