De la 1 mai, vom deosebi mai uşor samsarii din pieţe de producători. Vom vedea iarăşi la Turnu Măgurele certificate acordate pe "ochi frumoşi"?!

30 Aprilie 2015, 00:03 | 1918 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal
Piata Municipala din Tr. Magurele este plina de falsi producatori.

 Începând cu 1 mai 2015, producătorii agricoli vor trebui să deţină un aşa-numit atestat de producător pentru a-şi putea vinde marfa în pieţele agroalimentare. Documentul, care înlocuieşte certificatul de producător, conţine informaţii  detaliate atât despre cel care produce cât şi despre exploataţia acestuia.

Atestate de producator securizate
   

Concret, potrivit Legii pieţelor (Legea 145/2014) care a intrat în vigoare în luna octombrie a anului trecut, atestatul conţine informaţii precum numele  producătorului agricol, denumirea produselor şi suprafaţa de teren exploatată de acesta, respectiv efectivele de animale pe care le deţine şi pe care le-a înregistrat în registrul agricol. Carnetul este unul cu elemente de siguranţă speciale, tipărit exclusiv de către Imprimeria Naţională şi alcătuit din trei file. Fila conține, de fapt, trei foi semitransparente pe care se imprimă, ca la indigo, scrisul producătorului. Vom vedea si la Turnu Magurele cum producatorii "ciocolatii" vor primi certificate de la Primarie, desi nu au un petec de pamant.

Citeste si: Mafia care stăpâneşte Piaţa Municipală din Turnu-Măgurele îşi bate joc de ţărani.


    Măsura de a aloca 40% din suprafaţa unei pieţe producătorilor locali ar fi trebuit să îi ajute pe agricultori să îşi vândă mai bine marfa, oferindu-le o identitate vizuală distinctă. În realitate, în lipsa unor prevederi clare, producătorii şi administratorii pieţelor se organizează cum pot. Si acest lucru il vedem zilnic in Piata Municipala din Turnu Magurele. Daca Primaria turneana ar dori, ar disparea imediat falsii producatori.


Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
ionut,taranu pe 17 Iulie 2015, 20:44
#4
adevarat graieste omu
trebuie sa fie si taranul protejat pe marfa si MUNCA lui saracii,caci de cand e lumea i-a tinut in spate pe toti"indienii astia care n-ea facut de ras peste tot,ca n-a apucat saracul (raposatu)sa le fi facut tara lor sa se fure intre ei sa se indrume unul pe altul sa [removed]void(0);munceasca,etc....un singur lucru poate rezolva problema...tarani fiti uniti pe ti**ni sa-i izgoniti(respect pt cei care ne hranesc) angry
Un taran pe 30 Aprilie 2015, 13:50
#3
Rusine
Este bataie de joc ce se intampla in paia asta, vin de la ora 5 in piata mesele erau libere, incerc sa imi pun si eu marfa pe o masa si ma ia "negrii" la fuga ca asta este masa lui cutare cealalta la fel si cealalta etc ca pe la 7 cand se deschide piata sa vad cum se arata in toata negreala lor si incep sa isi puna marfa pe masa de parca acele mese sunt mostenire de la indieni, este o bataie de joc ce s-a ajuns cu aceste puncte de desfacere a marfii nu doar de aici ci din intreaga tara, ca mai apoi sa vad ca vin la mine la masa si imi cere sa le dau marfa la jumatate de pret cat era la piata de parca el ar fi muncit cu mine, el asta iarna isi incalzea qurul langa soba iar eu dateam zapada de pe solar, foarte tupeisti si siguri pe ei, singura solutie pe care eu o vad este lesia sa se evapore aceasta mizerie a societatii!
Obsrvator pe 30 Aprilie 2015, 11:00
#2
Sint putini producatori
Vinovata pentru ce vedem in piata este numai primaria.Cine conduce primaria?Fac asta numai pentru voturi si ceva spaga.Taranii sint batjocoriti si isi vind marfa numai pe trotuare iar in hala si pe linga sint cei care cumpara marfa de la tarani si de la engross-uri.De ordine si igena ce sa mai vorbim?
o pe 30 Aprilie 2015, 06:40
#1
s
tot ti**nii,,tarani,, o sa fie in piata tot ei fac pretul pietei,nici n-au vazut in viata lor cum arata o sapa,
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.