Lovitură pentru Liviu Dragnea şi lingăii săi din Teleorman: aleşii locali care au migrat îşi vor pierde mandatele. Curtea Constituţională a decis că ordonanţa Dragnea e neconstituţională!

19 Decembrie 2014, 00:03 | 2016 vizualizări | 10 comentarii
Car Universal
L.Dragnea e in mare incurcatura.

Curtea Constituţională(CC) a decis că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 55/2014, numită şi Ordonanţa lui Dragnea, privind migraţia aleşilor locali este neconstituţională, fiind acceptată o sesizare a PNL. OUG a permis migraţia aleşilor locali timp de 45 de zile fără că aceştia să-şi piardă mandatul. Această ordonanta a fost adoptată de Guvern pe 28 august, iar aleşii locali au putut să opteze pentru un nou partid până pe 17 octombrie. Ordonanţa controversată a fost iniţiată de preşedintele executiv PSD, Liviu Dragnea, cu trei luni înainte de alegerile prezidenţiale din luna noiembrie. Prin această ordonanţă, Dragnea a încercat să ia cât mai mulţi primari şi consilieri locali de la opoziţie.

În Teleorman, vreo zece primari şi mai mulţi consilieri locali au ales să treacă în barca ( gonflabilă, deci periculoasă) a lui Dragnea. Chiar în Turnu avem un consilier local care a sărit în braţele lui Cuclea, însă, ghinion!, băiatule, vei rămâne fără mandat în curând. Toţi cei care au făcut greşeala să se ia după L.Dragnea vor regreta amarnic, pentru că partidele pentru care au candidat în 2012 nu-i vor reprimi. Dacă, prin absurd, Parlamentrul ar decide ca cei care au trecut la alt partid să poată reveni la partidele pe care le-au părăsit, ar fi imediat excluşi, deci tot ar pierde mandatele ( vorbim de consilieri, primarii au o altă reglementare). Când se pune legea în paranteze, urmează şi "răsplata". Dragnea a iniţiat ordonanţa pentru ca, la prezidenţiale, candidatul plagiator ( a recunoscut furtul de curând, renunţând la titlul de doctor) să câştige mandatul de preşedinte. Primarii şi consilierii care şi-au părăsit partidele vor avea ocazia să vadă cât de actuală este zicala: şi bătuţi( la prezidenţiale), şi cu mandatul luat. Halal!

Citeşte şi
Comentarii (10) Adaugă comentariu
Liviu Uncheasu. pe 20 Decembrie 2014, 14:52
#10
Iarasi lui "mirescu l."
Pentru cretini ca tine nu ai alta replica decat sa-i bagi in p***da masii!!.> cool grinUnde mata-n c*r ai vazut,bai cretin analfabet, ca aprob asemenea tradari?. Nici nu stii sa citesti, ca de inteles,nici vorba!. TOCMAI CA EU NU SUNT P.S.D.-ist, DAR NICI JAVRA CA TINE> zipper
Mirescu L pe 20 Decembrie 2014, 11:00
#9
Gata Unchesule,m-am lamurit
Iarta-ma,nu esti prost,esti idiot sau primar.Acum e ceva mai bine?Ba, voua nu va este rusine sa veniti cu asemenea explicatii?Hai sa trecem atunci cu totii la PSD,e bine asa?
liviu neagu pe 19 Decembrie 2014, 22:45
#8
jeny
eu vreau sa trec pe la toate partidele! ca jenyca mea! grin grin
Liviu Uncheasu. pe 19 Decembrie 2014, 16:02
#7
Lui "mirescu".
Referitor epitetul " prost", stii vorba din popor; "cine zice, ala este!". Ia cauta matale in trecutul zis democratic al tarii noastre- inainte de 23 august 1944- si vezi cate cazuri de tradari de partide s-au inregistrat. Destule exemple vei gasi si-n actualele democratii occidentale. SA NU CREZI CA LE APROB, DAR SOLUTIA ESTE NUMAI IN PARLAMENT, CARE SA DEA O LEGE IN ACEST SENS.IPOTEZE DE LUCRU SE POT FACE MULTE-TREABA NU-I ASA DE SIMPLA.DE EX: CE-I DE FACUT CAND CHIAR CONDUCEREA PARTIDULUI TRECE LA ALTA DOCTRINA POLITICA?( VEZI CAZURILE P.D.L. SI P.N.L.- )
Liviu Uncheasu. pe 19 Decembrie 2014, 11:52
#6
Dezinformare si manip**are prosteasca.
Habar nu aveti ce vorbiti!. Hotararea C.C.R. este limpede, desi este NECONSTITUTIONALA. Ea nu are efect executoriu, lasand la latitudinea Justitiei sa hotarasca. De ce hotararea este neconstitutionala?: pentruca cei care au fost alesi pe listele U.S.L.trebuia sa OPTEZE pentru unul din partidele care au facut parte din aceasta. DE CE DLE CRACEA NU POMENITI NIMIC DE ACEI ALESI CARE AU TRECUT DE LA P.D.L. LA P.N.L. SI ACUM S-AU TREZIT DIN NOU IN ACEST HIBRID BICEFAL ZIS<< NOUL P.N.L.>>????
Mirescu L pe 19 Decembrie 2014, 10:21
#5
Costele,tu esti prost sau primar?
Pentru astfel de fapte,intr-o tara civilizata si democratica,toti cei care au participat la o astfel de smecherie,ar fi fost izolati o perioada de timp.Unii mai mult,altii mai putin.Costele,nu forta logica si nu ne mai insulta inteligenta,a fost o mare escrocherie.
cine nu sunt cu noi pe 19 Decembrie 2014, 09:09
#4
sunt impotriva noastra
Pai daca asa vrea mult stimata redactie.... sa fie trasi pe roata, in teapa, arsi pe rug, ei si urmasi lor si urmasi urmasilor lor. Amin. Hai sa scriem cu spume la gura. Turbati de furie si orbiti de sentimentul racoritor al razbunarii.

costel pe 19 Decembrie 2014, 08:04
#3
pt. necunascatori
Si pentru informarea domnului cracea consultati un profesor de dreptr constutitional sa va dezlege putin mintea ca o aveti intortochiata

Deciziile CCR nu sunt retroactive si efectele ei sunt pentru viitor nici un primar sau consilier judetean sau local nu va pierde mandatul asta daca castigati in instata pe contencios administrativ atunci consilul este obligat sa puna in aplicare decizia instantei altfel nu. snake
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.