Incident electoral în comuna Traian. Bannerele amplasate de primarul Benone Dana încalcă legea, fiind la o înălțime mai mică decât prevedea legea 185/2013. Urmează un dosar penal pentru primar?

30 Octombrie 2014, 00:05 | 2266 vizualizări | 1 comentarii
Car Universal
Primaria comunei Traian.

 În ultima săptămână a campaniei electorale au început să apară incidentele de tot felul. Ruperea afișelor este o metodă care a ajuns să fie permisă în localitățile rurale, acolo unde primarul face ce vrea, mai ales când sunt ai lui la putere. Primarii pesediști din zona Turnu au intrat în fibrilații, nu știu ce să mai facă pentru a-i fi pe plac lui L.Dragnea, tartorul șef al Teleormanului. De la scrisorile "otrăvite" până la amenințarea celor din opoziție, totul este permis pentru diverși primari, care se cred stăpânii comunelor. Un incident electoral destul de semnificativ a avut loc în comuna Traian.

Cum epuizase toate locurile pentru amplasarea bannerelor cu plagiatorul Ponta, primarul comunei, Benone Dana, a mai decis instalarea unuia pe șoseaua principală care trece prin comună. Numai că a făcut ilegal acest lucru, montarea bannerelor făcându-se legal la o anumită înălțime. Iată ce spune  art 36 din Legea 185/2013: "bannerele montate perpendicular pe axul drumului vor fi instalate la o înălțime minimă de 5,00 m față de sol, astfel încât să nu afecteze vizibilitatea rutieră și imaginea urbană". Evident că primarul a decis că amplasarea acestora să se facă la o înălțime mai mică, pentru că, nu-i așa, legea este primarul. Din păcate pentru Benone Dana, nu e așa, astfel că un cetățean a reclamat această încălcare a legii în campania electorală. Poliția Turnu-Măgurele a luat act de reclamație și a făcut cercetări la fața locului, concluzia fiind că se încalcă legea prin amplasarea bannerului la o înălțime mai mică de 5,00m.

Benone Dana, în loc să recunoasca greșeala, a dat "vina" pe Consiliul Local, care, chipurile, a aprobat această derogare de la lege. De când o hotărâre de Consiliu Local poate încălca o lege, domnule primar? Așteptăm ca toți competitorii de la prezidențiale să raporteze acest incident către Autoritatea Electorală Permanentă iar primarul Benone Dana să fie amendat pentru încălcarea legii. Iar dacă bannerul nu e dat jos, să i se facă o plângere penală și să se deschidă un dosar penal. Poate atunci Benone Dana își va aminti că nimeni nu e mai presus de lege.

Citeşte şi
Comentarii (1) Adaugă comentariu
jon pe 30 Octombrie 2014, 12:23
#1
pt autor
acest primar este nevinovat,el este primar doar cu numele,este comandat de grei acestei comune..consiliu local psd-ist...primaru este parvenit in acest partid el fiind membru partidului PNL,deci cu alte cuvine el este primaru comandat de altii,de ciocoi cu spune Dan Diaconescu.acest primar nu are nici o vina.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.