La fabrica de tricotaje SC Imperial din Tr. Măgurele patronii au crescut salariile cu 22 de euro. Neputinţă sau neştiinţă? O intreaga linie din secţia tricotaje a plecat la altă fabrică de confecţii.

23 Ianuarie 2015, 00:04 | 4713 vizualizări | 1 comentarii
Car Universal
Textiliste.

Problemele de la fabrica de confecţii SC Imperial din Turnu Măgurele continuă. După apariţia articolelor noastre despre situaţia din fabrică, salariile mici şi jignirile patronului Basanelli, s-au mai îmbunătăţit un pic lucrurile. Presiunile muncitoarelor, coroborate cu articolele, au dus la creşterea salariilor la o parte dintre angajati cu 100 de lei, adică 22 de euro, o sume mică pentru bogaţii patroni italieni. Cu toată această mărire de salarii, o întreagă linie din secţia tricotaje a plecat la noua fabrică de confecţii a altui italian, Enzo. Din sursele noastre, una dintre directoare, Voicu, a încercat să oprească textilistele, invitându-le la o cafea şi încercând să le facă să se răzgândească.

Umilite de cel care se pretinde intelectual, Patrick Basanelli, muncitoarele au dat probe de lucru şi s-au angajat în altă parte. După cum au recunoscut unele dintre ele, nu doar salariile mai mari le-au făcut să plece, ci şi atmosfera creată de cei doi patroni. Oricum, chiar după această creştere minimă a salariilor, la tricotaje se primesc cele mai mici retribuţii, cu câteva sute de lei mai reduse decât în alte secţii. Din spusele unor muncitoare, se pare că şi alte textiliste vor să plece. Exodul de muncitoare calificate nu pare a trezi la realitate pe patroni. Nu ştim ce au de gând, însă, încet-încet, le pleacă toţi muncitorii de valoare.

Citeşte şi
Comentarii (1) Adaugă comentariu
unu bula pe 23 Ianuarie 2015, 17:17
#1
forta de munca
d-lor patroni de la imperial ati baut apa dupa cei de la combinat,in primul rand salariile dati-le la termenele stabilite in contractele individuale de munca,in al doilea rand stiti cat personal bine pregatit gasiti pe bancile din parc de schimbati tot personalul care pleaca.

Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.