„Spionul” 007 de la DNA al lui Liviu Dragnea a fost condamnat. Urmează dosarul în care L.Dragnea e acuzat că și-a pus un prieten să solicite fotografierea unei note SRI care viza firma Tel Drum.

28 Octombrie 2014, 00:09 | 3961 vizualizări | 9 comentarii
Car Universal
Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, vicepremier și posibil președinte al PSD (și-a anunțat oficial candidatura în tandem cu S.Ghiță, patronul unei televiziuni), începe să aibă probleme din ce în ce mai mari. După dosarul "referendumul fraudat", iată că DNA deține acum și probe privind "spionarea" acestei instituții de către oamenii lui L.Dragnea. În fapt, chiar acum câteva zile, Dan Emil Manolachi, fost ofițer de poliție judiciară în cadrul DNA,  a fost condamnat de Tribunalul București la 6 ani și opt luni de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului și folosirea de informații care nu sunt destinate publicității. Manolachi a fost găsit vinovat pentru că a divulgat faptul că unul dintre comisarii Gărzii Financiare, George Cristescu, este urmărit de DNA.

Dan Manolachi este cercetat și într-un alt dosar, în care ar fi jucat rolul de "spion " pentru liderul PSD Liviu Dragnea. În fapt, ofițerul de poliție judicara de la DNA a fotografiat o notă secretă a SRI pe care i-a înmânat-o unui trimis al lui Liviu Dragnea, Valentin-Preda Raducu, secretar de stat în ministerul Transporturilor. Nota SRI viza, evident, o anchetă privind firma Tel Drum. „În partea introductivă a notei SRI se face referire la SC Tel Drum SA, entitate apropiată martorului Dragnea Liviu Nicolae, beneficiar de avantaje financiare, urmare a unor activități frauduloase”, se arată în rechizitoriul DNA referitor la speta de fata. In anul 2013, primul de vicepremier al lui L.Dragnea, Tel Drum  a încheiat 27 de contracte, în valoare de 333 de milioane de lei, cu diverse instituții publice, majoritatea din județul Teleorman. O mare parte dintre aceste contracte au fost dobândite prin metoda „negocierii fără anunț de participare” sau prin „cerere de ofertă”.

Dan Manolachi a declarat procurorilor DNA că a vorbit cu V.Preda și l-a anunțat pe acesta că dosarul îl vizează și pe L.Dragnea. V.Preda, probabil la sugestia prietenului L.Dragnea, i-a solicitat acestuia să fotografieze documentrul, pentru ca L.Dragnea să cunoască în amănunt probele pe care le aveau procurorii. Exact ca-n filme, putem spune. Agentul 007 al lui L.Dragnea a fost descoperit și acum așteaptă sentința și în acest nou dosar penal. Iată ce a declarat D.Manolachi, declarație care îi va aduce mari neplăceri ( penale) lui L.Dragnea:
     „Din nota respectivă, eu trebuia să verific datele persoanelor care figurau acolo. La momentul în care mi-a fost înmânată nota, procurorul de caz mi-a spus că este vorba și de o societate, din câte îmi amintesc Tel Drum, una din firmele de casă ale numitului Dragnea Liviu, fost președinte al Consiliului Județean Teleorman. De fapt, procurorul de caz mi-a spus că dosarul respectiv îl vizează pe numitul Dragnea Liviu... Cu prilejul discuţiei, i-am spus numitului Preda Răducu Valentin că am o notă a SRI care vizează acelaşi dosar în care este cercetat Dragnea Liviu şi în care apar numele mai multor societăţi comerciale. Pe fondul discuţiei, numitul Preda Răducu Valentin mi-a cerut amănunte cu privire la societăţile şi persoanele care figurează în nota respectivă. Întrucât nu am reținut cu exactitate toate amănuntele din notă, am convenit cu numitul Preda Răducu Valentin să-mi dea un aparat de fotografiat pentru a fotografia paginile notei în discuție. (...)Precizez faptul că, în momentele în care i-am furnizat informații numitului Preda Răducu Valentin, am realizat faptul că acestea ajung și la Liviu Dragnea. De asemenea, mai ştiam că Preda Răducu Valentin, pe lângă faptul că făcea parte din acelaşi partid cu numitul Liviu Dragnea, era şi prieten cu acesta, lucru pe care îl ştiam chiar de la Preda Răducu Valentin”.

Se pune o întrebare simplă: dacă L.Dragnea se știa nevinovat, ce nevoie avea de nota respectivă din dosar? Se zice că cine se scuză, se acuză, însă la Dragnea e valabil altceva: cine se interesează de dosar, are ceva pe conștință! Așteptăm cu interes acest dosar penal, mai ales că D.Manolachi, deja condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare, nu mai are ce pierde și va declara adevărul în legătură cu Liviu Dragnea. Ar mai fi de cercetat de procurori și o altă pistă: ce a primit D.Manolachi de la L.Dragnea? Că doar nu pentru semințe a "spionat" fostul ofițer judiciar al DNA. 

Citeşte şi
Comentarii (9) Adaugă comentariu
Victor pe 30 Octombrie 2014, 01:29
#9
FARA PSD+PLR(ACEEASI MIZERIE)
Daca il leaga pe Dragnea,toti cei pe care i-ati pomenit vor deveni istorie.Una urata rau.
xxx pe 28 Octombrie 2014, 19:03
#8
continuare
dinfe ricire nu doar idiotul de marin cune o saurmeze teme psd-iste ci si pleiada lor de farisei si viitori puscariabili,nutica,victoras/nardi,........probabil stiu ei de ce?

Radu de la PMP pe 28 Octombrie 2014, 14:59
#7
Bravo mai cetatene
Si cei care voteaza PSD,cum se numesc????????????????Asta avand in vedera ca PSD si-au mutat sediul la DNA.Ha,ha,ha,nici nu sti ce urmeaza!
Gigi mecanicul pe 28 Octombrie 2014, 14:50
#6
Cat tupeu are omul asta?!
Ne uitam la fotografia din articol si,ce vedem???Acelasi ipocrit si fariseu cu mutra mereu intrebatoare,cu ochii incisi si capul pe spate,pomenind pe Dumnezeu(Doamne iarta-ma).Oare ce a invatat electoratul de la acest hot prefacut si,ce beneficii a adus el acestui judet amarat???Pentru el si,din fericire pentru noi,sfarsitul este foarte aproape.Sau cum au spus chiar ei"Dreptate pana la capat!"Doamne-ajuta!
souladdition pe 28 Octombrie 2014, 14:17
#5
...cum va spuneam...
...in c*rand, pe toate ecranele, indiferent ale carei televiziuni sunt, urmeaza lung metrajul Gratii pentru Dragnea. In afara motivelor legate de referendum, se mai lucreaza si la refuzul categoric (al unora si altora) de a fi acceptat ca mare sef de ciuma rosie.
Cetateanul vesel si multumit. pe 28 Octombrie 2014, 12:03
#4
Ura,ura, dragi turneni si tusa Leana!.
Cel mai mare specialist din lume in privinta sanatatii publice, fost Prefect al judetului, fost sef cabinet al Prefectului, fost somer (si fost turnator al vechii Sec*ritati) a fost reincadrat la D.S.P. Teleorman. Asa ca avem toata garantia ca madam Ebolla( ptiu drace, era sa zic EBA!!) nu va indrazni sa ne calce judetul! Scuzati ca nu v-am spus cine-i specialistul: ESTE MARIN CUNE, CARE S-A REPROFILAT POLITIC, NU MAI ESTE P.N.L.ist ci e MARE P.S.D.ist. MAINE, POIMAINE IL VEDEM MINISTRU AL SANATATII SI AL POMPELOR FUNEBRE.CE BUCURIE VA FI PE FLOAREA CARE DE MULT N-A MAI COMENTATAT PE ACEST SITE SI CARE IL IUBESTE TARE MULT!
cetatean pe 28 Octombrie 2014, 10:17
#3
mai,foxy
Mai,foxy, pana***a mica, tu sigur votezi cu udrea,penala mica !!!
foxy pe 28 Octombrie 2014, 09:47
#2
Conteaza si ce vor vota romanii pe 2 si 16 noiembrie.
ILIE pe 28 Octombrie 2014, 00:53
#1
Domnule Pitis e groasa rau!
Cel mai bine ar fi sa colaborati cu organele de ancheta.Nu mai sperati ca va scapa Dragnea,ca e in rahat rau de tot.Sau luati-o asa incet si sigur spre Venezuela,cat mai aveti timp.Offf,Doamne,cata puscarie o sa faceti si cate acareturi vi se vor confisca!
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.