Ziua şi protestul la Donau Chem Turnu Măgurele: directorul Ioan Ban continuă să se facă de râs.

21 Februarie 2015, 00:05 | 3271 vizualizări | 11 comentarii
Car Universal
Donau Chem Turnu-Magurele.

Vineri, 20 februarie, angajaţii Donau Chem au protestat în faţa Pavilionului pentru a doua zi consecutiv. Cu o zi înainte, joi, 19 februarie, directorul general-interlop promisese că angajaţii îşi vor primi o parte din banii pe decembrie. S-a dovedit a fi incă o minciună marca Ioan Ban, însă vineri s-a anunţat că s-a virat 50% din salariul pe decembrie pentru angajaţii nepensionari. Scopul anunţului era acela de a-i face pe muncitori să nu mai protesteze după terminarea programului. Nu a fost să fie aşa cum a sperat conducerea, astfel ca   la ora 15 angajaţii erau în faţa Pavilionului. Ioan Ban a coborât foarte nervos, gata de harţă cu muncitorii disperaţi. Nici măcar o vorba bună nu ştie interlopul din fruntea combinatului, dar să mai prezinte şi încredere? În loc să tempereze spiritele, Ioan Ban are mult tupeu, de parcă nu ar fi vinovat cu nimic.

Singura soluţie este plata integrala a salariilor restante, altceva nu vor să audă angajaţii. Dialogul a fost în nota deja cunoscută, numai că, atunci când o parte dintre protestatari i-au spus directorului că au nevoie urgent de bani pentru plata facturilor, căldurii, etc, Ban a avut răspunsul gata pregătit şi le-a zis că a ieşit Soarele şi s-a încălzit. Au început fluierături şi până la urnă directorul l-a invocat pe dracu` şi a plecat într-un cor de huiduieli. I s-a cerut demisia nu pentru că nu a dat banii, ci pentru atitudine. Directorul Lupu a rămas să discute cu angajaţii, cărora le-a explicat că situaţia este aceasta şi că nu se poate mai bine de atât. Angajaţii au promis că săptămâna viitoare vor începe să protesteze de luni şi, dacă nu îşi vor primi drepturile, nu este exclusă blocarea drumului.

Citeşte şi
Comentarii (11) Adaugă comentariu
miniuni pe 24 Februarie 2015, 18:03
#11
astazi
nici vorba de bani.luati-va gindul.v-a mintit si azi.asa va trebuie,naivilor.ati avut situatia sub control si ati pierdut.lor le este frica de voi si voua de ei.daca va da afara pe toti,de unde aduc alti,fraiericilor.sinteti rusinea mapamondului.va place sa va umileasca o mortaciune.rusine.
amarasteanu pe 23 Februarie 2015, 17:01
#10
pt chiabur
sec*ristul-comunist ban a uitat ca maica-sa a murit fara luminare
EU PELEA pe 23 Februarie 2015, 08:52
#9
NU AM AVUT PE CINE !
.....ce pot sa spun despre acest Ban Ion, un anagramat, un prost care se da castie limba engleza dar nu stie limba romana, un hot care a distrus NPK2, CARE A FURAT CAT A PUTUT SI A PRIMIT PLOCOANE LA GREU,un inginer de doi bani care nici la ora actuala nu stie sa produca uree, nu stie sa vorbeasca, nu stie absolut nimic. A fost numit director pentru ca este un supus de nadejde, nu are coloana vertebrala, este un mitocan pe care nul intereseaza decat banii si spagile. Miting zilnic, pana il demite pe acest incult
nelu pe 22 Februarie 2015, 20:07
#8
Ban o j*****e
Directorul Ban o j*****e din Suhaia.

Nu inteleg de ce Pelea nu ii explica lui Nicolae ca ban este o j*****e .
legal pe 21 Februarie 2015, 21:21
#7
proces
Hai să ne unim mai mulţi salariaţi, 100-200-300 ş.a.m.d. şi să-l acţionăm personal pe d-l director Ban în judecată, să ne plătească şi daunele pricinuite unora dintre noi, din cauza neplăţii salariilor. Să plătească din buzunar, să simtă şi d-lui necazurile noastre.
Cristian Ban. pe 21 Februarie 2015, 14:13
#6
Iata ca se poate discuta si civilizat.
Ma refer la Justitiarul si la Caraiman Aga. Eu nu cunosc statutul sindicatului de la Combinat si nici nu stiu daca exista un singur sindicat. Situatia actuala denota faptul CA NU EXISTA O CONCEPTIE CLARA ASUPRA MODULUI CUM TREBUIE ACTIONAT-RESPECTAND PREVEDERILE LEGALE!!. SIGUR, SI GREVA ESTE UN MOD DE ACIUNE LEGAL, DAR PANA LA EA TREBUIE PARCURSE NISTA ETAPE. LE-ATI PARCURS???. MA INDOIESC!!SFATUL MEU ESTE SA NU PLECATI URECHEA LA CEI CARE VA INDEAMNA LA BLOCAREA SOSELEI, LA INCHIDEREA COMBINATULUI, ETC. DEOARECE VOR PLATI CATIVA ACARI PAUN, ASA CUM S-A MAI INTAMPLAT.CEEA CE MA UIMESTE ESTE CA NIMENI NU ARE HABAR DE CE NU SUNT BANI DE SALARII!?.
CaraimanAga pe 21 Februarie 2015, 11:23
#5
Este o posibilitate.
Idea lui C.Ban sta in picioare pentru alegerea liderului de sindicat,care sa nu fi fost salariatul comb.Problema sta in statut,insa asta se poate modifica.Ar mai fi o posibilitate ca liderul sa fie un pensionar,seros si bataios care sa nu fie santajat de conducere cum este Dimancea cu nevasta-sa.
justitiarul pe 21 Februarie 2015, 11:22
#4
Singura solutie
In anii '80 cand eu eram angajat al acelui combinat la o sectie care acum nu mai exista si anume NPK 2, acest agramat de Ban inginer de tura fiind, (sef de sectie era Batea dupa care a venit Campeanu) in timp ce noi aveam o avarie sau mai stiu eu ce probleme cu instalatia de la fabricatie, el pur si simplu dormea ca porcul, il vedeai aparand pe la 6 dimineata cu ochii umflati de somn si plin idei constructive, niciodata nu stia sa vina cu o vorba buna, cel putin din respect pentru noi cei ce munceam o noapte intreaga, la lopata sau cu furtunul de apa in mana la minus nu stiu cate grade. De foarte multe ori am fost la un pas sa-l luam la bataie pur si simplu, ba chiar planuisem sa-i tinem calea intr-o noapte si sa-l smotocim un pic pe intuneric. Am gandit insa ca exista un Dumnezeu totusi si ca il va judeca el intr-o zi. Se pare ca acea zi e pe aproape si ca voi veti face ce trebuia sa facem noi atunci. Asta merita o bataie incat sa stea in spital cam jumatate de an.
Cristi Ban.(nici o legatura cu directorul!) pe 21 Februarie 2015, 08:08
#3
Catre salariatii Combinatului.
Pentru lamurirea lucrurilor si //linistirea// unor //revolutionari// si instigatori idioti, gen ilie de la scularie(un bou dement si betivan-fiul vacii nebune), va spun ca nu am nici o legatura cu directorul vostru, nu-l cunosc si doresc, ca si voi sa FIE DEMIS. Din cele relatate de cei care il stiu din tinerete este un inginer foarte slab, deci nu poate fi un bun manager. Ceea ce ma mira este faptul ca ing. Pelea-om cu atata experienta si simt politic( NU A FOST COMUNIST- DIN CONTRA!), NU-L SFATUIESTE SA-SI DEA DEMISIA!?. SFATUL MEU BUN ESTE ACESTA: ALEGETI-VA UN NOU LIDER DE SINDICAT, CARE SA NU MAI FIE SALARIAT AL COMBINATULUI.ATATA TIMP CAT VA COMPORTATI CA O TURMA FARA O CONCEPTIE CLARA SI UNITARA, NU VETI FACE NIMIC!
Un grevist pe 21 Februarie 2015, 05:34
#2
Aroganta directorului BAN
Acest director BAN a fost,este,si va ramine o JIGODIE de om.Stiti ce ar merita,aceasta JAVRA de director COMUNIST sa aruncam pe el in fata pavilionului o galeata de benzina si s-ai dam FOC.Aceasta corectie o merita acest impostor.Cum sa nu-i comvina cand in fiecare luna isi ia salariu in valoare be 5000euro de la INTER AGRO.Sa nu mai punem ca are si pensie.DEMISIA asta o vrem de la acst PARVENIT de la asa zisul DIRECTOR.
Ambalare +altii pe 21 Februarie 2015, 00:39
#1
Miroase a faliment
In sc*rt timp veti afla adevarul.Activitatea Combinatului se va stinge incet dar sigur.Niciun efort nu va mai putea salva Combinatulde la faliment.Poate un alt investitor.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.