Combinatul chimic Donau Chem Turnu Măgurele - între repornire şi faliment.

25 Aprilie 2015, 00:05 | 5893 vizualizări | 10 comentarii
Car Universal
Donau Chem, ultima mare unitate economica a orasului Tr. Magurele.

Închiderea  combinatului chimic Turnu-Măgurele">Donau Chem Turnu-Măgurele este o lovitură puternică pentru oraş. Au fost disponibilizaţi ( deocamdată) aproximativ 500 de salariaţi, însă numărul acestora poate creşte dacă Donau Chem se va închide definitiv. Ca de fiecare dată, au apărut zvonuri privind o eventuală repornire cu un număr mai mic de salariaţi. Ar fi o variantă foarte bună, in actualele conditii, însă şansele ca aceasta să devină realitate sunt minime. Cu patronul în arest, nu credem că-şi asumă cineva repornirea combinatului chimic turnean. Un alt zvon, legat de Donau Chem, este cel referitor la intrarea în insolvenţă. E o variantă pe care Ioan Niculae a avut-o în vedere, considerând că e  mai bine aşa decât ca statul să pună popriri pe diverse active. Insolvenţa, în situaţia actuală a Donau Chem, înseamnă faliment sigur, fiindcă nu se poate obţine profit cu mai puţin de jumătate dintre salariaţi.

E trist că din combinat au plecat mulţi tineri, care sigur nu vor mai rămâne în oraş, pentru că nu au cum să-şi câştige traiul. Plecarea tinerilor va continua într-un ritm alert, aşa că Turnu va ajunge un orăşel în care majoritatea locuitorilor vor fi bătrâni. Ne convine sau nu, trebuie să recunoaştem că Donau Chem a ţinut oraşul în viaţă în ultimii zece ani. Ce se va întâmpla după închiderea combinatului turnean, aceasta e întrebarea! Fără unul sau mai mulţi investitori importanţi, Turnu Măgurele va muri, încet, dar sigur. Totuşi, până la anunţul oficial cu privire la Donau Chem, orice scenariu e posibil.

Citeşte şi
Comentarii (10) Adaugă comentariu
FARA pe 27 Aprilie 2015, 16:23
#10
NUME
NASPA LA TURNU
Ilie de la scularie pe 27 Aprilie 2015, 14:10
#9
@Ion Stavaru
Agramatule, corect se spune stricnina, dar tu ca orice activist de partid cu ani de scoala cate clase are trenul nu poti procesa termenul.
Adio bătrîne TURRIS pe 26 Aprilie 2015, 14:05
#8
Decesul oraşului
Odată închis şi trimişi muncitorii în şomaj, combinatul va junge la fier vechi. Chiardacă pensinarii sau bătut pe loc*rile rămase libere prin plecarea tinerilor(nepensionarilor)sau al şefilor de frica pierderii salariilor mari, în toamnă nu vor găsi personal calificat şi cunoscător al proceselor de producţie. Dacă prin aburd se revine asupra deciziei, cei ce erau trimişi vor avea tot dreptul să negocieze la sînge contractele de muncă, saariile şi ondiţiile în cazul neplăţii acestora.
Gigi Fecali pe 25 Aprilie 2015, 19:01
#7
diferenta
Ca faceau munca voluntara, luând juma' de salariu o data la 3 luni, ori că stau în șomaj.... care e diferența? Orașul nu era ținut în viață de un combinat căpușit, orașul e mort de demult, grație groparului mohanu. E doar o chestiune de timp până când va ajunge doar o comună cu bloc*ri
Iilie..... Stavru de la RX. pe 25 Aprilie 2015, 18:00
#6
Lui ilie gamalie(in loc de cap).
Tu ce pastile iei?. Incearca-le pe cele cu sticnina.
Stavaru Ion pe 25 Aprilie 2015, 13:48
#5
NICULAE?Un MARE EROU!!!
Ioan NICULAE este un MARE EROU!!!!Cine zice altfel este un TURNEAN BOU!!!
Florea muncitoru pe 25 Aprilie 2015, 13:16
#4
Stavaru Ion
Nea Ioane,tu esti coleg de celula cu Nicolae sau ii dai limbi de la distanta?Sa mergi tu la combinat si sa muncesti pe promisiuni.Nicolae asta zici ca e frate geaman cu Dragnea.Sa speram ca macar coleg sa-i fie.
Ilie de la scularie pe 25 Aprilie 2015, 12:08
#3
@Ion Stăvaru
Ce-ai zice tu să nu ne mai poluezi cu inepțiile astea delirant-paranoide? Și ia-ți pastilele la timp.
Stavaru Ion pe 25 Aprilie 2015, 10:23
#2
TRAIASCA DOMNUL NICULAE!!!
Mah JEPATILOR de TURNENI GAURENI!!!!Nu vedeti ca fara domnul Ioan NICULAE sunteti rahatziti pe voi!????In genunchi in fata dumnealui, numai asa veti supravietui, viermilor!!!!!Traiasaca cel mai iubit fiu al Campiei Romane, MAGICIANUL IOAN NICULAE!!!URA!!!URA!!!!URA!!!!!!
franchestain pe 25 Aprilie 2015, 09:49
#1
cacus intervine jupinu Dragnea cun milion de loc*ri de munca numan Telerman
sasa se termina cu saracia în saracia de saracie Telerman.Amin!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.