Liviu Dragnea şi animalele: stăpânul Teleormanului a devenit cameleon.

18 Decembrie 2014, 00:06 | 1743 vizualizări | 3 comentarii
Car Universal
L.Dragnea, un cameleon politic.

 Ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, Liviu Dragnea, cu un tupeu ieşit din comun a ieşit de curând pe sticla televizoarelor cu o declaraţie aiuritoare despre baronii de la consiliile judeţene. "Există percepţia că este acumulată prea multă putere într-o funcţie, respectiv funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean - şi politică şi administrativă. Şi în opinia mea, pe care o susţin şi care are din ce în ce mai mulţi susţinători, trebuie separate aceste două funcţii", a spus Dragnea. Practic, acum baronul de Teleorman vrea ca preşedinţii de consilii judeţene să nu fie în acealaşi timp la butoanele politice şi administrative ale judeţului.

Astfel, Liviu Dragnea încearcă să prostească opinia publică cu această declaraţie populistă şi demagogică uitând că el a fost cel care s-a zbătut ca disperatul în 2006, în calitate de preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, ca preşedinţii de CJ să fie aleşi nominal prin votul locuitorilor din judeţ. Atunci era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman şi vroia să aibă putere totală în judeţ, atât cea politică cât şi cea administrativă. La aceea vreme, el şi cu baronul de Vrancea, Marian Oprişan, au fost cei mari susţinători ai concentrării puterii absolute în mâna şefilor de consilii judeţene. Ei l-au convins pe fostul lider PSD, Mircea Geoană, să facă demersurile pentru ca preşedinţii de CJ să fie aleşi nominal, iar Geoană care era o marionetă a acestora s-a bătut ca să le facă pofta baronilor locali.
   Practic, de la alegerile locale din 2008, şefii consiliilor judeţene au devenit cu acte în regulă baronii judeţelor şi totodată erau şi la butoanelor politice ale organizaţiei judeţene. Liviu Dragnea, Marian Oprişan, Nicuşor Constantinescu , Mircea Cosma, Constantin Nicolescu, Aristotel Căncescu, Răducu Filipescu, Paul Stănescu, Florin Popescu, Gheorghe Flutur, Mircea Moloţ, Ion Călinoiu.Sunt câţiva dintre baronii locali care au beneficiat de initiativa lui Dragnea. Acum, când Dragnea este ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, nu îi mai convine că baronii locali au prea multă putere. Dar el, timp de 12 ani, din 2000 şi până în 2012, a fost stăpânul absolut al Teleormanului, dar când a văzut că iese fum negru pe coş, adică s-ar putea să aibă probleme cu legea, a renunţat la şefia Consiliului Judeţean pentru fotoliul de deputat şi, ulterior, de ministru.

Acum, de sub umbrela imunităţii parlamentare, încearcă să prostească opinia publică făcând pe moralistul şi, asemenea unui cameleom, îi înfierează cu mânie proletară pe baronii locali, adică pe cei din rândul cărora provine. Potrivit DEX-ului, cameleon înseamnă "reptilă arboricolă şi insectivoră din regiunea tropicală, având proprietatea de a-şi schimba culoarea pielii potrivit mediului înconjurător", dar şi "persoană care îşi schimbă uşor părerile şi convingerile în funcţie de împrejurări".Liviu Dragnea se regăseşte acum cel mai bine în vorbele eseistului francez Antoine de Saint Exupery: "Îi numesc pleavă pe toţi cei ce trăiesc din gesturile altora şi asemenea cameleonului iau culorile altora, iubesc partea de unde le vin darurile, gustă aclamaţiile şi se judecă în oglinda mulţimii"! Aşa că, domnule Dragnea mai uşor cu pianul pe scări al puterii baronilor, că sunteţi tătucul lor.

sursa:ziuanews

 
Citeşte şi
Comentarii (3) Adaugă comentariu
Mitu pe 18 Decembrie 2014, 19:29
#3
HAI SA TRAIESTI gogule
O sa vedem din Ianuarie de ce a fost in stare nemernicul asta de Dragnea.Furt din banul public si din Fonduri Europene,evaziune fiscala,santaj,spaguta(ma rog,intermediere de spaga de 3,5 mil de euro)si alte amestec*ri in tot felul de afaceri dubioase.Un dosar destul de greu este si cel al TelDrum SA.Ca sa nu mai vorbim de modul cum si-a dobandit nemasurata avere.
titu pe 18 Decembrie 2014, 10:41
#2
tupeu ( adica nesimtire)
A avut el obrazul atit de gros incit sa mearga la Basescu de ziua nationala! Asta nu are scrupule. Este m ai rau decit " vaduva neagra" . o capucusa se deslipeste cind se satura, asta nici atit!!!!!!!!
gogu pe 18 Decembrie 2014, 09:21
#1
la puscarie
Care Minister al dezvoltarii regionale si adiminstratiei publice ? Daca il conduce Dragnea trebuia sa se numeasca Ministerul fraudarii regionale si administratiei in interes personal al banilor publici. Ce s-a dezvoltat si in ce regiuni s-a simtit dezvoltarea si imbunatatirea administratiei de cand conduce Dragnea ministerul unde asa cum spunea, are numai specialisti pe care i-a recomandat "talentul si vocea" si dame de companie ca si deputata minora mental.Se va simti schimbarea in bine dupa ce se va duce la puscarie, i se va confisca averea si cu acesti bani sa se dezvolte ceva in judet.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.