Dezvăluiri: cum a încercat Liviu Dragnea să-i distrugă afacerile lui Ion Codrea. Controale, presiuni, licitaţii aranjate!

04 Decembrie 2014, 00:07 | 6457 vizualizări | 25 comentarii
Car Universal
Ion Codrea a povestit cum a incercat Dragnea sa-i distruga afacerile. foto:romanialibera.ro

Un important om de afaceri din Teleorman a povestit pentru RL presiunile la care sunt supuse firmele locale de către Liviu Dragnea şi care este secretul afacerilor profitabile făcute de companiile apropiate acestuia. Proprietarul grupului Unicom din Turnu Măgurele explică şi de ce actualul vicepremier i-a trimis pe cap zeci de controale ale instituţiilor statului.Ca să reziști în afaceri în Teleorman, zonă dominată de actualul vicepremier Liviu Dragnea, fost președinte al Consiliului Județean timp de 12 ani, trebuie să intri, la rândul tău, în politică. La această concluzie a ajuns Ion Codrea, acționarul principal al societății Unicom, care în 2002 a bătut la ușa Partidului România Mare, apoi a Partidului Democrat, pentru a opri zecile de controale ale tuturor instituțiilor de verificare din orășelul teleormănean Turnu Măgurele.
  Omul de afaceri a făcut aceste mărturisiri pentru România liberă înainte de alegerile prezidențiale. Ulterior, afirmațiile sale au fost confirmate, indirect, chiar de către vicepreședintele PSD Marian Vanghelie, exclus recent din partid. Acesta a declarat public că toate licitațiile publice din Teleorman sunt câștigate doar de firma Tel Drum, deținută de apropiați ai lui Liviu Dragnea. „Dragnea dă anumite fonduri europene și apoi câștigă Tel Drum. Dacă dispare Dragnea, dispare Tel Drum. Tel Drum are contract în fiecare comună. Ăsta e mafiotism, șarlatanie”, a susținut Marian Vanghelie.În paralel, omul de afaceri Ion Codrea a mai afirmat că verificările împotriva firmelor sale ar fi fost ordonate tocmai de Liviu Dragnea, cel care ar dori să controleze tot în Teleorman și care s-ar fi arătat nemulțumit că Ion Codrea a cumpărat un spațiu comercial de la un fost partener de afaceri al actualului vicepremier.
   “Dragnea și cu partenerul său cumpăraseră, prin metode încârligate, toate clădirile din sistemul de comerț socialist. Cei doi au împărțit juma-juma Turnu Măgurele. După ce am cumpărat eu un spațiu de la partenerul lui Dragnea, în 2000, zici că au dat dracii în oraș”, își amintește proprietarul grupului Unicom. Astfel, dacă până atunci avea mai multe colaborări cu primării comunale cărora le vindea metalo-chimice, după 2000 contractele s-ar fi sistat. “M-au torpilat cu controale. Când nu am mai putut, am simțit nevoia să mă protezeje cineva. Numai așa poți răzbi, mi s-a spus”, a declarat Ion Codrea pentru România liberă.
   Omul de afaceri ne-a povestit că s-a întâlnit chiar cu Corneliu Vadim Tudor, care a sunat un parlamentar local. Intervenția a funcționat, afirmă Ion Codrea, dar numai pentru două săptămâni. “Așa că am mers la Partidul Democrat, la domnul Adriean Videanu. Și s-au schimbat datele problemei, a vorbit cu primarul din Turnu Măgurele și m-au lăsat în pace. Am rămas în politică, am candidat chiar de două ori la Primărie. Am devenit consilier local, apoi consilier județean. Și așa mi-am protejat afacerea. Nu intram în politică dacă mă lăsau în pace”, a recunoscut unul dintre cei mai bogați oameni din Turnu Măgurele, care deține o firmă ce vinde chimicale, una care administrează mai multe restaurante și una de construcție.Ion Codrea afirmă că, deși a scăpat în acest fel de zeci de controale “care veneau săptămânal”, îi pare rău că s-a amestecat cu politicienii. “Politica înseamnă și bani cheltuiți, și timp pierdut pentru afacere. În 2009, m-am retras, le-am spus că nu mai pot să stau la masă cu ei. M-au avertizat că nu e bine, dar mă săturasem să fiu folosit. Dar acum știu cum să deschizi uși, cum să pui problema”, a menționat acesta.

Dar Ion Codrea ne-a declarat că a avut mai multe interacțiuni nefaste cu Liviu Dragnea. “În 2006, m-am gândit să îmi formez un grup de firme – și așa au apărut Unicom Restaurante și Unicom Construct –, făcut inițial din nevoia de a repara și întreține ce aveam eu. Nu am lucrat cu statul, pentru că nu aveam acces. Aici nu știți ce caracatiță a fost”, a dezvăluit omul de afaceri.Totuși, acesta a participat mai târziu la o licitație pentru lucrări finanțate prin Consiliul Județean Teleorman, ca să probeze sistemul. “Din opt lucrări licitate, am câștigat șase. Dar Dragnea nu a vrut să îmi dea contractele. I-am transmis că dacă nu o face, fac contestație, banii veneau de la UE, erau pe inundații. Până  la urmă a spus: «Nu îți dau șase, îți dau patru»”, a povestit Ion Codrea.
Deși este în continuare unul dintre cei mai bogați oameni din orașul Turnu Măgurele, Ion Codrea a declarat, pentru România liberă, că migrația tinerilor și criza economică începută în 2008 i-au afectat afacerile. “Ajunsesem la 128 de angajați, acum mai am doar 68. Mai făcusem o firmă de transport, am renunțat la ea. Turnu a avut potențial, a fost bine până în 2007. Dar lumea a început să plece, majoritatea spre București, iar puterea economică a intrat în declin. La salarii de 600 de lei, cât primesc pe la fabricile ce mai sunt pe aici, nu au cum să se descurce”, a mărturisist Ion Codrea.Și asta tot din cauza politicienilor locali, foștii săi colegi. “Fă tot posibilul să-i sărăcești pe oameni, ca să-i poți conduce cum vrei tu”, crede Ion Codrea că e filosofia celor care conduc Teleormanul. “Au alungat investitori mari din județ, cum a fost Pirelli, care are acum fabrică la Slatina, cu 4.000 de angajați. Au reușit să sărăcească județul ăsta, au reușit să-i închidă porțile. Nu intră nimeni cu afaceri aici”, e concluzia la care a ajuns cel care a început prima afacere în Turnu Măgurele în 1992.

Din păcate, vicepremierul Liviu Dragnea nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere, în ciuda încercărilor noastre repetate pe o perioadă mai lungă de timp.

sursa:romanialibera.ro

 
 
 
 
 
 
 
 
Citeşte şi
Comentarii (25) Adaugă comentariu
tigru pe 30 Decembrie 2014, 05:32
#25
Pentru cu**a, Leo
Pai tu de unde p***da mati esti ma je**sule.....
franchestain pe 05 Decembrie 2014, 23:01
#24
frate leule #22 esti dintraia
care provoaca compasiune.Dumnezeu sa aiba mila de tine ca câta nevoie mai ai!Amin!
Ilie de la scularie pe 05 Decembrie 2014, 22:45
#23
@Leo
Amice, ești stupid! Parol!
leo pe 05 Decembrie 2014, 22:20
#22
pentru frustrati
bai frustratilor.....turneni je**si.....voi muriti de foame in casa si stati sa postati voi fel si fel de comenturi....uitati-va bai je**silor la matele voastre de chioraie si nu mai discutati voi de altii....LA MUNCA BAAAAAAA!!!!!!!

bagaciosul pe 05 Decembrie 2014, 15:12
#21
control
nelule,de ce nu dai frate bon fiscal cand aduci pita acasa,aduci un bon nefiscal si mergi la prosteala cu lumea,nu ti-e rusine,uitate in ograda ta si pe urma arata spre altii,cum ai reusit in afaceri,fara sa faci evaziune?minciuni,esti unul dintre cei mai mari evazionisti.
zarafu pe 05 Decembrie 2014, 14:44
#20
un prost
HOPAA. A IESIT TARANOIU PE STICLA SA VORBEASCA. PANA ACUM NU A AVUT CURAJ. ACUM DE CE VORBESTE,LE BAGA LIMBA IN URECHE PEDELISTILOR? TOT UN PUPINCURIST O SA RAMANA.
gogtzu pe 05 Decembrie 2014, 13:51
#19
mai da jos preturile din meniu
Domnule Codrea incercati sa mai scadeti preturile alea din meniu ca parca suntem la meriot,eu inteleg ca aveti servicii mai bune fata de restaurantele conc*rente dar nici asa sa va bateti joc de clienti,ca mai devreme sau mai tarziu o sa-i pierdeti si pe astia(care sunt din ce in ce mai putini)
franchestain pe 05 Decembrie 2014, 11:47
#18
scuzele mele daca careva sa simtit gicnit,frate
ca cîteodat ma ia gura pe dinaintea minti si dup aiami pare rau de ceam zis.Toti avem dreptate,zic io frate,pe limba noastra,dar adevaru cica cai pe undeva la mijloc.Salutarile mele la toti comentatori si ma buc*r ca c*rînd Telermanu va deveni liber.Asa sa vajute Dumnezeu. Amin ! PS-e scris corect "franchestain" ca culmear fi sa numi stiu numele bine.
vlad pe 05 Decembrie 2014, 09:09
#17
info
Nici codrea nu este usa de inchinat.De dosarul de evaziune fiscala de DOUA miliarde nu vorbeste pentru care a primit doar o amenda de O MIE LEI de la PROCUROUL CRIMINAL IORDANESCU.(FOST SECURIST SI POSIBIL PENAL).DOMNILOR DE LA CSM VERIFICATI SI ACTIVITATEA ACESTUI PROCUROR CARE ARE IN SUBORDINE ECONOMICUL SI CU CERTITUDINE VETI RAMNE SOCATI.domnule NECORUPT CODREA daca tot acuzati declarati si la DNA de cate ori a venit prietenul dumneavoastra(IORDANESCU) cu masina de la parchet pe la magazin sa mai ia si el niste materiale pt. casa de la odaia(poate este trecut pe caietul de datorii).
Ilie de la scularie pe 05 Decembrie 2014, 06:41
#16
Concluzia o trageți voi
Cum se cunoaște că suntem os de ESCU! Noi suntem cei mai deștepți și mai cu stea în frunte. Invidiem pe altul care are, dar nu facem ca el. Și mai ales să punem osul la treabă. Am văzut ieri o știre în care primarul unei comune din Moldova s-a zbătut să aducă o firmă de confecții în comună, iar sătenii au refuzat să se ducă la muncă. Ei cereau în continuare ajutor social. Acum ați înțeles de unde ni se trage? Și de ce Dragnea ne-a călărit atîta timp? El a speculat lenea tradițională a românului. Sunt absolut convins că și dacă ar fi venit Pirelli în oraș tot nu s-ar fi înghesuit lumea să lucreze. Asta pentru că e mai ușor să te asiste statul, și tu să nu faci nimic. Asta nu scuză ceea ce au făcut Dragnea și PSD. Ei trebuiau să atragă firme în oraș, să le facă facilități. Însă ei ai speculat această aversiune a românului față de muncă. Samba si travajo no. Adică să trăim ca nemții, dar să muncim ca românii.
nebunusatului pe 05 Decembrie 2014, 05:53
#15
pentru franchestain
Ma onoreaza simplul fapt ca ai luat nota de comentariul meu,

insa limbajul lasa de dorit frankenstein . Eu simplu taranus nu am nevoie sa te conving

pe tine mare orasan cu simt civic extrem de desvoltat dar cu gura mare si proasta,

despre moralitatea lui Codrea . Admir totusi la acest om si la altii ca el, faptul ca incearca

in acest orasel sa realizeze ceva, sa creeze loc*ri de munca sa miste cit de cit economia locala .

Ca unii dobitoci doar stau pe margine ca niste babe si-l boicoteaza e altceva ...asa cum faci si tu

frankenstein, si nici macar nikul nu ti-l scrii corect...ba ma mai si sfatuiesti ce sa fac...

Am sa-ti ofer si eu o pilda ...cainele de drum lung moare iar prostul de grija altuia ...
franchestain pe 04 Decembrie 2014, 21:20
#14
aproape ca mai convins frate #12 nebundelasat
si mai cami vine sa plâng.Angajatii cica cas javre,lenesi,nepriceputi aia care na mai suportat mîrlania.Sa sti ca cu dastia a facut avere bogati din lumea asta frate nebun de la sat.ma ntreb daca chiar nu tie rusine sa scri asa ceva.Iati pastilele la timp frate sio sati mearga brici.Amin !
nebunusatului pe 04 Decembrie 2014, 19:29
#13
CODREA
Este printre putinii patroni care isi pastreaza onestitatea atit fata de angajati cit si in societate ...Pe departe dac ar intra pe bune in politica ar fi credibil, insa nu sub alti sacali care pur si simplu au distrus orasul, ci singur, pe spada lui ...candidat independent...Io stiu, il cunosc din copilarie si va garantez ca are coloana vertebrala, este odata om . Daca a mai avut angajati care au plecat ...ei bine au fost niste javra, lenesi, nepriceputi etc...Cine isi vede de treaba nu pleaca ...Are multi angajati inca decid a infiintat societatile, acestia de ce nu o intind?
pandele pe 04 Decembrie 2014, 19:08
#12
dator
Asta este unul dintre cei mai bogati!? grin

vai steaua lui,e plin de datorii.
ANONIM pe 04 Decembrie 2014, 18:39
#11
APRECIERE
DL CODREA NU E HOT, DRAGA FLORIN!

TOT CE ARE E PRIN MUNCA.NU EL A OBLIGAT OAMENII SA VINA LA REVELION,DOAR A VRUT SA II MULTUMEASCA PE TOTI.
Florin pe 04 Decembrie 2014, 17:01
#10
Intrebare
Dl. Codrea de ce va pleaca muncitori (ospatari)? De bine ce o duc, nu cred.
Florin pe 04 Decembrie 2014, 16:48
#9
Dura razboi
Dupa revolutie cine nu trebuia si-au facut carnete de revolutionar acum va faceti de anti PSD. Dupa razboi vorbiti, ca pana la razboi va c..ti pe voi de frica Turnenilor.
Florin pe 04 Decembrie 2014, 15:42
#8
Dl codrea
Sa Îți fie Rușine dl codrea.esti un HOT mai mare ca toți ceilalți la un loc.ai uitat bulangiule anul trecut de revelion ca am stat ca biscuiți in pachet ca sa iei tu mai mulți bani? Sa îți fie Rușine. Uita-te in ograda ta,apoi in a altora
Big Bang pe 04 Decembrie 2014, 14:09
#7
am înteles latura transparent-angelica,d-le Ion Codrea
Dar latura obsc*ra? În care din cele 9 cerc*ri ale infernului lui Dante crezi ca te-ai încadra mai exact?
Pitigoi pe 04 Decembrie 2014, 11:34
#6
Stim cu totii ca Dragnea e un MAFIOT
Dar, cum a reusit taranoiul asta de Paladus sa se-ntinda atat de mult.Se crede pe mosie la el la Piatra.Sau crede ca mai sta mult sub umbrela PSD?Rog sa se demareze ceva controale pe la firma lui si sa se verifice toate autorizatiile de constructie si daca cele de la primarie sunt in ordine.
petrica pe 04 Decembrie 2014, 09:33
#5
jos cu impostorul dragnea
acest jeg dragnea trebuie sa dea socoteala pentru tot ce a distrus in Teleorman impreuna cu camarila de primari psd.Felicitari Nelu Codre
stelica gh. pe 04 Decembrie 2014, 09:05
#4
fara scrupule
D-l administrator de la sc Matcons srl d-l Paladusse vede ca are initiativa; un depozit modern pentrumateriale de constructii,etc..DAR? DE CE A INTRAT PE DOMENIUL PUBLIC,ACAPARIND CEI 30 DE METRI PATRATI, OARE DE CE?, CU ACTE ?
necea nelu pe 04 Decembrie 2014, 08:03
#3
sesizare
In incinta spalatoriei auto Elephant Car Wash(la Cireasa )functioneaza ilegal un restaurant.Politia rutiera sa faca controale dupa ora 20 si va gasi foarte multi soferi bauti care consuma alcol la Cireasa.

Nu se elibereaza bon fiscal ni nici nu au autorizatie de functionare.Institutiile abilitate sa ia masuri urgent.
gogu pe 04 Decembrie 2014, 06:40
#2
control
Parca devenisei mai serios in ultimi ani Nelule,a dat draci peste tine iarasi de intri in ti**nia asta ? Stai tata linistit ca ati distrugi sanatatea
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.