De ce era L.Dragnea vrednic să primească un ordin bisericesc? Pentru că a trecut în proprietatea BOR mai multe vile din Durau.

18 Octombrie 2014 | 1781 vizualizări | 2 comentarii
Cele şase vile şi Centrul Ecumenic sunt situate în staţiunea Durău FOTO Adevărul
Cele şase vile şi Centrul Ecumenic sunt situate în staţiunea Durău FOTO Adevărul

Guvernul a împroprietărit Mitropolia Moldovei şi Bucovinei cu şase vile şi imobilul în care funcţionează Centrul Ecumenic Daniil Sihastrul din Durău. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei adaugă la averea sa alte imobile din judeţul Neamţ după ce Guvernul a decis ca statul să renunţe la calitatea de proprietar a şase vile şi a spaţiului care adăposteşte Centrul Ecumenic Daniil Sihastrul din staţiunea Durău, comuna Ceahlău.  Potrivit H.G. din 13 octombrie 2014, este vorba despre vilele „Floare de Colţ”, „Crinul”, „Toporaşul”, „Ghiocelul”, „Bujorul”, „Viorica” şi de „Sala polivalentă”, denumirea imobilului care adăposteşte Centrul Daniil Sihastrul. Cele şase vile au, fiecare, circa 160 mp fiecare, iar „Sala polivalentă“, 4.500 mp.  Hotărârea de Guvern a fost aprobată pe data de 7 octombrie 2014 şi a fost publicată în Monitorul Oficial pe data de 13 octombrie 2014.

Cu doar o zi înainte, pe data de 12 octombrie, vicepremierul Liviu Dragnea a primit chiar din partea Patriarhului Daniel distincţia Ordinul „Sfinţii Martiri Brâncoveni” pentru ajutorul acordat unor biserici. Momentul a avut loc la Mânăstirea Hurezi, din Vâlcea, unde viceprim-ministrul Liviu Dragnea a asistat la slujba de resfinţire a picturii bisericii ctitorită în urmă cu trei secole de voievodul Constantin Brâncoveanu. „Domnul viceprim-ministru Liviu Dragnea a ajutat mai multe mânăstiri de pe lângă Bucureşti si de aici, şi noi îi oferim acest ordin, Ordinul «Sfinţii Martiri Brâncoveni», şi pentru ajutoarele viitoare", a spus Patriarhul Daniel. Imediat, la semnalul Patriarhului, preoţii i-au cântat vicepremierului Liviu Dragnea „Vrednic este!”. La finalul ceremoniei, social democratul s-a arătat surprins şi tulburat de gest.

Transferul de proprietate al imobilelor din Durău a fost oficializat la o zi după ce Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, îl decorase la mănăstirea Hurezi, din Vâlcea, pe vicepremierul Liviu Dragnea cu ordinul „Sfinţii Martiri Brâncoveni” pentru că „a ajutat mai multe mănăstiri şi pe lângă Bucureşti, şi pe-aicea... şi pentru ajutoarele viitoare”. Averea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei în judeţul Neamţ a crescut îndeosebi la începutul anilor 2000, când Biserica a obţinut titluri de proprietate pe raza Ocolului Silvic Târgu Neamţ pe o suprafaţă de 9.615 hectare de pădure.

sursa: adevarul.ro

 
 
 
 
 
 
Comentarii (2) Adaugă comentariu
Sabo Atila pe 19 Octombrie 2014, 21:00
#2
ESTE PREOT?
VRETNIC ESTE se cata la hirotonirea preotilor!

DRAGNEA A ABSOLVIT TEOLOGIA SI A FOST HIROTONIT PREOT?
Moldoveanul din Regat pe 18 Octombrie 2014, 11:54
#1
Asta e mai hot ca popii
Ce,a dat de la el?Cat o sa ne coste pe noi,toate pomenile astea!Asta imparte in stanga si dreapta de zici ca e pe mosie la Petrache.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.