A fost destructurată o reţea de cămătărie din Teleorman. Percheziţii DIICOT la şefii grupării din judeţul Teleorman.

06 Decembrie 2014, 00:05 | 4331 vizualizări | 5 comentarii
Car Universal
DIICOT a destructurat o retea de camatari din Teleorman.

Procurorii DIICOT au efectuat, joi, 20 de perchezitii in Bucuresti, Teleorman si Giurgiu, la o grupare de camatari care imprumutau bani si pretindeau dobanzi intre 5 si 40 la suta, iar daca cei care erau imprumutati nu plateau la timp, erau amenintati si obligati sa isi vanda locuintele.

La finalul perchezitiilor au fost  duse la audieri 30 de persoane, la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Structura Centrala.
Gruparea, din care faceau parte 15 persoane, a fost constituita in judetul Teleorman, in 2011, cand a inceput sa dea bani cu camata unor persoane interesate, majoritatea administratori de firme, dupa ce erau "studiate" posibilitatile de restituire a imprumuturilor, dar si bunurile, mobile sau imobile de valoare care ar fi putut fi valorificate pentru achitarea debitelor si a dobanzilor.

  "In cauza exista suspiciunea rezonabila ca liderii grupului au coordonat activitatea infractionala a unei grupari constituite inca din anul 2011 pe raza judetului Teleorman, ai carei membri erau implicati in activitati de camatarie (fiind percepute dobanzi intre 5 % - 40 % lunar, din valoarea creditului acordat) si recuperari de debite, inclusiv prin mijloace violente (amenintare, santaj s.a.)", arata DIICOT, intr-un comunicat de presa. Debitorii care intarziau plata dobanzilor erau cautati insistent de catre camatari, iar la intalnirile si discutii cu acestia, cei care nu plateau erau amenintati, intimidati si chiar batuti.

De asemenea, cei care nu puteau sa restituie banii luati cu dobanda erau constransi sa isi vanda locuintele, unora dintre acestia camatarii spunandu-le ca si-ar putea rascumpara imobilele, dar cu sume mult mai mari.
Cu sumele obtinute, membrii gruparii cumparau autoturisme de lux, case si terenuri, atat pe numele lor, cat si pe numele unor membri de familie, rudelor sau ale unor interpusi, pentru a ascunde sau disimula faptul ca banii erau obtinuti ilegal.

Citeşte şi
Comentarii (5) Adaugă comentariu
elena pe 11 Iulie 2016, 10:36
#5
nu am incredere in nici o institutie!!!!!!!!!!!!!!!
ce vorbiti de camatari cind directori de banci fac delapidari si baga prostii la innaintare cum va ginditi ca o casoera de banca poate sa fure de 70 ori fara sa stie suparvizori,directori samd,un mod de lucru eronat vezi doamne si ei fara nici o raspundere!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!strigator la cer

profesoru pe 07 Decembrie 2014, 19:17
#4
pt elev
De ce nu te uiti mai sus si te opresti doar la politie si vei constata cu stupoare ca nu politia este vinovata in toate cazurile ci proc*ratura si judecatoriile care in toate cazurile cind nu se iau masuri, sint institutiile care protejeaza infractorii.Ce sa faca politistu cand proc*rorii le dau in dosare solutii de SUP (scoatere de sub urmarire penala, sic) sau NUP (neincepere a urmaririi penale. Cati berbeceni sa mai inventam in Romania pentru ca sa se vada adevaratii vinovati.
Kobra pe 06 Decembrie 2014, 18:09
#3
Cardiles si Piri de la Rosiori de Vede
Ion Casapu zis Cardiles, Sandu Grecu zis Piri sunt camatari cu acte in regula pe raza municipiului Rosiori de Vede!!!!Ar fi bine sa ii calce si DIICOTUL si DNA-aul daca tot s-au apucat de treaba!!!La Piri in discoteca este tot raul din lume!!!!Prostitutie, Droguri, Camatraie, Violenta!!!!
ELEV pe 06 Decembrie 2014, 15:43
#2
POLITISTI=INTERLOPI
CIND AVETI DEGAND SA VA OCUPATI DE LUCRURILE PENTRU CARE SINTETI PLATITI?PROXENETII DE ETNIE ROMA,SI VOI STITI BINE CARE SINT ACEIA,RACOLEAZA PERIODIC MINORE DE PRIN LICEE SAU DE PE LA TARA,PENTRU PROXENETISM IN MARILE ORASE SAU PRIN ALTE TARI.TOATE ASTEA SE INTIMPLA DIN CAUZA SARACIEI,SARACIE PE CARE O SPECULEAZA SI CAMATARII.FACETI ORDINE PRINTRE EI,CA SA NU FACA ALTII ORDINE PE LA VOI.
Gica fara frica pe 06 Decembrie 2014, 10:21
#1
SI PE LA TURNU CAND VENITI????????
SA VA DAU CATEVA ADRESE? IN JURUL PIETII MUNICIPALE E FAMILIA STAN(BOZIANU) SI INCA UNUL MIC SI FOARTE NEGRU PE NUME MACICA.PE STR.CETATEA TURNU,VESTITUL DOREL(PICU STIE).LA PASARELA DE PESTE CALEA FERARTA SAU PE SCARA LUI TAVOCU (BLOC D 12)ESTE UN FOARTE MARE PROXENET(MANEX IMPREUNA CU FIUL LUI),AU MULTE MINORE.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.