Protest al angajaţilor Donau Chem în faţa Primăriei Turnu-Măgurele. Primarul şi-a bătut joc de angajaţi la fel cum procedează şi conducerea combinatului.

25 Martie 2015, 00:05 | 4579 vizualizări | 20 comentarii
Car Universal
Primaria Turnu-Magurele.

Marţi, 24 martie, după terminarea programului de lucru, angajaţii Turnu-Măgurele">Donau Chem Turnu-Măgurele au protestat, ca de obicei in ultimele zile, în faţa Pavilionului administrativ, după care au plecat pe jos spre oraş. Protestatarii s-au oprit la Primărie, unde au discutat cu primarul. Din păcate, Dănuţ Cuclea nu are putere să rezolve pentru că el nu este pe picioarele lui. După ce o delegaţie a chimistilor şi primarul au luat legătura cu prefectul judeţului, doamna Daniela Carmen Dan, aceasta a spus că poate veni la Turnu Măgurele tocmai vineri. Protestatarii s-au arătat nemulţumiţi, astfel că D.Cuclea a revenit cu alt  telefon iar prefecta a transmis că vine joi să discute cu angajaţii Donau Chem. Bineînţeles că, dacă muncitorii insistau, doamna prefect nu avea încotro şi azi era în Turnu Măgurele. Protestatarii au cerut şi ca parlamentarii din această zonă, în frunte cu Liviu Dragnea, să vină şi să se implice, ţinând cont că pesediştii au toată Puterea.

Prin strategia adoptată, primarul a căutat să mintă si, precum conducerea combinatului, şi-a bătut joc de angajaţii Donau Chem. Alegerea zilei de vineri nu a fost intamplatoare, pentru că atunci muncitorii nu se mai gândesc la proteste, sunt mai mult cu gândul la week-end. Singura soluţie pentru ca angajaţii să îşi primească drepturile este greva adevărată, nu proteste anemice. Presa centrală va mediatiza evenimentul doar când protestul este de amploare, nu tentative de negocieri cu directorul.

Până nu vor recurge la forme extreme de protest, chimiştii vor fi mintiti şi batjocoriţi. Pesediştii au toată puterea şi, dacă vor, pot să ajute, însă Ioan Niculae este protejat de autorităţi. Şeful de la ITM Teleorman, Emil Ciobanu, este unul dintre oamenii de casă ai patronului combinatului. Tot marţi, angajaţii au fost anunţaţi că vor fi trimişi în şomaj.

Citeşte şi
Comentarii (20) Adaugă comentariu
Ilie de la scularie pe 26 Martie 2015, 14:23
#20
@ # 19
Si e treaba mea stimabile sa rezolv eu o problema care tine de autoritatile statului, recte ITM, Garda Financiara, DNA si alti rontaitori de la buget? Eu imi dau darile la timp, iar cand nu se va mai putea, trag obloanele. Am mai spus-o deschis, ei singuri se pot ajuta, fata ajutorul unor,,binevoitori" de la activul PSD. Sa mearga cu catel si cu purcel in fata Guvernului. Numai mediatizarea nationala mai poate rezolva ceva. Altfel sunt condamnati, atat ei cat si orasul. Dar e bine, intelepciunea se invata prin suferinta. Sa mai voteze PSD-ul, si vor avea de suferit. Pe pensionari ii doare undeva, au pensii, copii le sunt bine mersi, nu le pasa de oras. Asa ca ....
ptr ilie sculariciu pe 26 Martie 2015, 13:52
#19
intrebare
Daca nu se dau salariile, sau se trimite lumea in somaj, tie iti va mai merge afacerea? Nu conteaza cine ce si cum ii ajuta pe acei oameni. Acum au nevoie de ajutor. Iar ptr viitorul tau chiar si tu-i poti ajuta
Ilie de la scularie pe 26 Martie 2015, 12:58
#18
Diversiune
Hai sa va explic eu jocul lui Ilie Nistor. Acest diversionist pledeaza pentru ca o serie de lideri politici locali ai PNL sa se implice in acest conflict de munca, pe care tocmai autoritatile deconcentrate ale statului ar trebui sa il rezolve. Nu sesizati diversiunea? Daca acesti lideri liberali locali accepta sa medieze, maine apare Ponta si Dragnea la LATRINA 3 sau GHITA TV sa tune si sa fulgere impotriva implicarii opozitiei in conflictele de mumca din teritoriu. Si ghici ciuperca cine va fi scos tap ispasitor? Opozitia. Va dati seama acum pe al cui gard canta acesti diversionisti?
Ilie de la scularie pe 26 Martie 2015, 12:39
#17
@Floridor
Fireste ca nimanui care are ceva glagorie nu-i convine aceasta stare de fapt. Dar asta e, vox populi vox dei. Faptul ca mai sunt indivizi ca Marian Cristesu sau culmea penibilului Ilie Nistor, ne arata ca noaptea mintii e la putere pe aici. Solutia ideala pentru aceasta problema este o mare manifestatie a oamenilor din combinat in fata guvernului. Cu televiziunile pe ei, javrele lui Ponta vor trebui sa ia masuri. Asa, daca se duc la Prefectura, nu rezolva nimic. Nistore, este manifestatie de protest nu mineriada Mein Idioten Kamerad! Dar se pare ca tu esti o cartita pesedista menita sa abata atentia, sau mai ales sa ofere,,solutiile" inspirate de staff-ul PSD local..... Am simtit eu ca nu esti doar..asfalt, esti si ticalos pe deasupra.
Ilie de la scularie pe 26 Martie 2015, 12:20
#16
@Sculariciului
Sculariciule, primo, nu sunt pensionar ci am afacerea mea. Mica, dar ma desc*rc. Secundo, nu are cum sa-mi convina aceasta stare de fapt, este chiar contrara interesului meu, dar.... se pare ca tu esti unul dintre pensionarii de care vorbesti. Stiu foarte bine ceea ce spun, iar gunoiul nu mai are loc sub pres. Si a inceput sa cam puta....Decontul prostiei se vede in foamea de azi.
floridor pe 26 Martie 2015, 10:04
#15
uneori si prostia se plateste...
Bravo nea Ilie,adevar graiesti,mai devreme sau mai tirziu vremea socotelilor vine,nu stiu daca sa ma buc*r sau sa pling, ce ne facem cu cei 700 de barbati care lucreaza prin combinat ii inmultim cu trei si se fac 2000,aproape 10%,din pop**atie,ce ramin fara o sursa de venit,vor mai gasii acesti oameni de lucru in oras,ma indoiesc...

Asa ca sa-auzim de bine...dar nu cred.
sculărie pe 26 Martie 2015, 09:29
#14
cu Ilie
Să- nţeleg că această situaţie îţi vine ca o mănuşă, să-ţi arăţi frustrarea trăită toţi aceşti ani!Despre vot nu prea ai dreptate. Pariu, că voi pensionarii aţi votat în bloc, ceea ce acum încerci să-i acuzi cei din combinat c-ar fi votat. Întrebă toţi nepensionarii din combinat şi te vei convinge, înainte de a face acuzaţii nefondate.
ilie de la scularie pe 26 Martie 2015, 07:43
#13
@ # 11
Oamenii aia necajiti culeg roadele votului lor! Stii cati dintre ei au votat PSD, ca USL nu a existat de facto la Turnu Magurele? Stii cati dintre ei au votat pe Cuclea ca primar? Votul lor a perpetuat aceasta stare de fapt, pe care incepe s-o c*rete cei de la DNA. Asa ca nu ma lua pe mine cu sentimentalisme. Unii dintre cei care azi sunt necajiti radeau cinic atunci cand alti turneni de la alte societati comerciale din oras nu-si luau banii sau mai rau, isi pierdeau locul de munca. Pe ei ii durea undeva, aveau loc de munca bine platit. Ceea ce li se intampla acum este consecinta votului lor. Prostia si fudulia se platesc. Si inca scump de tot.
Ilie de la scularie pe 26 Martie 2015, 07:35
#12
@Marian Cristesu
Este foarte posibil, daca nu chiar veridic faptul ca IQ-ul tau este atat de mic incat nu poti sesiza doza de umor la adresa altui postac de acelasi calibru cu tine, ceea ce adevereste zicala ca cine se aseamana se aduna.
pensinari perfizi pe 25 Martie 2015, 19:39
#11
miştocarilor
Ce obraz aveţi, alde nea Ilie şamd, să luaţi în derîdere soarta unor oameni necăjiţi? Făceţi-vă fiecare un proces de conştiinţă (dacă aveţi) şi de imaginaţie, cum v-ar sta vouă în locul lor? Să nu primiţi pensia aprox. 3 luni timp de iarnă, să aveţi copii care să vă ceară de mîncare, membrii ai familiei bolnavi cu tratamente scumpe, copii plecaţi la facultăţi etc, etc. Atunci aţi mai avea tupeul să fiţi zeflemitori? RESPECT "TURNU CU ŞTIRI", singuri care aţi fost sensibili la problemele salariţilor umiliţi de Nicolae şi acoliţii săi(Pelea, Ban, Despa, Lupu, Neagoe, etc)
Ilie de la strugarie pe 25 Martie 2015, 19:21
#10
ITM-ul ce face?????????????
Ciobanu Emil seful de la ITM care trebuia sa se implice in problemele celor de la Combinat este omul de casa a lui Ioan Nicolae.

Prezent la toate petrecerile organizate de Interagro a vut promisiunea ca in 2012 va fi dat afara de la ITM,Ioan Nicolae il va angaja la Interagro.

Asa ca degeaba muncitorii isi cer drepturile........ P tongue laugh tongue laugh
Marin Cristesu. pe 25 Martie 2015, 17:38
#9
Hopaa!.
Ilie de la scularie traieste!. Se vorbea ca a murit pe frontul muncii socialiste si va fi declarat erou post mortem. Acum dragi chimisti, fiti siguri ca va rezolva asta problemele, pune bomboanele pe coliva!.
Lacatus Valerica pe 25 Martie 2015, 17:30
#8
la lupta !!!!!!!!!!!!
rolleyes shut eye
un milion pe 25 Martie 2015, 15:47
#7
de loc*ri de munca
astea sunt alea un million d loc*ri d munca promise d PSD. votanti idioti. nu vi s-a luat d atata dragnea si PSD in teleormanu asta? sunteti prea prosti si prea lingai dupavpomenile lor sa va dati seama.
Ilie de la scularie pe 25 Martie 2015, 11:54
#6
@Ilie Nistor
Da' nu mai bine sa-si dea foc in semn de protest? Nu mai bine angajatii de la combinat sa taie padurile, sa arde recoltele, si apoi sa continuie rezistenta in munti? Care e ideea ta? Sa se duca unii mai destupati la cap ca sa ce? Ca sa-i poata momi cu ceva, sau sa-i poata ameninta? Nu Mein Idioten Kamerad, cei care discuta cu javrele astea din conducerea combinatului trebuie sa aiba in spate masa angajatilor. Numai de frica stiu javrele astea. Ideea este ca cei din combinat sa protesteze in fata guvernului, mediatizarea situatiei nu poate decat sa-i sileasca pe javrele astea sa ia masuri. Dar cum tie iti place sa te auzi vorbind, si mai ales, tu care esti miezul din dodoasca, normal ca ne debitezi acelasi delir verbal. Eu ti-am spus o data: du-te la doctor cat nu e prea tarziu!!! Altfel o sa incepi sa te crezi cel mai iubit fiu al patriei noastre socialiste....
Adrian pe 25 Martie 2015, 11:49
#5
Pt Ilie Nistor
Ma nene te informez,ca am vorbit la parchet si DNA sa-l aduca in catuse pe Nicolaie in fata judecatii publice reprezentata de Cuclea,Biciu,Cristea.Dupa ce ii arde o mama de bataie sa-si bage mintile in cap,il ducem la arest.Ma frate ia putin rudotel,ai nevoie zau!

Constantinescu Constantin pe 25 Martie 2015, 10:35
#4
OLTCHIM scrie pe voi !
UNDE ESTE LIVIU DRAGNEA MINISTRU,LA CE MINISTER?AAAAAA,LA CEL AL DEZVOLTARII !SI CE A DEZVOLTAT PANA ACUM IN TELEORMAN,IN TURNU MAGURELE,DE 3 ANI?NU MAI FITI NAIVI,SA NU SPUN ALTFEL,PAI,VOI NU VEDETI CA TOTUL E O BATAIE DE JOC LA ADRESA NOASTRA?POATE O SA DEZVOLTE CEVA PE LA RAHOVA SAU JILAVA,CA PE LA NOI,SLABE SPERANTE.sI NU UITATI CEVA,FOARTE IMPORTANT,NIMIC NU ESTE INTAMPLATOR !
Don Quijote pe 25 Martie 2015, 09:39
#3
Catre inteleptu'
Bai Ilie, du-te bai si te impusca. Cu ideile tale esti bun pentru Coreea de Nord sau pt Cuba !

Si lumea crede ca ai cel putin MBA dupa cat de rotund te dai ! Din cauza celor cu idei ca tine a ajuns combinatul in situatia asta
Ilie Nistor. pe 25 Martie 2015, 07:04
#2
O COMPLETARE.
IDEEA DE A CHEMA TOTI PARLAMENTARII DI JUDET ESTE EXCELENTA, INSISTATI PANA VOR VENI!. DOMNULE INGINER BICIU, IMPREUNA CU DL ING CUCLEA SI CU DL ING CRISTEA, DECLARATI GREVA FOAMEI IN SEMN DE SOLIDARITATE CU SALARIATII COMBINATULUI. CERINTE DE BAZA:- REPORNIREA COMBINATULUI CU TOATE FABRICILE, CONCOMITENT CU PLATA SALARIILOR RESTANTE PE LUNILA IANUARIE, FEBRUARIE SI ACORDAREA BONURILOR DE MASA RESTANTE. - RENUNTAREA LA PENSIONARI, CU EXCEPTIA ING. PELEA- ADMINISTRATOR DELEGAT, CARE NU ESTE EXCLUSIV AL COMBINATULUI SI ESTE INCA CAPABIL SA-L TINA IN FUNCTIUNE.
Ilie Nistor. pe 25 Martie 2015, 06:54
#1
Actiuni intelepte din partea angajatilor!.
Si indemnuri iresponsabile din partea celor care indeamna la dezordini!.NU CU MINERIADE VETI OBTINE DREPTATEA!(din contra, veti baga la "apa" niste tapi ispasitori). Constat ca salariatii citesc ce scriu eu si procedeaza legal si rational. NU ESTE NEAPARATA NEVOIE SA FITI SUTE DE INSI LA INTALNIREA CU AUTORITATILE, AJUNG MAXIMUM 10 PERSOANE, CARE, ATENTIE!!, SA STIE CE SA VORBEASCA. NU-I TARZIU NICI VINERI- PRESUPUN CA PANA ATUNCI PREFECTUL SI PARLAMENTARII VOR AVEA TIMP SA STEA DE VORBA CU ION NICOLAIE( altfel ce sa va spuna??) SI SA-L ADUCA SI PE EL.O SOLUTIE RADICALA SI NU NEAPARAT NELEGALA ESTE CA PARCHETUL SA-L ADUCA CU MANDAT DE ADUCERE, IAR DACA NU VINE, CU MANDAT DE ARESTARE! ACEST CAZ (NE FIIND VORBA NUMAI DE COMBINAT, CI DE TOATE UNITATILE MAGNATULUI), POATE FI FOARTE BINE SOCOTIT SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE!!!. REPET INTREBAREA FUNDAMENTALA: UNDE SUNT BANII, CE-A FACUT CU EI??!!.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.