Întelegerea secretă dintre conducerea combinatului Donau Chem Tr. Măgurele cu liderul sindicatului Turnuchim, Gabriel Dimancea.

10 Octombrie 2014, 00:06 | 2270 vizualizări | 6 comentarii
Car Universal
Donau Chem Turnu-Magurele.

De peste un an, Gabriel Dimancea, liderul sindicatului Turnuchim, sindicatul muncitorilor de la Turnu-Măgurele">Donau Chem Turnu-Măgurele, joacă rolul generalului Stănculescu, cel  care la Revoluţia din 1989 a fugit de răspundere punandu-si un picior in ghips.  Dimancea s-a retras pe motiv că este foarte bolnav şi  din această cauză nu mai poate să îşi facă datoria pentru care este plătit foarte bine. De ce nu îşi dă demisia? Când protestele din faţa Pavilionului începusera sa dea semne că muncitorilor le-a ajuns cuţitul la os, G.Dimancea şi conducerea combinatului au considerat că e bine ca  preşedintele Turnuchim să între într-un concediu prelungit. Strategia aleasă este foarte bună, în demersul conducerii de transformare a muncitorilor în sclavi. Angajaţii au continuat lupta şi fără laşul din fruntea sindicatului, până la protestul din luna mai, când au blocat drumul spre combinat. După protest, s-a observat mult mai bine importanţa unui lider adevărat. Protestatarii au fost ameninţaţi în prima fază, după care s-a trecut la repercusiuni,  mergând până la datul afară.

În momentul de faţă, angajaţii nu mai au curaj să zică nimic, frica de pierderea locului de muncă fiind cea care domină. Despre salariile restante nu se aude nimic, muncitorii fiind umiliţi în ultimul hal de o conducere plătită extraordinar de bine şi care nu are grija zilei de mâine. Revenind la Dimancea, acesta primeşte indemnizaţia de la sindicat, deşi stă acasă. Preşedintele Turnuchim câştigă anual 44.000 lei de la sindicat, 800 lei de la CAS Teleorman ( fiind membru în CA) si 1050 lei de la Federaţia Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie. Radita Dimancea, sotia sa, câştigă  anual din salariu 33.300 lei, pensie 15.300, activităţi intelectuale( PFA, Servicii externe, SSM) 8.000 lei. Familia Dimancea mai are 5.500 lei venit din arendă. La asemenea sume si alte avantaje, Dimancea nu are cum sa fie interesat de soarta angajatilor care se descurca din ce in ce mai greu.

 
 
 
 
Citeşte şi
Comentarii (6) Adaugă comentariu
Bellu pe 10 Octombrie 2014, 18:03
#6
Pt .simplu cot......
Cine va tine sa va retrageti ? Cel mai simplu semnaturi 1/3. si convocati Ad generala si schimbati tot. SUCCES !
UN SIMPLU COTIZANT pe 10 Octombrie 2014, 15:06
#5
INTELEGERE SECRETA
Un proverb romanesc spune ;pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti.Dimancea a ajuns un arogant,inchipuit lider de sindicat,care si-a atins toate scopurile.De la interesul personal,la cel de grup si stiti voi ce vreau sa spun cand spun la cel de grup (cei care il inconjoara la asa zisul sindicat).Noi ce-i care cotizam luna de luna si suntem ignorat-i,umilit-i si batjocorit-i luna de luna,muncim ca niste sclavi.Pana cand domnilor ? Avem familii,copii, datorii,parinti bolnavi.DATINE SALARIILE,TICHETELE ce ni se cuvin nedate din DECEMBRIE.Unde este SINDICATU ce-l care il cotiza-m luna de luna DL DIMANCEA.
Fratele lui Bellu pe 10 Octombrie 2014, 14:44
#4
Pentru Gabi
Daca pe tine te doare in tenis, pe Radita o mai dor urechile?????....parca era surda.
Ban Ion pe 10 Octombrie 2014, 14:06
#3
ma doare-n cot
Ce nu stiti voi este ca nu se vor da salariile, ca de pe platforma combinatului se fura ca-n codru,se fac angajari printr-un simplu interviu,,,unii,, pleaca in delegatii (unde au traba)la sfarsit de saptamana,ca vin barje cu marfa impurificata, ca s-a livrat uree tehnica in loc de uree pentru agricultura la export, ca Dudau nu mai are tema data,ca doamna Mustata pleaca cu salarii compensatorii date cu toate ca nu are dreptul, ca eu am plecat in concediul cu jepul si cu plinul facut de catre voi. Oare patronul meu stie toate astea?! Am sa cer un audit intern (cred ca o sa-l faca Clara si cu alti supusi de-ai mei sau de-ai lui tata Pelea).Pana atunci ...puneti osul la traba si mucles ca va dau afara
gabi dimancea pe 10 Octombrie 2014, 13:34
#2
veste
Ma doare in tenis.
Bellu pe 10 Octombrie 2014, 11:54
#1
BOURENI.......prosti !
Bravo gingavule,bine le faci prostilor si lasilor care te-au ales mai mare peste sindicat.Sa te pupe in fund,asa merita prostii !
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.