În Teleorman, contracte din fonduri europene au fost descoperite cu mari probleme. Se reziliază contracte care au obținut finanțări pe măsura 312.

08 Octombrie 2014, 00:03 | 2342 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal
Fondurile europene sunt luate la puricat de inspectori. Mari nereguli in Teleorman.

Diversi cetăteni din Turnu-Măgurele au fost sunati si li s-a cerut să dea inapoi banii primiti pentru subventii agricole sau pentru diverse proiecte. Ce se intamplă, de fapt? Se fac verificari pentru cei care au accesat fonduri europene prin programul PNDR. În timpul verificărilor expost pe Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), controlorii au constatat că o parte dintre firmele care câștigaseră proiecte cu bani europeni creaseră condiții artificiale pentru a se califica. Verificările se fac la nivelul întregii țări, iar beneficiarii care au făcut nereguli trebuie să dea banii înapoi, chiar dacă au trecut și doi-trei ani de la implementare.

Cele mai multe nereguli sunt în Teleorman, Ialomița și în alte cateva  județe, spun specialiștii, aproape jumătate să fie reziliate. După aceste descoperiri, la București s-a decis creșterea eșantionului de control, astfel că sunt mai mulți beneficiari riguros verificați la câțiva ani după ce au desfășurat acel proiect. Specialiștii care verifică proiectele PNDR implementate spun că cercetările și suspiciunile pornesc de la similitudini între proiecte, de la faptul că două sau mai multe proiecte asemănătoare au fost depuse în aceeași zi, de același consultant sau, brusc, multe persoane dintr-o localitate au depus același tip de proiect, dar că nu toate acestea sunt și reziliate.Toate proiectele reziliate au fost obținute pentru achiziții de utilaje, în special care sunt folosite de firme de construcții. Au fost verificate firme cu acționariat comun care au obținut mai multe proiecte, când legea permitea ca o singură persoană să aibă un proiect de maximum 200.000 de euro.

Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
Proinvest pe 20 Aprilie 2015, 22:14
#4
Jale mare
De cand cu combinele tov Fiscuci s-a inegrit de tot,nu mai rade,nu mai zambeste,a inceput sa-i cada si tigla de pe casa,nu a mai umplut piscina cu apa.Saracul de el.
zamora pe 20 Aprilie 2015, 22:10
#3
bietul dragnea
A inceput sa fure si Dunarea.Probabil vrea ;i el sa se plimbe cu barcuta
Zero fonduri europene pe 09 Octombrie 2014, 20:36
#2
Pentru Dragnea si acolitii lui
Cum sa dai fonduri europene intr-un judetz unde s fura, se tradeaza si se minte continuu? o sa meritam fonduri europene cand om fi europeni nu dragneni sau psd-isti handicapati. o sleahta d animale carora le pleaca copii p unde vad cu ochii din cauza saraciei.
NICU pe 08 Octombrie 2014, 13:19
#1
Vinovatii sa fie pedepsiti
Se fura in TELEORMANUL asta,ca dracu !!!De la cine or fi invatat?
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.