Dezvăluiri: Liviu Dragnea și-a numit în funcții importante la București un apropiat. Mihai Arghir, fiul unui fost președinte al CAP Ciuperceni, a ajuns șef la Inspectoratul de Stat în Construcții după ce a făcut afaceri cu Tel Drum.

04 Noiembrie 2014, 00:08 | 9543 vizualizări | 6 comentarii
Car Universal
Liviu Dragnea.

În presa centrală au apărut informaţii despre faptul că Liviu Dragnea şi-a numit un nepot într-o funcţie importantă. Este vorba despre Arghir Mihai Andrei, fost şef achiziţii la Inspectoratul de Stat în Construcţii, fost secretar general la aceeaşi instituţie iar în prezent uns de jupân ca inspector general regional la Inspectoratul Regional în Construcţii Bucureşti-Ilfov, cea mai importantă structură regională a ISC. Arghir Mihai este băiatul fostului preşedinte al CAP Ciuperceni, cunoscutului Arghir.

M. Arghir nu are nicio legătură de rudenie cu Dragnea, doar faptul că a fost susţinut de acesta să ajungă în funcţii importante si, de aici, nu a fost mult pana la a fi catalogat drept nepot al jupanului. ISC a fost trecut în subordinea ministerului condus de vicepremier, deci M.Arghir are spatele asigurat şi viitor luminos. Interesant e că numele omului baronului Dragnea apare în dosarul Trofeul Calităţii al lui Adrian Năstase şi în dosarul lui Balaban Grăjdan, şeful ISC, cel care încercase să-l scape pe Adrian Năstase. Iată ce se scrie în rechizitoriul procurorilor: "Totul s-a petrecut cu repeziciune. În aceeaşi zi, el l-a trimis pe Mihai Arghir, fost şef al Serviciului Achiziţii al ISC , să îi confecţioneze o nouă ştampilă. Conform procurorilor, acesta a mers la Monetăria Statului unde a luat legătura cu Dan Păunescu, director de producţie la Monetăria Statului. Cei doi se cunoşteau, pentru că Arghir a mai avut comenzi în numele ISC, astfel că a fost nevoie doar de nişte fotocopii după decizia de numire semnată de Ponta şi după Monitorul Oficial, fără însă o comandă din partea Inspectoratului. Grăjdan a motivat graba cu care a cerut o nouă ştampilă prin faptul că “secretarul general al ISC, Bucur Marian, se lăudase că nu o să-i dea ştampila timp de 1 - 2 luni”, se arată în rechizitoriu.

Legaturile dintre familia Arghir si Dragnea sunt din anul 2005, cand firma Teldrum nu avea decât vreo 2000 de hectare de pământ şi, pentru a obţine finanţare europeană masivă, trebuia să aibă aproape dublu. Domnul L. Dragnea, presat de timp, a cumpărat, eufemistic spus, pământ de la asociaţiile agricole din zona Turnu-Măgurele. Astfel, asociaţia AgroPanacom, care deţinea pământ în arendă în cartierul Măgurele şi comuna Ciuperceni,  aparţinând familiei Arghir, a primt 1 miliard de la L.Dragnea pentru a ceda 1000 de hectare, imperios necesare pentru obţinerea de bani europeni. Să cedezi 1000 de hectare, la preţul de 1 milion de lei vechi /hectarul, a fost o afacere bună pentru Mihai Arghir şi tatăl său. Anul următor, firma Agropanacom a intrat în insolvenţă. Pentru acest serviciu, Mihai Arghir a fost luat la Bucureşti de către Liviu Dragnea şi pus în funcţii foarte bine plătite dar, mai important, de unde se pot face multe afaceri. Trebuie menţionat faptul că fiul fostului şef al CAP Ciuperceni este unul din oamenii lui Dragnea de la Bucureşti în timp ce fiul unui alt şefuleţ de la acelasi CAP, Anghel Gâdea, este lăsat şef peste Teleorman.

Citeşte şi
Comentarii (6) Adaugă comentariu
tr pe 12 Noiembrie 2014, 22:37
#6
ginerica
asta e ginerele lu burcea
robi pe 12 Noiembrie 2014, 21:38
#5
ai grija miai
salutari de la bozian
Turneanu pe 04 Noiembrie 2014, 20:08
#4
pt # 2
A,da,asta in cazul unei nenorociri.Si daca nu este asa?Oricum,DNA va avea mult de munca de-acum incolo.Cel putin in privinta lui Dragnea.Sa mergem pe 16 Noiembrie la vot,dupa care sa luam pop-corn si sa urmarim la TV si sa vedem cine a avut dreptate.
socfrates pe 04 Noiembrie 2014, 17:41
#3
pt.turnean
Turneanule nu stii deloc bine, cu ponta presedinte si dragnea prim ministru o va duce foarte chiar foarte bine si acest arghir.
hfhhfhch pe 04 Noiembrie 2014, 14:33
#2
la ceva timp după revolutie
Mihai Arghir intrase in vizorul gărzii financiare pentru mare evaziune. Chiar a fost nevoit sa transfere o parte din proprietăți pentru a scăpa de sechestru. Nu ma mira asocierea cu Dragnea.
Turnean care stie bine pe 04 Noiembrie 2014, 01:01
#1
Mihai Arghir e un mic mafiot
Arghir Mihai a mai avut aceasta functie in anii trecuti dar sustinut de persoane din PNL.A furat foarte mult si a reusit sa-si incropeasca o avere pe care nu stiu daca si-o poate justifica.Si taticul lui a fost putin arestat in perioada cand facea afaceri cu fratii Buzea.Fratii Buzea,niste tarani pripasiti prin Turnu si care faceau afaceri f.dubioase cu grau.Mihai Arghir este unul din oamenii SAGEATA, al unor hoti mai mari decat el.Saracul,va sfarsi rau de tot.Si el si Dragnea.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.