La Liceul Teoretic Al.I. Cuza din Alexandria continuă abuzurile directorului Florin Viorel Stănoiu. O elevă a fost transferată de la o clasă la alta după nici o lună de la începutul anului școlar.

31 Octombrie 2014, 00:32 | 2930 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal
Liceul Teoretic Al.I Cuza din Alexandria.

Abuzurile directorilor unităților de învățământ teleormănene sunt din ce în ce mai multe. Cum acești directori sunt numiți politic, e clar că trebuie să răspundă la comenzile celor care i-au impus în funcții. Autonomia unităților de învățământ este prost înțeleasă, astfel că fiecare director se comportă ca pe moșia proprie. Un astfel de caz a apărut la Liceul Teorietic Al.I. Cuza din Alexandria. Am mai scris chiar la începutul noului an școlar despre repartizarea cu dedicație a absolvenților de clasa a VIII-a la sus numitul liceu.  Directorul Florin Viorel Stănoiu, un profesor de fizica, născut la Turnu-Măgurele acum 58 de ani, este un personaj care a ajuns de pomină în cunoscutul liceu alexandrean. Porecla domnului Stănoiu este Barbelis, cu referire la barba foarte mare pe care și-o poartă cu mândrie prin sălile de clasă și cancelarie. Domnul Stănoiu recidivează și ascultă comenzi politice, pentru că, probabil, în cadrul liceului Cuza activează ca profesoară  de limba română și Valeria Gherghe, inspectoarea șefă a învățământului teleormănean. Doamna Gherghe își apără protejatul cu ghearele și  dinții, nu cumva să fie retezat vreun fir din barba stufoasă a lui Stănoiu. Așa cum am precizat, directorul Stănoiu continuă abuzurile și demonstrează, pe zi ce trece, că e un mic dictator.

Acuzat că a fost colaborator al Securității ceaușiste, directorul Stănoiu, zis Barbelis, a scăpat, deocamdată, de această acuzație, însă nu e timpul pierdut să iasă la iveală întregul adevăr. Ce a mai făcut domnul Stănoiu? La începutul anului școlar 2014-2015, domnul Stănoiu a susținut în fața părinților că transferurile elevilor de la o clasă la alta  se pot face doar la sfârșitul semestrului. Părinții au înțeles, însă nu a înțeles chiar directorul. El a spus, însă tot el a încălcat ceea ce a susținut în fața părinților la ședința pe școală. Astfel, o elevă de la o clasă a IX-a cu profil filologie a fost trecută în catalogul respectivei clase. Cum acea clasă învață după-amiază, s-au făcut intervenții să fie mutată la clasa a IX-a B. Eleva a fost transferată și înscrisă în  al doilea catalog în mai puțin de o lună de la începerea anului școlar. Cum a fost posibil acest lucru? Eleva respectivă, căreia nu-i dam numele pentru că nu dorim s-o anatemizăm, a recunoscut pe o rețea  de socializare că s-a transferat cu "pile". Domnule director, de ce încalci dumneata regulamentul școlar? Liceul Al.I Cuza este un liceu public, nu feuda dumitale de experiențe fizice. Dacă ISJ Teleorman are măcar puțină bunăvoință, cazul ar trebui cercetat rapid și directorul Stănoiu sancționat, poate chiar demis. Dovadă că s-a dfacut transferul este faptul că eleva respectivă este înscrisă în două cataloage, deși nu a trecut decât vreo șase săptămâni de la începutul anului școlar. Doamnă Gherghe, vă rugăm să luați măsuri sau, dacă nu faceți acest lucru, măcar lăsați  toți elevii ce vor să se transfere să o facă imediat. Dacă tot se încalcă regulamentul școlar pentru cineva, apoi să o facem pentru toata lumea.

Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
Bivolul pe 01 Noiembrie 2014, 04:42
#4
Mafia scolilor
La Rosiori de Vede este mai rau!la liceul risipitor-directoarea Dana koor de Fier, la analtasexu cuplul de "baieti-fetitze" Craceanu-Tamplaru (momentan ot Kinder Klub), la constructorul de poduri din Dobrogea, Bibi Mafiotu ku o fatuka blondina aflata pe val, la liceul Ridicol-doi flacai paraleli cu fenomenul!!!! LOL LOL LOL
awghjk pe 31 Octombrie 2014, 20:09
#3
pentru unu altu
Maestreeee iar scrii pe forum in timpu orei, iar tragi in piept sistemu, nu e prea frumos.
Un cetatean pe 31 Octombrie 2014, 14:53
#2
Neinteresant!
Ce dracu ne intereseaza pe noi de Stania de la Alexandria, cand o avem pe Tov. Chirita, dir. de la Sf. Haralambie, cea mai mare spagara din oras, mai mare chiar decat Mitroi. Va rog sa faceti o ancheta la acest liceu si veti desoperi lucruri incredibile care se petrec acolo:cum se fac angajarile, cum se titularizeaza profesorii, cum sunt adusi pensionari la materiile importante, chiar de la Alexandria, cine participa la proiectele cu bani, cati elevi sunt inscrisi fictiv in cataloage, etc!
unu'altu' pe 31 Octombrie 2014, 07:43
#1
Alo?
Alo, nu va suparati, Paunescu, Tudor Manea, Alexe-filosoful, cum au fost pusi directori la scoli?Tot politic, nu e asa? Dar ati uitat...
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.