La Turnu Măgurele, un tânăr a fost prins conducând un autoturism fără poliţa de asigurare de răspundere civilă.

14 Ianuarie 2015, 00:02 | 3584 vizualizări | 29 comentarii
Car Universal
Politia.

După cum se ştie, zona Turnu este un loc unde conducătorii auto încalcă foarte des legea. Instituţiile statului ştiu despre ce este vorba, însă închid ochii la nereguli. Ca să arate că muncesc, oamenii legii mai prind câte un peştişor. Poliţiştii din municipiul Turnu Măgurele au depistat un bărbat în vârstă de 28 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Libertăţii din Turnu Măgurele, fără a avea încheiată poliţa de asigurare de răspundere civilă, în acest fel neavând drept de circulaţie pe teritoriul României. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat sau neînregistrat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 334 alin. 4Cp., urmând a se propune soluţie prin Parchet.

 
 
 
Citeşte şi
Comentarii (29) Adaugă comentariu
Ionut85 pe 16 Noiembrie 2016, 18:19
#29
Rusine
Si eu am patit la fel parca am omorat pe cineva
Politist circulatie. pe 17 Ianuarie 2015, 17:11
#28
Raspuns lui #3.
AUTOTURISMUL DJ-07-UPJ A AVUT POLITA RCA NUMAI IN PERIOADA 05.03.2010-04.09. 2010. DINTR-UN TOTAL DE 10 ANI!!. ESTE IN CURS DE INTOCMIRE DOSAR PENAL SI MAI EXISTA INCA 17 SESIZARI IMPOTRIVA LUI DE LA SOFERI PACALITI.
rar pe 17 Ianuarie 2015, 09:26
#27
asa ceva
sa-ti coaca tie scula Ilie ca stii ce e aia femeie grin, pe parul ala uleios din capul tau...esti un jeg al societatii si toata lumea spune asta... mars Ilie ca esti jumara, vezi ca in luna urmatoare sunt doua procese la Turnu-magurele referitoare la conducerea fara Rca cu masini bulgaresti, si tu si toti care comentati aiurea, chiar voi de la turnucustiri puteti cauta si posta o stire pe aceasta tema
Ilie de la scularie pe 16 Ianuarie 2015, 19:09
#26
@ # 24
Johny boy, nu știi nimic, dar te bagi în seamă ca proasta în zi de târg. Aici s-a comentat și despre mașinile înmatriculate în BG. Primo, iarbă a murit doar de mâna ta plugarule (să nu jignesc țăranii veritabili). Iar cu femeile, n-am primit nici o reclamație, chit că multe au șaibă pe inelar (nici o aluzie, deși nu bag mâna-n foc). Și hai gata, flit de aici, că te-am băgat prea mult în seamă.
Ninel Cojocaru. pe 16 Ianuarie 2015, 15:35
#25
Dragii mei.
Va rog potoliti-va cu injuriile, iar ceea ce prevede legea in cazul circulatiei pe drumurile publice fara polita RCA, ca este contraventie, ca este infractiune, ca este crima impotriva umanitatii, acest lucru il stabileste Politia si acolo unde este cazul, pedepseste Justitia. NUMAI CA NICI UNA DIN ACESTE INSTITUTII(mai ales Politia!), nu-si fac datoria. S-AU DAT PE ACEST SITE CATEVA EXEMPLE DE AUTO CARE CIRCULA, DAR IN BAZA DE DATE CEDAM FIGUREAZA CA NU O AU. VA MAI DAU CINCI EXEMPLE: TR 05 XAT; TR 87 AAY; TR 05 XAU;TR 03 NMF; B 111 TEE.ASEMENEA EXEMPLE DATI, NU VA INJURATI!!.
stai pe 16 Ianuarie 2015, 06:47
#24
cuminte ilieee
ilieee te stiu ilieee, n-a murit iarba din mana ta, nici femeie nu a plans dupa tine, citeste titlul articolului la care comentezi si numai vorbi de masinile inmatriculate pe Romania ca de aici ti se trage, vacooo logic si iar logic pe Romania neplata RCA e contraventie, tampitule, trebuie sa-ti desenez? nu te mai agita atat ca ai spus o prostie si numai dai inapoi
Ilie de la scularie pe 15 Ianuarie 2015, 22:02
#23
@John
Johny boy, sunt sigur de un singur lucru: dacă am fi față în față n-ai scoate un cuvânt. Garantat. Și asta nu pentru că m-aș crede un zmeu, așa cum te crezi tu, ci numai fiindcă ți-aș demonstra cu acte ceea ce-ți spun. Știi și tu că am dreptate, dar dacă ai apucat să spui o prostie, e greu de dat înapoi. Crede-mă, tu ești la ani-lumină de subiect. Pe bune. Las-o baltă.
John pe 15 Ianuarie 2015, 19:35
#22
pt Ilie de la scularie
Daca am fi fata in fata iti garantez ca ai vorbi mai frumos, crede-ma wink cedez aici pe site, cel mai destept cedeaza..si oricum esti pe langa subiect smile
Ilie de la scularie pe 15 Ianuarie 2015, 15:44
#21
@ John
Johny boy, poți înmatricula mașina pe Bulgaria pe numele unei firme, iar firma ți-o vinde ție cu factură, astfel încât tu ești utilizatorul mașinii, fiind trecut și în talonul mașinii ca utilizator legal. Eu zic să taci în... din gură, că numai gura e de tine. în realitate ești...de bubui. mazi ieși și tu din canal, și vezi cum se fentează statul român.
Ilie de la scularie pe 15 Ianuarie 2015, 15:39
#20
@ # 17
Mein ... Kamerad, există și varianta în care-ți poți înscrie mașina pe numele tău în Bulgaria. Dar fiindcă nu prea ieși din canalul în care prizezi aurolac, n-ai de unde știi .
NICU TRONCEA. pe 15 Ianuarie 2015, 15:04
#19
Dezamagire totala!.
Cand am postat comentariul am sperat in mod sincer ca atat redactorii acestui site, cat si alti comentatori vor veni cu zeci de exemple de masini care circula fara RCA. Cand colo, draci uscati!. Numai insulte, mistouri, care, practic, sunt APA DE PLOAIE. Mai bine lipsa!.
John pe 15 Ianuarie 2015, 14:55
#18
pt Ilie de la scularie
Taci dracu ca nu stii ce vorbesti wink eu am vorbit de lege exact in cazul de fata..nu de masini inmatriculate pe Bulgaria, Spania, etc..cred ca nu ai cum sa ai masina inscrisa pe numele tau in Bulgaria, cu numere de Bulgaria, daca nu ai acolo domiciliul.
ilieee pe 15 Ianuarie 2015, 12:53
#17
si tu esti
tot vaca esti Ilie, foarte putini au masinile pe Bulgaria inmatriculate pe numele lor, dar foarte multi le tin pe numele bulgarului. asa ca daca circuli pe numele bulgarului fara asigurare si esti prins la Turnu Magarilor de politisti esti puscariabil!!! capishii?
Ilie de la scularie pe 15 Ianuarie 2015, 08:17
#16
@John, suntem in UE frate!
John, degeaba te dai informat, ca nu esti! Cetatenii UE care au masinile inmatriculate pe numele lor in alta tara membra a UE, pot circula regulamentar cu asigurarea platita in tara respectiva. Exista un act normativ european elaborat de CE care liberalizeaza piata serviciilor la nivel european. Pune mana pe lege tata, citeste-o bine, informeaza-te temeinic, si apoi deschide gura. Ok?
Ninel Cojocaru. pe 15 Ianuarie 2015, 06:58
#15
Dau doua exemple.
Autoturismele TR-23-AAC si TR-05-DGY nu figureaza in baza de date CEDAM ca avand asigurare RCA si totusi circula!!.
John pe 14 Ianuarie 2015, 23:39
#14
Pentru Alex ;)
In primul rand nu sunt "militian", ii urasc smile si in al 2-lea rand cel care a fost prins de 'militieni' are o Dacia Solenza inscrisa pe Romania, stiu despre cine e vorba..ai priceput acum? :> Si da, cei care nu au inscrise autoturismele pe RO, ci pe alta tara, e infractiune..inca ceva, din pacate aveti dreptate cu politia din turnu :(
franchestain pe 14 Ianuarie 2015, 22:07
#13
hai înjurativa frate ca orbi
Hai pe*john* acus cu mic cu mare.Nea explicat dunealui clar ca buna ziua sacus treceti la înjuraturi?Daca careva crede cai bine atunci e bine.Amin!
Nea cumsecade pe 14 Ianuarie 2015, 19:53
#12
ptr 9 și 10
De unde știți ca mașina era de afara?va dați cu parerea;plus ca „10„ ești mai analfabet decat un „MILIȚIAN„
sa pe 14 Ianuarie 2015, 18:03
#11
lamurim
Legea permite autorităţilor să suspende din oficiu înmatricularea automobilelor care nu mai figurează ca asigurate RCA de mai mult de 90 de zile. Suspendarea inmatricularii inceteaza la data la care proprietarul vehiculului prezinta la Directia regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor sau la serviciile publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor dovada incheierii, in conditiile legii, a asigurarii sau/si, dupa caz, a efectuarii inspectiei tehnice.

Suspendarea inmatricularii se revoca de drept in cazul in care proprietarul vehiculului face dovada ca, la data instituirii suspendarii, indeplinea toate conditiile prevazute de lege cu privire la asigurare si inspectia tehnica. Neinmatriculat = Puscariabil semnat Baban tongue laugh
alex pe 14 Ianuarie 2015, 17:12
#10
ptr nae cumsecade
ce stie jhon?spune bai militianule la citi ti**ni ai facut dosare ca umbla fara permis,la citi jmecheri ati luat permisele ptr alcool.gambor si zarnaenii umbla cu masinile fara permis pe magurele dar voua va e frica sa treceti pe magurele.gasiti cite un fraier ca nu are asigurare si va laudati ca ati prins infractorul.nu ne dam cu parerea spunem adevarul.
bai pe 14 Ianuarie 2015, 17:06
#9
John
esti prost? nu ai dreptul sa circuli cu o masina fara asigurare pe teritoriul altui stat!!!!!!!!!!!! daca ai uitat sa platesti asigurarea e contraventie doar pe teritoriul statului unde e inmatriculata, cei cu Bulgaria,Spania,Germania etc luati aminte: este infractiune!!! ca si cum masina ar fi neinmatriculata iar Pintoi sa suspende permisele la fratii Codrea cu care bea prin cluburi,auzisi Oprenee ca tot esti vecin cu ei, iar Andronache poate sa-l aresteze pe Berete, bai sunteti de toata jalea...politisti tineri voi rusineee...pe Prorocu il inteleg ca e analfabet si comunist, dar tineretul asta din politie e sub orice critica... snake
Nea cumsecade pe 14 Ianuarie 2015, 16:26
#8
ptr nr 2 și5
O fi John milițian dar știe ce spune.Voi va dați cu parerea.
Ninel Cojocaru. pe 14 Ianuarie 2015, 16:25
#7
Unde dai si unde crapa.
Articolul arata niste lucruri reale, dar unii comentatori, in loc sa vina cu cateva fapte concrete, bat campii si politizeaza chiar daca nu-i cazul. Citindu-l pe #3 am notat numerele de inmatriculare la 32 autoturisme stationate in zona bloc*rilor G si pe str. Praporgescu pe portiunea M.Bravu- cpt. Stanculescu. Accesand site-ul CEDAM am intalnit raspunsuri de genul acest autoturism nu exista sau nu este inscris in circulatie pentru 9 dintre ele. SI TOTUSI CIRCULA!!. Daca nici un comentator nu a fost interesat, macar redactia T.S. sa faca acest sondaj si sa sesizeze Politia. Eu voi da cateva exemple peste cateva zile.
Titel pe 14 Ianuarie 2015, 16:02
#6
Mafia
Hotii, evazionistii cu alcool, proxenetii sunt specie protejata in Turnu Magurele. Protejati de Mafia PSD mai ales!
alex pe 14 Ianuarie 2015, 12:17
#5
ptr John
ce bine esti informat se vede ca esti militian.daca aveti sange in instalatie prindetii pe cei fara permis in special pe ti**nul ala care sta linga gara si conduce un ford visiniu cu nr de germania.nu un amarit care poate nu are bani sa faca asigurare.unde este pol,rutiera cind zarnaenii sparg case si trnsporta marfa cu masina.prindetii pe astia si atunci va puteti lauda ca ati prins adevaratii infractori nu o gainusa ca cel fara asigurare.prin cartierul magurele nu am vazut pol,rutiera.dc?mai umblati si pe strazile de pe magurele ca acolo gasiti infractori nu pe la intrarile in oras.pintoiule tu ce pazesti?ia ti oamenii si umbla cu ei pe magurele.

Asigurator autorizat pe 14 Ianuarie 2015, 10:57
#4
Ce realizare a Politiei ?!
Da pe cei care au masini imatriculate in Germania,Franta,Anglia,Spania si chiar Bulgaria,i-a verificat sau ii verifica cineva?Nu au asigurari sau sunt false,nu au rovignete,nu au permise luate corect,pentru ca nu au scoala si nu stiu sa scrie si sa citeasca.Urmariti-i pe cei cu masini cu numere de GERMANIA care fac si TRAFIC DE PERSOANE SI PROSTITUTIE.Politia ce pazeste,de ce sunt platiti?Alo,DIICOT,se aude?
NICU TRONCEA. pe 14 Ianuarie 2015, 06:40
#3
Ho, ho si cati mai sunt!.
Acesta este un fraier ca nu a avut nici macar o hartie fara valoare!. In oras sunt o multime de masini cu polite false intocmite de Tavocu. In ce consta procedeul: acest individ se da drept jurist si contabil, pretinzand ca are autorizatie de brocker si incheie asigurari pe formulare care par autentice. Banii incasati de la client NU-I DEPUNE LA FIRMA DE ASIGURARI si, ca atare, la un control al Politiei totul pare in ordine, dar, in caz de accident, soferul nu beneficiaza de asigurare. Cand l-a accidentat pe prof. Stanoiu Ispas cu jeep-ul BMW cu nr DJ 07 UPJ masina nu avea asigurare de 10 ani, dar nu a patit nimic!. Cum se pot de depista soferii cu polite false: pe str Praporgescu sau la parcarea de la bloc*rile G notati 20 numere de inmatriculare si apoi pe internet accesati site-ul CEDAM si veti constata ca 30-40% figureaza ca inexistente sau fara asigurare.
lipsa rca pe 14 Ianuarie 2015, 06:38
#2
e infractiune
sa ne fie foarte clar! astia care vorbesc de amenda pentru lipsa rca sunt cretini, da se da amenda soferilor cu autoturismil inmatriculat in Romania, pentru cele inmatriculate in alt stat lipsa asigurarii inseamna ca nu poti circula pe teritoriul altui stat, aaa...si inca ceva pana la solutionarea dosarului de catre parchet se ia masura retinerii permisului auto, pe langa cea a retinerii placutelor si talonului, numai ca sunt multi in situatia de fata si doar unul primeste pedeapsa
John pe 14 Ianuarie 2015, 00:42
#1
Nu se intocmeste dosar penal ;)
Lipsa poliţei de asigurare RCA se sancţioneaza conform art. 64 din Legea nr. 136/1995 cu modificarile si completarile ulterioare, privind asigurarile si reasigurarile in Romania, cu amenda cuprinsa intre 1000 si 2000 de lei.



De asemenea, se ia masura retinerii certificatului de inmatriculare sau inregistrare, iar placutele cu numarul de inmatriculare sau inregistrare se retrag (conform art. 112, alin 1, lit. s, respectiv art. 112, alin 3 din O.U.G. nr. 195/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare). In cazul in care constata lipsa politei RCA, politistul rutier va elibera o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie. Certificatul de inmatriculare va fi restituit in momentul prezentarii documentului privind incheierea asigurarii .
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.