Conducerea Donau Chem Tr. Măgurele a încălcat grav legea. Instituţiile statului trebuie să îşi facă datoria, pentru că altfel vor veni procurorii.

28 Martie 2015, 00:05 | 4322 vizualizări | 24 comentarii
Car Universal
Donau Chem Turnu-Magurele.

Negocierile dintre muncitori şi conducerea combinatului Donau Chem la care au fost prezenti şi reprezentanti ai unor instituţii ale statului, au scos la iveală multe nereguli. De ani de zile, pe platforma combinatului s-au produs multe abuzuri asupra angajaţilor, abuzuri care pot fi incadrate penal. Chiar administratorul Iacob Pelea a recunoscut cu nonşalanţă că turele au fost blocate la secţia Ambalare şi că nu se respectă programul de lucru. Ce să mai zicem de compartimentul de pază, care acum este tot al combinatului! Ziua de sâmbătă trebuie recompensată cu un spor la salariu, pentru că aşa prevede legea. Angajaţilor li s-au furat banii cu bună ştiinţă, prin neplata sporului aferent zilelor de sâmbătă. Iacob Pelea a motivat că societatea oferă un spor mai mare duminica şi de aceea s-a renunţat la sporul de sâmbătă, altfel spus, pentru I.Pelea legea e facultativă. I s-a atras atenţia că legea specifică clar, sâmbătă şi duminică angajaţii trebuie să primească un spor la salariu. Bineînţeles, prin acest artificiu, conducerea combinatului a căutat să dea mai puţini bani angajaţilor. Aceste nereguli au ieşit la iveală la o simplă discuţie, dar dacă se fac  controale pe bune?

Şeful de la ITM Teleorman pur şi simplu s-a  acuzat singur când a trebuit să răspundă la  cele declarate de chimişti. Emil Ciobanu, şeful ITM, a fost salvat de Daniela Carmen Dan, prefectul judeţului, şi de cei doi reprezentanţi ai guvernului, care au observat cum acesta doar a mimat că a făcut controale la Donau Chem, dar nu aveau cum să-l acuze în faţa muncitorilor, fiindcă era clar că nu şi-a făcut datoria. Combinatul trebuia amendat, însă Ciobanu nu a auzit de aşa ceva.  Doamna Prefect şi reprezentanţii Guvernului sunt obligaţi să aplice legea, iar dacă în urma şedinţei nu se iau măsuri legale, toţi reprezentanţii statului care au participat la negocieri sunt complici şi riscă deschiderea unui dosar de către procurori. Trebuie aflat adevărul de la Donau Chem, pentru că miroase rău de tot a încălcarea legii.

Citeste si: Exclusiv: dezvăluiri despre modul cum Ioan Niculae căpuşează combinatul Turnu-Măgurele">Donau Chem Turnu-Măgurele şi cum minte pe toată lumea. 

Iată că, de când chimiştii au protestat mult mai hotărât, conducerea a găsit şi o parte din bani, astfel că pe parcursul a trei zile s-au găsit aproximativ 10 miliarde de lei vechi, necesari pentru a acoperi 2/3 din salariul pe ianuarie. Dacă rămâneau să protesteze în faţa Pavilionului administrativ, conform celor spuse de directorul Ioan Ban, se ajungea la 3 luni fara salarii, asa cum a mai fost. Protestul în faţa autorităţilor face minuni, pentru că sperie multă lume şi îi afectează pe politicieni. Vineri, 27 martie, ITM-ul şi ANAF-ul au fost în control la combinatul chimic, ca să verifice cele spuse la negocierile de la Primăria Turnu. Sperăm că au fost pe bune controalele,  pentru că s-ar putea să vină şi alţii să constate dacă autorităţile teleormănene îşi fac datoria. Toţi reprezentanţii instituţiilor prezente au obligaţii legale pe care, dacă nu le respectă, vor răspunde. La şedinţa de joi, autorităţile s-au mulţumit doar să urecheze conducerea Donau Chem, ceea ce miroase de la o poştă că au servit interesele lui Ioan Niculae. Primarului Cuclea îi reamintim că, în urmă cu câţiva ani, chimiştii au ieşit în stradă şi au fost solidari cu bugetarii, când aceştia au avut restante salariale. Acum, când angajaţii combinatului au nevoie mai mult ca niciodată de ajutor, a fost nevoie să vină peste primar, ca să fie băgaţi în seamă. La fel cum chimiştii au protestat pentru bugetari, era normal să fie un serviciu reciproc, dar Dănuţ Cuclea nu ştie cum să facă să scape de muncitori. Trebuie menţionat că muncitorii au protestat în faţa Pavilionul administrativ şi vineri, însă nimeni din conducere nu a binevoit să coboare şi să le spună ce soluţii au mai găsit pentru plata salariilor restante şi pentru bonurile de masă, care nu s-au mai dat de 1 an.

Citeşte şi
Comentarii (24) Adaugă comentariu
Ilie de la scularie pe 31 Martie 2015, 06:53
#24
@Ilie Nistor
Mein Idioten Kamerad, pe lângă faptul că ești o secătură de cea mai joasă speță, mai ești și perseverent în a bate câmpii, și de a plânge la mormânt străin. Te-ai dat ca prostul de gol, și acum încerci să dregi busuiocul prin parade ieftine. Bă prostule, fii atent la stil, că superi pe șefii de la PSD, și-ți lasă cocoșul fără cojones! Până acum prin tot ce-ai propus ai făcut jocul PSD. Adică să nu existe unitate între muncitori, să nu facă miting de amploare în Buc*rești că-i mineriadă, să discute doar o delegație restrânsă la Primărie (în bârlogul lupului) cu patronatul, acolo unde pot fi ușor amenințați ori momiți, să participe lideri locali PNL la negocieri, pentru ca la momentul X să fie acuzată Opoziția locală că este în spatele acestei situații încordate, și că vrea să profite de situație din punct de vedere electoral, etc. Licheaua dracului, tu pe cine dracului crezi că duci cu preșul? Sau credeai că numai tu ești singurul deștept de pe aici, iar restul sunt trepanați?
Ilie Nistor. pe 30 Martie 2015, 17:36
#23
Lui ilie scarnavie.
M-ai dibuit direct cu limba-n c*r. Auzi ba lepadatura, chiar daca intra D.N.A.-ul in psd si unde mai vrei tu, pentru mine va fi o mare satisafactie!. Cocosul meu nu a cantat pe gardul lor si nici pe ale altora, cu atat mai mult pe al unei javre ca tine. Ca ai fost turnator la sec*ritate o stiu de la vecinii tai si de la fostii colegi de serviciu.
Ilie de la scularie pe 30 Martie 2015, 12:24
#22
@Ilie Nistor
Ce este licheau dracului, de ce esti asa de strident? Oare sa fie din cauza faptului ca te-am,,cumparat"? Ma, voi credeti ca suntem toti trepanati, sa nu ne prindem de manevrele voastre? Pana acum ai mancat pleava, plus ca plangi la mormant strain. Stai sa intre ca lumea DNA in voi si aflam noi ce podoaba de sec*rist sau de turnator ordinar ai fost tu, ca de obicei hotul striga cel mai tare sariti hotii! Hai flit guzgan rosu ce esti, te-am dibuit imediat chiar daca te mai travestesi in fosti consilieri locali. Te da de gol stilul si inconfundabilul miros de ticalos ordinar.
Ilie Nistor. pe 29 Martie 2015, 19:44
#21
Inaca o vorba si gata.
Ani de zile ilie de la scularie- nu stiu daca el direct sau prin interpusi- a lasat sa se inteleaga ca sub acest pseudonim se ascunde regretatul Sorin DUMA, fapt ce i-a atras destule injuraturi si insulte. Dupa moartea lui tragica, ne-am dat seama ca nu el era dementul care a monopolizat Turnu cu stiri. DACA ACEST BANDIT CRETIN ARE CURAJ SI COLOANA VERICALA DE CE NU POSTEAZA PE NUMELE LUI ADEVARAT?. Dle Cracea, nu-ti dai seama cat rau faci P.N.L. ca accepti acest mod subversiv de lucru si NU HOTARASTI CA SA NU SE PUBLICE DECAT ACELE COMENTARII LA CARE AUTORII ISI DAU NUMELE SI ADRESA DE INTERNET?!. LA ALTE PUBLICATII ASA SE PROCEDEAZA SI NU AM AUZIT CA VREUN AUTOR SA SE ALEAGA CU CAPUL SPART. IN FELUL CUM LUCREZI ACUM ITI ASUMI INTREAGA RASPUNDERE PENTRU TOATE PROSTIILE PUBLICATE!.
iliet pe 29 Martie 2015, 12:58
#20
hotii lui nicolae sec*risti
aolo ce se pupa in c*r directoru cu oamenii lui pusi bine
Ilie Nistor. pe 29 Martie 2015, 12:10
#19
Idiotului de la scularie.
Ce-ai ba canalie ordinara cu mine ?. Esti o Puslama, un Delicvent si o Lichea!. Nu stii decat sa mananci toata ziua acelasi c..t cu comunisti, pesedisti, sec*risti. N-am vazut o idee buna, constructiva iesita din dovleacul tau de betivan ordinar. In afara de pseudonimul cu ilie tacalie mai postezi si sub 7 altele, tot imbecilitati. Mai mult chiar, scrii si pe alte site-uri ale unor ziare nationale, sa stie toata tara ce cretin traieste la Turnu Magurele.
Un anonim dispecer pe 29 Martie 2015, 12:00
#18
GATA CU GREVA
Marti se porneste combinatu .Fara comentarii,la treaba toata lumea.
niculae pe 28 Martie 2015, 18:37
#17
canci pachete
Mai vreti pachete dupa tot scandalul asta, milogilor?Luati-va gindul.
ION STAVARU @PELEA IACOB pe 28 Martie 2015, 18:06
#16
DOUA JIGODII (JAVRE COMUNISTE)
Resprct si pretuire trebuie sa ai fata de cine MERITA nu de cine nu MERITA.Nu contesta nimeni vocatia profesionala acetui PELEA,dar caracterul lui ca OM,daca se poate numi OM,lasa de dorit.In sedinta a spus ca se TALALAIE in combinat,dar PRODUCTIA cine o face ?Tot Pelea,care freaca MANGANUL s-au MENTA toata ziua prin pavilion si pe la cantina, noi muncitorii mancam 15 minute, elcu NEMERNICU de BAN 1ora.CONDUCEREA TAIE FRUNZE LA CAINI si iau sute de milioane de lei.Ia sa vez acum de SFINTUL PASTE,vine NICULAE si le da in plic PRIMELE nemeritat-e de cate 100milioane de lei,iar la muncitori le arunca PACHETELE alea,ca la milogii.CE CARACTERE de oameni sant acesti doi CONDUCATORII,BAN si PELEA? TRAGETII si voi CONCLUZII dragi cititorii.
clara pe 28 Martie 2015, 17:58
#15
teapa
Va reducem salariile in luna aprilie si mai, ca sa va dam salarii compensatorii mai mici cind plecati in somaj, fraierilor. Doar voua nemultumitilor.Si acele salarii cind vrem noi sa vi le dam. Poate muriti dracului odata de foame, sa numai urlati la noi. Noi ne luam salariile intregi, ca raminem aici. Asa v-am facut de fiecare data, ajutati de sindicat.
Ilie de la sculărie pe 28 Martie 2015, 17:22
#14
@fostului consilier local
Măi Ilie Nistor, mare secătură ești! Tu ești unul dintre acei,,șobolanii roșii'', care se infiltrează peste tot, și care fac diversiuni urzite de PSD-iștii locali. Ticălosul ăsta vrea ca unitatea de acțiune a amărâților din combinat să fie zero. El induce ideea că dacă muncitorii acționează unitar printr-un miting de proporții în Buc*rești aceasta este o acțiune de tip mineriadă. Adică blamabilă. Dar nu asta este cea mai mare ticăloșie a acestui guzgan roșu. Nemernicul ăsta vrea ca o parte dintre liderii liberali locali să participe la negocierile dintre patronat și muncitori. Și ghici ce după aia? Imediat pe televiziunile aservite PSD, adică LATRINA 3 și GHIȚĂ TV vor apare Dragnea și Ponta, care se vor plânge că Opoziția este în spatele acestei situații explozive din punct de vedere social, că ea încearcă să profite de necazurile oamenilor în profit de imagine și capital politic.Pricepeți acum jocul acestor nemernici care se dau de apărători ai intereselor muncitorilor?
Ilie de la sculărie pe 28 Martie 2015, 17:07
#13
@ fostului salariat
Licheluță, sunt absolut sigur că ești unul dintre acele jigodii care au adus orașul ăsta la nivelul unui sat mai peicopsit. Mai ai și c*rajul să fii ironic? Ăsta da tupeu de borfaș!
Un chimist pe 28 Martie 2015, 15:52
#12
Pe ei pe mama lor.
Nu se mai poate asa, trecem la atac si le aratam noi care este dreptatea. Cat sa suportam o viata amara. Stim destul de multe despre hotiile directorilor.
Adrian pe 28 Martie 2015, 15:49
#11
Pt Stavaru I.
Dragule esti intr-oalta dimensiune
Salariat combinat pe 28 Martie 2015, 15:33
#10
Hai la lupta nu sa ne milogim pentru drepturile noastre
Daca vrem sa ne castigam drepturile si sa fim respectati nu trebuie sa ne milogim in fata conducerii ci sa ii acuzam de toate abuzurile si amenintarile care le comit asupra noastra. Cand ne ameninta trebuie si noi sa procedam la fel pentru ca stim ce se intampla in combinat. Ii chemam noi in instanta sa raspunda in fata legii. Denuntam chiar autoritatile locale ca nu isi fac datoria. Niciodata nu o sa le fie mila de noi singura carte castigatoare este sa ii acuzam si sa mergem chiar la proc*rori sa se deschida dosare.
Stavaru Ion pe 28 Martie 2015, 13:49
#9
Pelea Iacob un CARACTER MARE!!!
Pelea Iacob atinut combinatul in functiune cand era mai greu!!!!RESPECT MAXIM si MULTA PRETUIRE!!!Ion STAVARU va saluta!!!
Turnean pe 28 Martie 2015, 12:35
#8
o.k
De acord cu Adrian.A facut o radiografie pertinenta cu ce se petrecein comb.
Un fost salariat. pe 28 Martie 2015, 12:03
#7
Lui #1= inca salariat.
Scumpule, daca esti asa de amarat cum de-ti permiti si calculator cu acces la internet?. Mai mult ca sigur ca ai si autoturism- desigur nu o amarata de Dacie-dar n-ai avut grija sa inveti cat de cat limba romana. Iti dau un sfat: cand vrei sa mai scrii, sa faci o ciorna asa cum te pricepi si apoi s-o depui la sediul P.D.L. sa ti-o scrie ei corect.Ce dracului, ne faci de ras!!
Adrian pe 28 Martie 2015, 11:51
#6
//////////
Atita timp cit combinatul este condus de basinosul batrin comunist, Pelea Iacob,veti avea viata grea.Pe linga el mai exista citeva personaje infecte in ce priveste caracterul abjec.Ban i,Lupu N,Neagoe C,Balint C (periculos personaj),Petculescu M,Pisica M (intriganta si pupinc*rista),Gheorghe M SI NU IN ULTIMUL RIND,CU VOIA D-STRA Sindicatul aservit si facut pres in fata patronatului in totalitate.Pina ce aceste jigodi nu vor fi indepartate o saaveti aceas soarta.Puneti oameni care lupta pentru drepturile voastre in fruntea sindicatului,care in 10 ani sub conducerea nulitatilor Dimancea,Barbu,Biloiu,Cuclea,Trusca,Foamete etc...,v-au calcat in picioare demnitatea .
vasile de la scularie pe 28 Martie 2015, 11:48
#5
loco
Daca "cercetarile" le vor face "ai nostri", pe plan judetean, concluziile sunt clare de pe acum. Totul e in regula, ei, acolo, niste "maruntisuri".
hhh pe 28 Martie 2015, 10:06
#4
domnului stavaru ion
esti un mare pupinc*rist
Stavaru Ion pe 28 Martie 2015, 09:57
#3
Bani fara munca????
Putorile din combinat, vor bani fara munca?????Eu muncesc acolo, imi fac datoria cinstit, nu iau mul, in jur de 1,800Ron net lunar, dar sunt multumit!!!!Vuvuzelele sindicaliste sa taca, domnul NICULAE oricum a facut enorm pentru noi si ii multumim!!! grin grin grin
Un fost consilier local. pe 28 Martie 2015, 06:14
#2
Tot actiunile legale rezolva problemele!
Sunt cateva voci de oameni lucizi care au spus clar ca prin actiuni tip // mineriada// nu se rezolva nimic, din contra, se complica situatia. S-au si schitat cateva modalitati de actiune, dar imediat au sarit cativa diversionisti cu insulte si amenintari. VA ASIGUR CA PARCHETUL VA INCEPE CERCETARILE, DAR SI TURNUL CU STIRI VA TREBUI SA RASPUNDA LA UNELE INTREBARI DIFICILE.( chiar foarte dificile!!).
UN SALARIAT MINTIT pe 28 Martie 2015, 05:44
#1
APLICATI LEGEA
IN CAZUL SALARIATILOR DE LA SC DONAU CHEM SA,VA RUGAM INSISTENT CA DNA,PARCHETUL SA SE AUTO SESIZEZE FINCA CONDUCEREA SOCIETATII SC DONAU CHEM AU INCALCAT FLAGRANT LEGILE STATULUI IN VIGOARE,PE LINGA ABUZUTILE FACUTE,SUNT COMPLICI LA INFRACTIUNEA DE SANTAJ .SA NI SE CALCULEZE SI SA NI SE ACHITE DIN URMA INTREAGA SUMA CARE NU NI S-A ACORDAT VOIT LA SALARIUL FIECARUI ANGAJAT RETRO ACTIV.AICI SUNT COMPLICI LA INCALCAREA LEGI,CODUL MUNCI SI CCM SI LIDERI DE SINDICAT,TREBUIE SI FI TRASI LA RASPUNDERE DE CATRE DNA,PARCHET SI ALTE ORGANE ABILITATE ALE STATULUI.AM FOST FURATI VOIT CU BUNA STIINTA DE CATRE CONDUCEREA SC DONAU CHEM,SINDICATE CU NEINDEZAREA ANUALA A INFLATIEI DIN 2012,2013,2014, CU CATE 3,5%, IN FIECARE AN .PE LANGA FAPTU CA SAMBETELE SI DUMINICILE NU AU FOST PLATITE DUBLU CUM SCRIE LA LEGE,DE TICHETELE DE MASA NU MAI VORBIM CA NU S-AU MAI DAT DIN MARTIE 2014,ALT ABUZ AL CONDUCERII,IN DEFAVOAREA MUNCITOTILOR CARE FAC PRODUCTIE DE SUTE DE MILIOANE DE EURO,CARE SUNT UMILITII
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.