Scrisoare deschisă adresată primarului Cuclea de o mamă din Turnu Măgurele. "Vă mulţumesc că aţi lăsat Spitalul Municipal fără medic de gardă la copii".

21 Februarie 2015, 00:04 | 3654 vizualizări | 12 comentarii
Car Universal
Spitalul Municipal Tr. Magurele a ramas fara medic de garda la copii. Motivul: lipsa fondurilor. Ca doar primaria Turnu da bani pentru cunmatul penal al lui Ponta, nu pentru copii.

Publicăm, fără alte comentarii, o scrisoare deschisă adresată primarului D.Cuclea de către mama unui copil de 5 ani, mama  care a fost internata cu copilul la Spitalul Municipal din Turnu-Măgurele. Doamna Rozalia Baja aduce în discuţie o problema reală şi foarte gravă: lipsa unui pediatru care să facă de  garda noaptea la spitalul din Turnu. Iată scrisoarea doamnei Baja:
                          " Domnule Primar al oraşului TURNU MĂGURELE
 Îmi exprim recunostinta şi admiraţia pentru faptul că aţi lăsat spitalul din TURNU MĂGURELE  fără medic de gardă la copii. Într-una din aceste zile, am fost internată la spitalul din TURNU MĂGURELE, cu copilul meu de 5 ani. Am constatat cu stupoare că pediatrul, pe care noi îl considerăm salvatorul copiilor, nu face gărzi, deoarece Ministerul Sănătăţii şi măria sa BĂNICIOIU au decis că de copii internaţi noaptea să se ocupe asistentele, foste manufacturiste, care au făcut şcoala de moaşe şi acum sunt experte în ceea ce priveşte medicina. Încă un aspect pe care vreau să-l relatez : din alocaţia de 42 de lei a unui copil, plăteşte un însoţitor 15 lei pe zi ..... Vă mulţumesc ! La urma urmei, ce contează 15 lei, poţi să mai cumperi, pe lângă altele, branule, biotics, lapte ha, etc Mă întreb, mai are rost să plătesc din salariu contribuţie la asigurarea de sănătate? Încă odată, domnule Primar, ţin să vă mulţumesc, poate, cine ştie, şi la spitalul din acest oraş veţi aloca fonduri pentru a avea medic de gardă. Îmi doresc foarte mult, dacă aveţi copii mici, să vă treziţi într-o noapte cu copiii la secţia de pediatrie a acestui faimos oraş  şi să constataţi cu stupoare că nu există medic de noapte pentru copii. CU ADMIRAŢIE: ROZALIA BAJA"

Domnule Primar, aveţi cuvântul ( dacă aveţi onoare, ceea ce ne cam îndoim). Oricum, aşteptăm un răspuns, pentru că cititorii au dreptul să afle modul cum rezolvaţi problemele lor.

Citeşte şi
Comentarii (12) Adaugă comentariu
ellidermaximo pe 03 Martie 2015, 16:35
#12
Ordinul MS 870/2004
Apropos de Ordinul MS 870/2004.Daca acesta era in vigoare din 2004,de ce garda de Pediatrie s-a desfiintat abia in 2014?Trebuie sa treaca 10 ani sa fie respectata legea?
liftiera Raduica pe 24 Februarie 2015, 17:32
#11
pentru ionut
Ionute,lasa ca-ti fac eu o injectie,sa nu ma uiti toata viata.Chiar in lift pot sa ti-o fac,te nimeresc eu cumva...Daca ar veni si Cuclea,ar fi si mai bine .V-as intepa pe amandoi cu aceeasi seringa,as face economie de ser,ca la fizicul vostru,nici nu e nevoie de prea mult. Un fel de 2 in 1,ca la reclamele pentru sampon.
ionut pe 23 Februarie 2015, 09:34
#10
injectie
eu m-as imbolnavi sa-mi faca Doinita o injectie..... grin
fericel pe 23 Februarie 2015, 00:16
#9
pentru Ordinul MS 870
Atunci cand s-a desfintat garda la pediatrie erau 5 medici care faceau de garda Dr.Marin,Dr.Stanciu, Dr.Geletu,Dr Barsasteanu si un Dr. de la Corabia Asa puteam merge in continuare dar Managerul Ivan a vrut sa desfinteze pentru "economie"ca sa aiba de unde umple buzunarele pentru exc*rsiii,nu-i ajung comisioanele.Asa ca nu ne mai pacaliti cu Ordinul MS PRIMARUL ce sa aiba grija de copiii orasului, el ocupa abuziv Sala de sport a Liceului Marin Preda impreuna cu Floricel(Geanta) si Lusu Hainagiu pentru a juca tenis Ps.Copii nu au dreptul la sanatate nici la sport
- pe 22 Februarie 2015, 22:43
#8
-
Nu stiu daca postarea mea a deranjat pe cineva,daca cineva nu este vizat,nu vad de ce s-ar supara . Eu vin cu copilul de mult aici si chiar nu am vrut sa supar pe nimeni . Din partea mea aveti toata admiratia doamnelor asistente,care lucrati zi/noapte cu acesti copilasi.

Pe mine m-a deranjat sistemul,asa cum va deranjeaza si pe dumneavoastra .

Oricum copii au nevoie de medic de garda noaptea indiferent de situatie.

In cazul meu, multumesc atat domnului doctor cat si dumneavoastra care imi tratati copilul de la cateva luni.

Baja R
bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb pe 22 Februarie 2015, 20:36
#7
pentru capit.......
LOL cheese cheeseNu draga nu este liftiera,dar o mamica cu studii superioare care s-a lovit de aceste asisente si a fost multumita. Dar se vede educatia si nivelul dvs din modul cum va exprimati.... asa ca eu cu badaranii nu am ce discuta. Sanatate pana cand constatati veceversa excaim excaim excaim excaim
Ordinul MS nr. 870/2004 pe 22 Februarie 2015, 10:35
#6
e nevoie de 4 pediatri incadrati
ART. 30

(1) Se poate organiza linie de gardă într-o specialitate clinică, dacă în secţiile sau compartimentele cu paturi, precum şi în ambulatoriul de specialitate al spitalului sunt încadraţi cel puţin 4 medici în specialitatea respectivă.
franchestain pe 21 Februarie 2015, 19:28
#5
mai zic ceva frate?
numi mai am cuvinte.Uimiti lumea la fiecare comentare.Doamne ce oras.Amin!
asistenta pe 21 Februarie 2015, 16:16
#4
pt. Cuclea
Sa te imbolnavesti si sa ajungi sa-ti faca injectii fosta liftiera,nevasta soferului tau,Raduica,sa simti pe pielea ta,ce inseamna sa angajezi pe pile,intr-un loc,unde sanatatea ar trebui sa fie primordiala.
NUNEL pe 21 Februarie 2015, 15:26
#3
OSU' MARE
Mai oameni buni,draga mama scriitoare de epistole,acest coynac primar are un copil pe care i l-au crescut socrii.Ce dracu vreti mai mult? Cand ati votat in 2012 uslasii,ca la viol in grup, nu v-ati gandit??Inspirau asa multa incredere hahalerele alea?Primiti ceea ce meritati si chiar mai mult.La fel ca potaile ale inundate de trei ori intr-un an care au votat cu spor usl,chiar pe cacarau senator si acum impingeau la barca jupanului livu' cu pontanacul in ea.Ati distrus prin inconstienta voastra viitorul copiilor vostri..al lui cuclea are un viitor...este o fata de "premar"(sic)...
M.H. pe 21 Februarie 2015, 00:29
#2
De la cine asteptati raspuns????
Baietasul asta,caruia i se spune primar,este un iresponsabil.Nici el nu stie bine ce e cu el acolo,in aceasta functie.In mod cert e primul si ultimul sau mandat.O,Doamne,este si asa mult prea mult.De la PRM la PSD via DNA.
vlad pe 21 Februarie 2015, 00:28
#1
INFO
binenteles ca nu este nimic de facut pana la alegeri.poate DNA-ul ne mai poate salva orasul din mana acestor lacomi.cel mai bine ar fi sa cautati pliantele alea pe care le distribuia mohanu,cuclea&company; ca o sa ne faca la turnu paradis.ne meritam soarta.poate ca ANTONESCU AVEA DREPTATE CAD SPUNEA:ISTORIA NU VA UITA PE VINOVATI;SI VINOVATI SUNTEM CU TOTII:UNII PT CA AM TACUT,ALTII PT CA AM GRESIT;CU TOTII PT CA AM SUPORTAT.

Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.