Pericol la Turnu Măgurele: apa de la unele pompe de apă din oraş este infestată cu Giardia! Aşteptăm o măsură a Primăriei Turnu. Ce face Centrul de Management al Apei Tr. Măgurele?

30 Martie 2015, 00:03 | 2383 vizualizări | 7 comentarii
Car Universal
Apa este infestata cu Giardia.

Bolile sunt o povara uriaşă pentru cei săraci, însă ei sunt cei mai expuşi la boli. La Turnu Măgurele, unde spitalul Municipal este mai mult cu numele, pentru că nu se găsesc medicamente, nu sunt decât puţini medici specialişti, etc, bolile sunt mai frecvente decât în alte zone. Un pericol pentru sănătatea turnenilor este şi apa de la cele câteva pompe din oraş. Mulţi turneni îşi iau apă de la pompe, fiindcă apa acestora nu este tratată cu clor şi este mai bună. În zilele când se opreşte apa în oraş, se fac cozi mari la pompele de apă, fiindcă ele sunt singura sursă gratuită de aprovizionare cu apă. Mai mulţi cititori ne-au scris despre faptul că apa de la unele pompe este infestată cu Giardia.

Pompa de  apă de la Victoria este cea mai "acuzată", însă nici în celelalte locuri nu este, se pare, altfel. Giardia sau lamblia (Giardia) este un gen de protozoare flagelate care trăieşte în intestinul subţire al omului şi al animalelor. Are două forme: trofozoid şi chist. Giardia este obişnuit inofensivă, dar, ocazional, poate cauza o boală numită giardioză. Simptomele de giardie sunt diaree, crampe abdominale, flatulenţă şi simptome generale intestinale. Simptomele care apar la copii sunt reprezentate de deficitul de creştere şi luare în greutate. Simptomele de giardioza pot să apară doar o dată pentru o perioada scurtă de timp sau pot să apară şi să dispară pe o perioada mai lungă de timp. Este posibil să nu mai existe simptome şi încă să fie prezentă infecţia parazitară. Giardia apare  în mai toate zonele lumii, dar este cea mai importantă problemă în zonele în care este limitat accesul la apă sau unde regulile igienice sunt precare.
     Cele mai multe cazuri de infecţie apar în zonele de munte, din cauza faptului că oamenii nu realizează că parazitul poate supravieţui şi la temperaturi joase, cum sunt cele din lacurile şi apele curgătoare montane, astfel încât consumă acea apă netratată corespunzător. Boala este mai frecventă şi în comunităţile care folosesc apă din râuri şi lacuri ca sursă de apă potabilă şi nu folosesc filtrarea apei în procesul de purificare. Toată lumea poate să facă giardioza, dar cel mai frecvent o fac  copiii în primul an de viaţă şi în special cei care stau în colectivităţi: creşe, cămine, grădiniţe, şi persoanele care au organismul slăbit de alte boli. Revenind la situaţia din Turnu Măgurele, solicităm Primăriei Turnu efectuarea unor analize la toate pompele de apă din oraş. Există la Turnu un Centru de Management al Apei, centru care doar consumă bani din bugetul public. Turnenii au dreptul să cunoască adevărul despre apa din oraş.

Citeşte şi
Comentarii (7) Adaugă comentariu
comicul ambulant pe 01 Aprilie 2015, 17:26
#7
apa-n piua
Centrul de management al apei nu are nicio competenţă să verifice dpv. bacteriologic apa de la cismelele din oraş. Iar cu faptul că se consumă bani din bugetul local, o aşa minciună nu am mai auzit. Centrul de management al apei este susţinut financiar 100 % de Provincia Overijssel - Olanda. Stire de 2 lei, minciuni caracteristice domnului Cracea Claudiu. Apropo, transmiteţi-i domnului Cracea, când mai merge pe la tv alexandria, să ne spună nouă turnenilor ce proiecte are dumnealui, nu să vorbească despre alţii. Îl macină ce fac alţii, noi turnenii vrem să ştim ce vrea el să facă pentru noi. Nu are rost să le facă altora campanie gratis. Sau publicitate, după caz.
Costica Chioru pe 01 Aprilie 2015, 10:35
#6
comentariu
Trebuie ca fiecare cetatean sa foloseasca apa de baut dor din cea inbuteliata care este destul de ieftina pentru toate buzunarele, iar pentru cei ce nu concep sa o cumpere este o solutie rapida si sigura - FIERBEREA si consumul dupa racire SIGUR 100%
Florin burg pe 01 Aprilie 2015, 10:23
#5
Informare
Tot timpul sau facut analize la pompele de apa din toate zonele orasului si de cateva ori sau constat si divere probleme, la acele pompe de apa sau afisat rezultatul analizelor si degeaba cei obisnuiti sa ia apa de acolo au continuat sa o faca ignorand toate analizele.
Liviu Uncheasu. pe 30 Martie 2015, 17:25
#4
Slab articol, bune comentarii!!.
Acum 5-6 ani am sesizat D.S.P. sa faca analizele Stas si la apa de la cismele si la cea de la reteaua publica. Bineinteles ca putin le-a pasat, motivand ca analizele costa foarte mult si nu sunt fonduri. In schimb bani pentru salariilor lor sunt berechet!!. (ATUNCI AM DISCUTAT CU DL CUNE ION. CE-A ZIS?. NIMIC, MI-A INTORS SPATELE).
turnu pe 30 Martie 2015, 09:33
#3
apa
Dar DSP-ul,care de competenta lor tine monitorizrea bacteriologica a calitatii apei potabile, ce face????
Victoras pe 30 Martie 2015, 07:31
#2
Nebunu
Bai frate astia de la turnucustiri au puteri nabanuite sun rude cu Nostradamus - Le stiu si le cunosc pe toate !!! snake
p pe 30 Martie 2015, 00:08
#1
e
stire-radio sant grin
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.