25 de ani de la Revoluţia din Decembrie 89: lista cu cei mai reprezentativi turneni care au "luptat" pentru libertate şi democraţie - deputaţi, senatori, bogătaşi.

23 Decembrie 2014, 00:06 | 4557 vizualizări | 54 comentarii
Car Universal
Certificat de profitor.

Au trecut, iată, 25 de ani de la ceea ce s-a numit Revoluţia ( sau ce o fi fost) din decembrie 89. În aceste zile, comemorări ale celor care şi-au dat viaţa în acel decembrie "de foc" sunt în multe oraşe. Din păcate, la Turnu Măgurele nu se face aşa ceva, deşi avem revoluţionari să le dăm şi altora. Peste 100 de turneni au certificat de revoluţionar, deşi la Turnu nu s-a tras un glonţ şi nici nu au fost confruntări între Securitate ( poliţia politică a lui N.Ceauşescu) şi Armata. Doar cei mai în vârstă îşi mai amintesc evenimentele de atunci, evenimente care au dus la căderea regimului Ceauşescu. Nu dorim să facem o trecere în revistă a celor întâmplate atunci, însă merită să amintim pe câţiva dintre profitorii acelor evenimente. Mai exact, ne referim la indivizii care prin şpagă şi pile şi-au luat certificat de revoluţionar. Turnu-Măgurele, slavă Domnului, a fost ferit de confruntări, toată lumea urmărind evenimentele la televizor. Cu toate acestea, Turnu-Măgurele are peste 100 de revoluţionari, care, probabil, s-au luptat cu fantomele, pentru că nu au existat inamici.

Printre profitorii care şi-au tras certificat de revoluţionar şi au primit miliarde de lei, terenuri, scutiri de impozite, indemnizaţii lunare, se numără şi notabilităţi ale oraşului nostru.  Unde a fost revoluţie în oraşul nostru? Pensiile lor sunt plătite din banii noştri. În acele zile, o parte dintre ei nici nu se aflau în oraş. Mulţi s-au înscris la asociaţii de revoluţionari din alte oraşe ( acolo au găsit omul care putea să rezolve dosarul). Cu doi martori, s-au făcut revoluţionari pe bandă rulantă. Trebuia  făcuţi revoluţionari toţi cei care au fost în stradă, şi uite aşa milioane de români trăiau din indemnizaţii! De unde bani? Sunt destui proşti care munceau şi pentru aşa-zişii revoluţionari!

 Iata numele cele mai reprezentative care au "luptat pentru libertate si "democratie" in decembrie 89: BARAN ALEXANDRU, BARCANESCU CATALIN, BREZAIE VALENTIN MIHAIL, BURCEA TUDOREL, CAPATANA FLORIAN, CATANA PANAIT,CURCAFA VASILE, CURCAFA ALEXANDRU, CURCAFA MARIANA, DELCEANU VASILE, DINU FLORICEL CRISTINEL ( GEANTA),DUMITRU SAMUEL, EPURE ILIE,GHINEA PETRE, GHINEA MARIUS VALERIU,IAGAR MIHAELA ELENA, IAGAR SEVER,IVAN VICTOR,LOTREA IONEL,MOHANU NICOLAE,  NICUTA GEORGICA, PATACHIA STEFAN, PATACHIA GEORGE, SIMIONESCU CONSTANTIN ADRIAN, STAVARACHE STANCU,TUTUNARU VASILE, VLADUTU MARIAN,ZLATAN PAULIN.

Citeşte şi
Comentarii (54) Adaugă comentariu
chilibuta pe 01 Ianuarie 2015, 10:51
#54
ciprian chiurtu e sifon la garda
stiu ca te gasesc pe strada ca doar iesti aurolac si nu ai casa nu te mai da asa smardoi ca ieu mitica chilibuta sint nr 1 in oras si ma pis pa tine chelios care mirosi a baba tu nu ai casa nu ai masa nu ai nevasta nu ai copii nu ai nimic labagiule tu esti informator la garda daia nu mai unbla nimini cu tine si nu te suporta nimini hai mars si schinba baba ca sa cacat pe iea
007 pe 01 Ianuarie 2015, 08:34
#53
Pentru chilibuta
Păi hai coclitule, îmbată-te și fă-ți c*raj. Îți promit bătaia vieții tale. Pe bune, te bat de zaci. Și pe urmă te mai aplec odată. Luate-aș în cîrnat de lache în gură. Mă găsești pe stradă fraiere. Hai, c*raj, dacă te mănâncă pielea!
chilibuta pe 31 Decembrie 2014, 17:47
#52
agaricilor
007 si tu si cipriean nu aveti nici un rost in viata sinteti vai de capu vostru de ce nu il iei tu pe cipriean de nevasta sau invers ca si asa sunteti 2 poponari iar tie daca te prind o data cind sint beat iti sparg ochelari si te si aplec
amicul pe 31 Decembrie 2014, 14:38
#51
pt chilibuta si oo7
cu tot respectul,nu este frumos ce faceti,nu este barbateste sa va calomniati aici! fiecare din voi are o personalitate,si nu este placut sa rada si sa se amuze toata lumea pe seama voastra!lumea este asa cum este cu bune si rele dar sa ataci un om ca are grija de maicasa e josnic!va respect pe amandoi si va urez toate cele bune! nu stiu ce este intre voi 2 si nici nu ma bag. daca as sti cine sunteti cu adevarat v-as impaca eu!cu stima-amicul- p.s.cand vad informatorii sec*ritatii pe lista de revolutionari imi vine sa ....

007 pe 31 Decembrie 2014, 12:52
#50
pentru chilibuta
Husene, cu ocazia Anului Nou eu si cu Cipi te aplecam odata. Asa o sa mirosi si tu a menta nu a parfum ciordit din Anglia. Lache ingura ce esti.
franchestain pe 31 Decembrie 2014, 10:53
#49
petru chilibula
spune frate cât ai furat si înselat si cersit,ca ca sa faci case si sa cunperi masini la toti copii tai e greu cu munca corecta.Ca casele nu se face batînd din palme frate.Ca cunpara unu o masina e normal sa zicem,da ca tine la toti copii,tie,la nevasta,poateai luat si la vecinu.Asa ca spovedestete frate chilibula acus la sfîrsit de an a ti se ierte macaraia cu cersitu.Amin!
007 pe 31 Decembrie 2014, 10:30
#48
Pentru chilibutza
Fugi bai cu cercul de aici! Esti doar un amarit invidios. Nu calci tu in urma lui.

chilibuta pe 31 Decembrie 2014, 05:14
#47
pt 007
ciprian daca avea ceva in nadragi nul lasa nevasta.eu miros a parfum din anglia iel miroase a baba.copilor mei eu leam cumparat case si masini iel ce lea cumparat ca venea acasa mort de beat si pisat pe el si la gonit silvia.au zis mersi copii aia ca a scapat de iel iar de 29 de ani nici nu vrea sa mai auda de aceasta bestie
007 pe 30 Decembrie 2014, 19:24
#46
Pentru Chilibuta
Agramatule, azi am vorbit cu Cipi Chiurtu. Mi-a zis sa-ti transmit ca o saluta si el pe ma-ta si pe copii tai. A, si inca ceva, te invita daca ai ceva in nadragi, cauta-l si lamuriti problema. dar cu o conditie: spala-te inainte. In ceea ce priveste copii lui, bai lake-n gura, unul dintre copii este sef de receptie la Mercedes Romania. In vecii vecilor n-o sa fie ai tai ca ai lui.
chilibuta pe 30 Decembrie 2014, 00:47
#45
pentru 007
pai cum e ma copii la casele lot,lea cumparat el case toate viata a fost un betiv un escroc si un nespalat copii miei sint la casele lor pentru ca ieu am avut grija de ei si iam crescut nu iam abandonat ca cheliosu
007 pe 29 Decembrie 2014, 13:42
#44
pentru chilibuta
Nespalatule, tu poate esti unul din aia care l-au turnat la sec*ritate. Iti spun boule ca aia de 100 de ani este maica-sa. E normal s-o aiba alaturi ca-i batrina. Doi la mina, boule, copii lui sunt bine mersi la casele lor si realizati. Ai tai freaca menta pe strada. Aici e diferenta boule. El e chel, tu esti un bou. Idiotule!
amicul pe 29 Decembrie 2014, 07:06
#43
respect dl DAN
te inteleg domnule DAN,iti inteleg mahnirea si revolta cand vezi pe aceasta lista care este incompleta,tot felul de parveniti si lingai. astia nici nu au fost pe 22 dec pe strada!altii au fost in militie si armata!au un tupeu porcesc si sunt fara scrupule!daca la turnu sunt peste 100 de revolutionari la nivelul tarii oare cati sunt? multi nu sunt trecuti pe liste,iti sta mintea in loc! cu respect domnule DAN.
dan-ex turnean-ex teleormanean-inevitabil si vesnic român pe 29 Decembrie 2014, 01:37
#42
cu respect,rog redactia sa revina cu alt articol despre revolutie
În speranta ca se vor uni ceilalti voluntari din grupul celor care am fost la Buc*resti si pentru a se respecta adevarul,rog redactia sa mai editeze un articol despre revolutie,tinând cont ca multi dintre cititorii site-ului vor pierde comentariile mele,articolul acesta iesind din sfera de interes fiind editat cu zile în urma.As vrea ca ceilalti sa se dezinhibeze si sa se arate cum au fost,caci e o întelegere tacita de a nu "epata" cu acte de bravura care,dupa razboi,sunt privite ca semne de tulburari mentale.Si daca ne-am riscat cu "come alcoolice",riscul acesta ni l-am asumat dupa si va cerem iertare.Iar daca vi se pare ca în 22 dec. în actiunea de "devastare a primariei" a fost putin,iar va cerem iertare,dumneavoastra, contestatarilor si închei parafrazând un geniu pustiu al natiunii române :E usor a scrie versuri/ Când nimic nu ai a spune...Va multumesc si va urez un an nou fericit,prosper si lipsit de griji d-voastra si tuturor celor cu care am avut privilegiul sa traiesc istoria!
dan-ex turnean-ex teleormanean-inevitabil si vesnic român pe 29 Decembrie 2014, 01:04
#41
final de actiune pentru libertatea neamului
Ramân din toata aceasta experienta traumatizanta cu unitatea aratata de români si cu explozia emotionala a acelor momente care s-au gravat adânc în inimile multora.Ramân cu acele mame plângânde de pe strazi care ne împarteau ceaiuri si cafele calde,cozonaci si prajituri jelindu-si copiii împuscati sau împartind pentru alti decedati din familie.Ramân cu acele femei care ne înc*rajau si se rugau pentru viata noastra.Ramân cu privilegiu de a fi avut sansa sa-mi dovedesc devotamentul pentru tara si pentru neamul meu.Ramân cu privilegiul de fi stat alaturi de bravii tineri concitadini cu care am împartit frica,bravura si emotii necunoscute pâna la acel moment.Ramân cu regretul martirilor sc*rtei revolutii spontane.Ramân cu gust amar pentru "recunostinta" efortului meu cu absenta nemotivata la servici(23 dec.) si cu acuzatia colegilor ca am fost sa furam în Buc*restiul haosului de atunci.Si-i înteleg pe-acei voluntari care s-au ascuns ulterior în bautura si-i iert la fel ca Dumnezeu...
dan-ex turnean-ex teleormanean-inevitabil si vesnic român pe 29 Decembrie 2014, 00:29
#40
noi am fost acolo,VOLUNTARI
sperând astfel sa-l conving ca macar mie sa-mi lase o arma.Dar ordinele erau clare si precise si nu a distribuit niciuna.În toiul noptii s-a dezlantuit iadul pe pamânt.Trozneau cartusele în toate partile.Au adapostit soldatii cu forta toti trecatorii în scara blocului si pâna la urma si pe noi,ca nu mai puteam sa facem nimic si riscam sa ne omoare.Eram striviti unul de altul,de toate vârstele,ne sufocam si chiar au lesinat unele persoane.S-a tras cu orele si-ntr-un târziu am revenit pe baricade.Devenise rutina si disparuse total acea frica mortala care ne întâmpinase în Gara de Nord.Dimineata se tragea razlet,dar oamenii nu se fereau,se obisnuisera si treceau de la piata cu sacosele pline pe sub gloante fara sa se aplece.Am plecat în cele din urma pe rând,nu toti,dar a ramas o parte din noi acolo si i-am multumit lui Dumnezeu ca ne-a lasat ca martori ca sa povestim urmasilor despre acea perioada tulbure si sângeroasa din care unii n-au mai apucat sa iasa.Dumnezeu sa-i ierte!
dan-ex turnean-ex teleormanean-inevitabil si vesnic român pe 28 Decembrie 2014, 23:43
#39
ar trebui sa ne respectam valorile
Toti aveam asupra noastra livretele militare caci fusese prima conditie a Comandamentului armatei la Turnu-Magurele pentru a primi armament si lupta sub comanda militara la Buc*resti.Ne amagisera toata dimineata pâna dupa-amiaza,plimbându-ne de la Posta pâna la Primarie de mai multe ori,în speranta ca abandonam voluntariatul si plecam la casele noastre.NU NE-AU DAT ARMAMENT DESI ERAU DISPONIBILE 3 ARME ALE SOLDATILOR CAZUTI.Niciunul dintre noi n-a omorât pe nimeni si nici n-a folosit arma,ci s-a tras în noi tot timpul cât am ajutat cu mâinile goale soldatii.Am încercat sa-l conving pe locotenent sa ni le dea.Eram frustrat si i-am zis disperat,când un soldat se chinuia sa traga într-un neon de peste drum care lumina spre noi si ne facea tinte usoare(vreo 20 de gloante dintre care si câteva trasoare),ca în vara lui ´88 fusesem dublu medaliat cu argint la nivel national,în cadrul Daciadei militare,la 2 importante discipline pe baza de trageri,Patrula militara si Duel de foc,
dan-ex turnean-ex teleormanean-vesnic român pe 28 Decembrie 2014, 22:58
#38
au fost eroi din Turnu-Magurele,dar e mai usor sa-i contestam
în câteva minute care sunt convins ca i s-au parut o vesnicie pâna a reusit sa ajunga la adapost.Dupa experienta aceea,pe multi dintre noi deja nu ne mai înspaimânta perspectiva mortii,caci izul ei îl respiraseram deja,plutea în aer,la orice pas,în orice clipa.Au murit în acea noapte de 23 spre 24 dec. 3 soldati si un sofer al unei Dacii verzi cu matricola de TM care nu oprise la somare si pe care l-au ciuruit în foc încrucisat din ambele cladiri,de jos si de la distincte nivele.Masina a rulat în deriva spre urmatorul filtru intrând în rotile din spate ale unui camion de armata ce servea de baricada.Soferul cazuse mort cu capul pe volan,iar cel din dreapta a coborât cu mâinile sus,din masina facuta ciur,urlând sa nu se mai traga.Ni s-a spus ca nu avea nici o rana si ca n-au oprit pentru ca masina era furata.Cum murisera 3 soldati,erau 3 arme disponibile,asa ca i-am cerut locotenentului sa ni le repartizeze.
dan-ex turnean-ex teleormanean-vesnic român pe 28 Decembrie 2014, 22:16
#37
Dodo Visinescu
doi soldati sa someze si ceilalti îi acopereau.Se tragea doar în soldati si în civilii care-i ajutau.Eram expusi permanent atât timp cât ajutam la perchezitionat trecatori si vehicole sau la "suflat"de unde veneau.Mai era un TAB în lateralul blocului unde erau bagati cei asupra carora se gaseau arme sau lasau dubii asupra apartenentei.Într-un schimb extrem de lung de foc*ri care ne-a surprins în strada,Dodo n-a mai reusit sa se strecoare cu noi la coltul blocului si a ramas dupa un stâlp,la câtiva metri, care nu-l adapostea în întregime si cauta sa se faca mai mic(era panicat)în timp ce gloantele-i suierau pe la ureche.Îl înc*rajam de dupa colt sa ramâna acolo,sa nu încerce sa se deslipeasca de stâlp singura lui protectie între viata si eternitate.Emotiile simtite de el le întelegem doar noi,cei carora ne-au suierat gloante reale pe lânga urechi într-o batalie inegala ca aceea de la lovitura de stat din ´89.A trecut Dodo prin toate culorile si si-a revazut toata viata
dan-ex turnean-ex teleormanean-vesnic român pe 28 Decembrie 2014, 21:41
#36
continuare pentru Liviu Preda si pentru adevar
în fata sediului ITB(azi-RATB)sa ramânem si sa-i ajutam acolo "la Tv se duce toata lumea,dar la Radio nimeni,iar Radio e la fel de important ca Tv ca mijloc de informare în masa".În tren ne separaseramm în doua grupuri aproximativ egale,din anumite considerente.Un grup s-a dus la Tv si grupul nostru a ramas în acel filtru din vecinatatea Radiou-lui.Ne-au dat hrana rece si apa minerala si am trecut la treaba.Strada facea o c*rba destul de strânsa pâna-n blocul nostru si nu se vedeau vehicolele care se apropiau.Soldatii nu puteau sa stea în strada ca sa le opreasca si sa le perchezitioneze pentru ca se tragea asupra lor din mai multe birouri de peste drum si de la mai multe etaje,desi tot în aceeasi cladire ITB si la aceleasi etaje,dar în birouri distincte,erau soldati de-ai nostri,adica nu se tragea în noi.Aveam o baricada dintr-un tramvai oprit în strada între ambele cladiri si din tramvai se putea vedea toata lungimea bulevardului.Anuntam soldatii când se apropiau vehicole si ieseau
dan-ex turnean-ex teleormanean-vesnic român pe 28 Decembrie 2014, 21:14
#35
pentru Liviu Preda
Tudorel Visinescu,daca este unul si acelasi cu Dodo Visinescu(Dumnezeu sa-l ierte c-am înteles ca l-au înjunghiat câtiva ani mai târziu în Germania) nu s-a dus singur la Buc*resti ci cu grupul de aproximativ 50 de tineri care am plecat din Turnu cu trenul de la 16,15 (parca asta era ora)dupa ce ne amagise comandantul militar de la geniu ca ne vor transporta ca voluntari sub comanda armatei la Buc*resti.Ne-au pacalit si am plecat singuri,fara sa ne cheme cineva,ne-am platit biletele,în tren ne-am pus banderole pe bratul stâng dintr-un steag si,însotiti de bocetele femeilor din haltele de pe traseu si scandând lozinci anti-Ceausescu si anti-comunism,am ajuns la Rosiori.Voluntarii care se întorceau la casele lor venind de la Buc*resti ne-au avertizat ca-n Gara de Nord se tragea continuu si sa nu umblam în grup compact.Am intrat în gara în pozitie culcat si nici nu stim cum am iesit pe Dinicu Golescu.Cautam sa ajungem la Televiziune,însa pe traseu ne-a solicitat un comandant al unui filtru
kid pe 27 Decembrie 2014, 13:48
#34
hoti
de ce nu intra dna pe fir la aceasta excrokerie\





de ce nu intra DNA pe firla aceasta excrokerie Multi din ei au fost membri pcr alti militieni alti militari ex ghinea geanta baran militian plus clanuri de profesori si doctori







chilibuta pe 26 Decembrie 2014, 06:55
#33
pt 007
Ma prostule ciprian chiurtu nespalatu tau s-au poate iesti chiar tu miroase f urit sta in cas cu baba aia de 100 de anii nu are copii linga iel nevastasa nici nu vrea sa auda de iel degeaba sa roaga iel de iea sa se impece cu iea la munca chelule nu mai sta toata ziua pe strada si fi sifon la politia
Karol al- III -lea pe 25 Decembrie 2014, 16:46
#32
In ziua de Craciun nu aveti ceva mai bun?
Decat sa discutati despre niste prosti frustrati si analfabeti?Revolutionari cersetori la banii de la cei ce muncesc.RUSINEEEEEE !
dan-ex turnean-ex teleormanean-vesnic român pe 25 Decembrie 2014, 12:59
#31
rusine voua,"eroi" de dupa razboi
sa fii "revolutionar" declarat când nu ai avut c*rajul nici macar sa asculti sau sa privesti în direct (ce ironie a sortii) unica "revolutie" televizata din istorie.Eu sunt un revolutionar nedeclarat pentru ca am considerat si voi considera toata viata asta,cruda dar divina,ca mi-am îndeplinit parte din datoriile si obligatiile asumate în urma juramântului militar depus în 1987.Am participat la "devastarea" primariei,am plecat la Buc*resti de forma voluntara împreuna cu un grup în jur de aproximativ 50 de tineri,ne-am platit biletele de drum ca toti celalati calatori si ne-am strec*rat printre gloantele din 23-24 dec.ajutând armata româna într-un filtru în jurul radioului,în fata sediului birourilor ITB(RATB-azi) din sectorul 1.Sunt convins ca printre cititorii site-ului sunt si parte din acei tineri c*rajosi cu care am avut onoarea si privilegiul sa traiesc momente de o intensitate emotionala de neuitat pe care-i salut pe aceasta cale si le doresc toate cele bune.Craciun fericit!
007 pe 25 Decembrie 2014, 10:55
#30
pentru chilibuta
Bai lake cu cioc, tu puti a prost. E clar ca ai ceva cu el, dar te asigur ca pe linga el tu esti un ghertoi je**s. Nu calci tu fraiere in urma lui niciodata.
chilibuta pe 25 Decembrie 2014, 08:24
#29
ptr 007
007 sa stai linga cipriean chiurtu sa vezi ce urit miroase miroase a mos a nespalat nu poti sa rezisti 3 min lihga iel
007 pe 24 Decembrie 2014, 20:07
#28
@chilibuta
Tu ești un j.g ordinar fraiere. Si pe epidermă, și la caracter.
Grigore T. pe 24 Decembrie 2014, 16:05
#27
FARA INDEMNIZATII SI BANII INAPOI
TOTI CEI CARE AU VANDUT CA LA PIATA CERTIFICATE DE REVOLUTIONAR,CONTRA UNOR SUME MARI DE BANI(GAMAN MIRCEA,VLADUTU MARIAN SI ALTII),SA AIBA SOARTA LUI COSTIN GEORGE.IAR TOTI CEI CARE AU DAT DECLARATII MINCINOASE IN DOSARELE CELOR DECLARATI REVOLUTIONARI,SA FIE CONDAMNATI PENTRU FALS IN DECLARATII SI FOLOSIREA DE MIJLOACE BANESTI NECUVENITE.
chilibuta pe 24 Decembrie 2014, 14:52
#26
daaaa
ciprian chiurtu cel mai mare si mai nespalat trintor din oras
fane de la uzinal pe 24 Decembrie 2014, 13:26
#25
? .
cel mai mare revolutionar de la turnu a fost VIRDOL TUDOREL zis pito care de mult timp a luat f multi bani degeaba
Fost de la IME pe 24 Decembrie 2014, 07:00
#24
@cetatean
Cetățene, am crezut că ești mai de doamne-ajută, dar în realitate ești aidoma ălora de pe lista aia. Tu insulți bunul simț dacă-mi spui mie că cei de pe lista aia au riscat. Ți-a mai spus unul de pe aici ce s-a riscat. Doar niște come alcoolice. Îl cred. În zilele alea am fost și eu pe stradă. Am văzut eu ce fel de,,revoluție" a fost la Turnu. Am impresia că totuși tu ești unul dintre impostorii ăia de pe listă. Amice, cu insulte nu convingi pe nimeni, mai degrabă te decredibilizezi tu. Eu atunci am avut arma in mina. Tu poate ai avut sticla de băutuă. Eu nu am certificat de revoluționar. Tu ai. Jegule. Și vii să jignești pe alții care spun adevărul, doar că te simți cu musca pe căciulă? Chiar nu ți-e rușine? Ce-ai riscat mă j**ule? Până în 22 ai stat și tu la cutie. N-ai riscat nimic. Ai ieșit ca păduchele în frunte pe 22 cînd Ceaușescu fugise, și nu mai avea nici o șansă să revină la putere. Asta te deranjează licheaua dracului? Adevărul?
flori pe 24 Decembrie 2014, 03:26
#23
vaduvi de revolutie
pe Nicu Mitroi [taso a lui americanu care se ocupa cu fete la produs] si pe Romica Dorcea la-ti uitat sa- l treceti se afla si ei printre cei mai amariti revolutionari
cipi chiurtu pe 23 Decembrie 2014, 19:10
#22
pentru chilibuta
Vin-o mai sa stam de vorba ce stii tu despre mine bai leke-n gura!
amicul pe 23 Decembrie 2014, 18:56
#21
profitori si derbedei
luati in parte asa zisii revolutionari sunt niste pers lipsite de scrupule si caracter! multi fosti informatori ai sec*ritatii,biolan stie,cu un tupeu fantastic,sfidand ceilalti locuitori ai orasului. scutiti de taxe si impozite acesti trantori traesc pe spatele pop**atiei platitoare de taxe.cu mii de lei pe luna, cu alte afaceri mai mult sau mai putin vizibile si legale acestia nu au nici un fel de rusine! cu cine v-ati luptat fratilor la turnu magurele? cu baran si biolan? aveti taria de caracter ca macar in ultimul ceas sa renuntati la aceste certificate de revolutionar!nu o sa va ajute dumnezeu si o sa ajungeti acolo unde va e locul gratis pt revolutionari!
gogu pe 23 Decembrie 2014, 18:01
#20
teroristu
Trebuie amintit aici si teroristul de petcu haralambie, fostul comandant al politiei din Turnu Magurele. Acest rahat cum de are inca certificat de revolultionar? Cum de altfel tot asa si ti**nul de Baran ? Ce au facut acesti dobitoci la revolutie ? Ca ce au facut dupa, s-a vazut in tirania cu care au condus politia. Niste retardati, gunoaie ale istoriei.
Alup Igus pe 23 Decembrie 2014, 17:38
#19
Deschide gura !!!
Măi tâmpiților,civilii pot să fie revoluțiomari, dar militarii, nu ! Din Lista voastră, lipsesc tocmai cei care nu puteau să fie in nici un caz revoluționari,cadrele militare de la fosta UM 01750 ! Ei trebuie să restituie banii primiți (Abălaru, Antonescu, Badea, Dumitru, Popovici, Cojoacă, Șcheau, Găman, Praporgescu, Scumpu.... etc.) !!!
cetatean pe 23 Decembrie 2014, 17:05
#18
Mihaela
bine macar ca de data asta ai fost mai atenta la felul in care scrii.Cred ca esti una care e mereu "contra', nu conteaza contra ce-"contra' sa fie .Habar nuaai, vorbesti ca proasta in targ, pune mana si fa prajituri si lasa grija revolutiilor si politica pe seama altora care mai inteleg cate ceva. La Turnu unii au riscat, atat cat au facut-o, expunandu-se unor posibile viitoare represalii...Dar tu probabil ai iesit din casa pe 31 decembrie1989, din spatele aragazului. Nu toti suntem Make,sai Ilie Cascaval.Nu iti mai raspund, deoarece esti prea proasta.
Liviu Preda pe 23 Decembrie 2014, 15:57
#17
Ghiveci cu cacat.
Ca deobicei, se amesteca adevaruri cu minciuni si cu ura.- La Turnu Magurele nu fost nici o revolutie.-In Romania, in decembrie a fost REVOLUTIE!.-Nu Iliescu se face vinovat de mortii din decembrie 1989. De fapt asa se intampla in orice revolutie, la inceput este HAOS total, toti sunt revolutionari si toti sunt teroristi, trag aiurea. Va dau un exemplu: de la noi a plecat la Buc*resti Tudorel Visinescu raspunzand chemarilor disperate de la televizor. Cand s-a intors l-am intrebat ce-a facut. RASPUNS: AM PRIMIT ARME, NE-AM IMBATAT SI-AM TRAS CA CHIORII UNDE S-A NIMERIT!. Asa ca Mihaielo, fatuco, leaga cateaua la gard, esti saraca cu duhul!(sau o diversoinista ordinara)..
sacalul pe 23 Decembrie 2014, 15:09
#16
nicu chioru!
Nicu( chioru) Mitroi ! Merita sa fie revolutionar a furat tot ce a prins. De prin combinat de unde a avut ocazia si a inselat unde a putut! Poate spune unde este clasorul cu timbre de valoare, furat din primarie. Erea al prim sectetarului de partid al PCR, Turnu
Mihaela pe 23 Decembrie 2014, 13:58
#15
Observ ca unii chiar v-ati incins rau
Te rog sa-mi spui,TU,"cetatene",pentru cei 978 de oameni ucisi dupa data de 22 Decembrie,cine raspunde?Nu cumva Iliescu impreuna cu cei din jurul lui?Chiar ei au inventat Contra_Revolutia si mai tarziu Certificatele de Revolutionar.Te simti,oare,coleg cu acesti criminali???Nu aveti dreptul sa vorbiti,si cu atat mai mult sa faceti pe revolutionarii.Pana si in aceasta privinta au reusit sa va spele creierii.
Costantin pe 23 Decembrie 2014, 13:16
#14
Si alte puslamale .
Mitroi N,ZIS SI 'CHIORUL,TIBISIR F,DORCEA ROMICA,SI MULTE ALTE SCURSURI ALE ORASULUI. NULITATI INFATUATE CARORA NU LE AJUNGE CENTRUL ORASULUI DE ATITA PIERDERE DE TIMP. SA VA FIE RUSINE!!!!PROFITORI ORDINARI!!!!
Ilie de la scularie pe 23 Decembrie 2014, 12:57
#13
@cetatean
Domnule, la Turnu Magurele chiar s-a riscat! Pe bune! Stii cite come alcoolice s-au riscat? Hai nu, pe bune, ce rahat de revolutie a fost aici? Niste carti aruncate pe foc si niste gaini aruncate in capul oamenilor de la ferestrele Primariei? Asta a fost revolutia la Turnu? Poate ai dreptate, la Turnu s-a tras. S-a tras rau la masea. De altfel o sa vezi in lista aia o gramada dintre betivanii de la Turci si Modern. Daca ai fost in CC al PCR atunci, in decembrie 1989, jos palaria in fata ta! Inseamna ca esti cu adevarat revolutionar. Dar despre mizeriile astea morale de revolutionari din Turnu ce ai de zis? Nu te incearca o jena sa ai,,colegi" pe j**urile astea?
cetatean pe 23 Decembrie 2014, 12:22
#12
Pt.Ion si Mihaela
Dupa ce ca esti certat rau cu gramatica-vai de mama ta cum scrii, esti varza !- mai spui si prostii ! Tu ai fost in decembrie '89 la sediul PCR, ai plecat de acasa sa risti ceva, ai avut c*raj sa te afisezi impotriva regimului ...Acum sunt multi viteji... Iar tu, Mihaela, taci dracu' din gura, ca sigur nu ai clase nici cat trenul, esti o tata proasta care, daca erai nascuta la Revolutie, erai pisata pe tine de frica... Unii au riscat atunci, nu ca in alte parti, dar au riscat... Cinste lor!
Mihaela pe 23 Decembrie 2014, 11:43
#11
Libertatea venea oricum si la TR
"Revolutionarii" astia de mucava nici astazi nu realizeaza sau nu vor sa recunoasca,ca a fost o rasturnare de regim,orchestrata cu mult inainte de Decembrie 89,devenita dupa 22 Decembrie,LOVITURA DE STAT.In Turnu Magurele nu a fost Revolutie,la fel ca in multe localitati din Romania.Daca nu era Gorbaciov si alte cateva orase mari din Romania,asteptam si astazi urari de Anul Nou de la Nicusor Ceausescu.
unul pe 23 Decembrie 2014, 10:18
#10
unii dintre cei enumarati
Din pacate vad ca enumarati si morti pe aceasta lista de revolutionari, aici ma refer la Capatina Florina si la Burcea Tudorel asa ca lasati-i sa se odihneasca in pace ac olo unde sunt acum.
ion pe 23 Decembrie 2014, 09:40
#9
un porc
La-ti uitat pe porcul de george sandu si cu asa zisa sotie tatiana directoare la Apa Serv (pe ce criterii o fi fost promovata) .asta toata viata a fost un papa lapte.Afurat de la fb. de conserve si apoi de la Primarie .un idiot .le -am scris numele cu litere mici caci sint niste nimic*ri
ION pe 23 Decembrie 2014, 08:59
#8
AIURELI
Sunt pensionar militar,nu am carnet de revolutionar,dar va informez ca nici unul din cei mentionati in articol,nu a participar la ;REVOLUTIA; de la Tr.Magurele.Cine le-a dat carnete de revolutionari,ar trebui sa raspunda in fata legii!
007 pe 23 Decembrie 2014, 08:38
#7
Pentru chilibutza
Maninci rahat, Ciprian Chiurtu nu are certificat de revolutionar. In schimb tu esti un turnator nenorocit. Tu si Ilie Cascaval. Stiu prea bine ca erai,,limba"pe la Gauta si Biolan. Chiurtu baremi a avut c*rajul sa critice pe comunisti. Tu si Ilie Cascaval erati ciripitori la Secu'....Asa ca, hai sictir!
chilibuta pe 23 Decembrie 2014, 02:50
#6
chilibuta
punetil ma si pe trintoru ala de ciprian chiurtu un gunoi al orasului un om fara familie care traeste degeaba pe pamint
S.Udangiu pe 23 Decembrie 2014, 00:54
#5
Si multi altii,care nu sint amintiti aici
Sec*risti,militieni,informatori ai vechii sec*ritati,profesori sau medici,alcoolici si barbugii,puturosi si analfabeti care nu au muncit cu adevarat in viata lor.Frustrati si smecherasi de doi bani care au o impresie foatre buna despre ei,dar scuturati,nici praful nu iese din ei.FARA INDEMNIZATII DIN BANII NOSTRI,ramaneti cu "Mandria ca sunteti Romani".
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.