Pe 6 mai, Liviu Dragnea află dacă va intra la închisoare. Procurorii DNA au cerut închisoare cu executare pentru L.Dragnea în dosarul "Referendumul fraudat".

23 Aprilie 2015, 00:06 | 2008 vizualizări | 6 comentarii
Car Universal
L.Dragnea si-a pierdut mistocareala dupa aflarea propunerii DNA.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție se vor pronunța, pe 6 mai, în Dosarul „Referendumul fraudat”. Ministrul Liviu Dragnea (PSD) este acuzat că ar fi fraudat referendumul din 2012, privind demiterea președintelui Traian Băsescu. Procurorii DNA susțin că vicepremierul ar fi organizat un sistem național de influență prin care a încercat să obțină o prezență de minimum 60% la vot, necesară validării referendumului.
 La ieșire din sala de judecată, Liviu Dragnea a făcut mai multe declarații. ''În continuare susţin cu tărie nevinovăţia mea. Nu am găsit în rechizitoriu vreo probă prin care să se demonstreze că există faptele (...) Îmi susţin în continuare cu tărie nevinovăţia, cred că acuzaţiile care mi-au fost aduse pleacă de o la o premisă greşită şi periculoasă pentru România. (...) Unii cetăţeni ar putea înţelege că dreptul la vot este o infracţiune. (...) Cred că am adus suficiente argumente, probe, care vin în sprijinul afirmaţiilor mele pentru a fi achitat'', a declarat Dragnea, la ieşirea de la ÎCCJ.

Întrebat dacă îşi reproşează ceva, ministrul a spus că a fost afectat când a văzut toţi inculpaţii - bătrâni, femei gravide.''Nu poţi să-şi reproşezi că exişti, că faci parte dintr-un partid, că faci parte dintr-o echipă mare de la PSD, PNL, PC. (...) Sper că instanţa va hotărî pedeapsa, nu procurorul. Am fost afectat când am văzut toţi inculpaţii (...). Asta mă afectează cel mai mult, după aproape trei ani de proces nu mai ai emoţii'', a adăugat Liviu Dragnea.
Întrebat despre afirmaţiile procurorilor privind faptul că ar fi luat legătura cu martorii pentru a conveni ce vor declara în instanţă, Dragnea s-a arătat surprins de asemenea declaraţii şi că "în faţa unei instanţe la Curtea supremă cineva îşi dă cu părerea"."Resping categoric orice afirmaţie de genul ăsta, pe care bineînţeles că nu o probează, aşa cum nu au probat niciun fel de afirmaţie din rechizitoriu", a arătat Dragnea, care a descris ca apăsătoare atmosfera din sala de judecată.

Liviu Dragnea a susţinut, în cuvântul final pe care l-a avut în faţa judecătorilor ÎCCJ în dosarul "Referendumul", că îşi susţine "cu tărie nevinovăţia" şi că a adus destule argumente pe parcursul procesului care să demonstreze că nu este vinovat de acuzaţiile care i se aduc."Acuzaţiile pleacă de la o premisă profund greşită. Nimeni nu va mai îndrăzni de acum să cheme pe cineva la vot", a declarat Liviu Dragnea, care a precizat că dreptul la vot este un act profund democratic. După finalul pledoariei avocaţilor, inculpaţii au ultimul cuvânt în faţa judecătorilor instanţei supreme.Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis în judecată pe 7 octombrie 2013 deoarece şi-a folosit influenţa în partid cu scopul de a obţine, prin orice mijloace, o prezenţă la vot de minimum 60%, rezultat care-i asigura demiterea preşedintelui.Dragnea ar fi coordonat un sistem informatic complex, prin intermediul căruia a transmis mesaje şi ordine de stimulare a participării cetăţenilor la vot prin mijloace interzise de lege, către activiştii de partid din PSD şi PNL.

sursa:evz.ro

Citeşte şi
Comentarii (6) Adaugă comentariu
Diamant Nefinisat pe 24 Aprilie 2015, 12:02
#6
ATENTIE !!! MAI E PUTIN !!!!


LA PUSCARIE TOATA MAFIA POLITICA PSD !



ASTEPTAM SA II MAI FACA SI ALTE DOSARE SA IL BAGE BINE, CA VORBA ACEEA INFRACTIUNI A FACUT DESTULE !!



LA PUSCARIE DRAGNEA, MOHANU SI CUCLEA !!!



IN PUSCARIE SA PUTREZITI !!!!
ochi dulci pe 24 Aprilie 2015, 11:58
#5
si eu am votat pentru demitere
Dreptul la vot este un act democratic!Basescu s-a intors la Cotroceni pe lipsa de democratie.
6 MAI- ZIUA LIBERTATII NOASTRE pe 23 Aprilie 2015, 09:43
#4
6 MAI-ZIUA LIBERTATII NOASTRE
6 MAI-ZIUA LIBERTATII NOASTRE
Gina Pistol si Ginel Pusca pe 23 Aprilie 2015, 08:50
#3
Latul e foarte aproape de par
Cat tupeu,cata aroganta,cate miciuni si promisiuni fara acoperire a trebuit sa ascutam si sa suportam de la acest individ?Sa aperam ca toate acestea vor disparea si Dragnea Liviu va deveni pe 6 Mai,istorie.O istorie neagra a Teleormanului si a Romaniei.
batu pe 23 Aprilie 2015, 07:54
#2
dreptate
Pune-ti cosu' pe dumnealui cat nu este prea tarziu.A distrus Teleormanul,urmeaza tara?!.Doamne ajuta-ne sa scapam de,,uciga-l toaca,,!.
gigi pe 23 Aprilie 2015, 00:29
#1
h
,,braatarile,, la maini jupane !
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.