Iacob Pelea, fost deputat în Marea Adunare Naţională, actual administrator, şi Ioan Ban, directorul combinatului Donau Chem Tr. Măgurele, continuă să îşi bată joc de angajaţi. Restante salariale de doua luni.

06 Octombrie 2014, 00:05 | 4458 vizualizări | 6 comentarii
Car Universal
Iacob Pelea.

Problemele salariale de la Donau Chem Turnu Măgurele sunt la ordinea zilei de 2-3 ani. De când la conducere a venit tovarăşul Ban, pur şi simplu angajaţii sunt umiliţi. La momentul actual sunt salarii restante pe două luni, august şi septembrie. S-au aruncat 50% din banii pe august ( suntem în octombrie) la o parte din muncitori, cu scopul de a nu muri speranţa. Dacă până acum se mai găsea o roşie sau un castravete, din păcate, nici aceste legume nu or să mai fie. Iacob Pelea şi Ioan Ban sunt văzuţi ca principalii vinovaţi de situaţia dezastruoasă. Patronul Ioan Niculae este preocupat de fotbal, dumnealui declarând, în urma înfrângerii echipei Astra, că îi este ruşine şi că două luni nu mai trece pe la stadion. Domnule Ioan Niculae, de angajaţii Donau Chem, nu va e ruşine?

Revenind la Pelea şi Ban, trebuie spus că aceştia, dacă ar avea bun simt, erau plecaţi de mult acasă, pentru simplul fapt că nu sunt capabili să asigure salariile angajaţilor. Iacob Pelea,  preşedintele C.A, 75 de ani, salariu de 7-10 mii de euro plus bonus pensie de 1 mie euro şi alte avantaje, trăieşte mult mai bine ca pe timpul comuniştilor, când era deputat în Marea Adunare Naţională. Comunist pur-sânge, despre care în anul 1989 se spunea că are aproximativ 1 milion de lei, Pelea a fost deputat fiindcă era în fruntea celei mai mari unităţi economice din judeţ. Despre management nu a ştiut nici înainte de Revoluţie, nici după. S-ar putea să fi fost bun manager până în 1989, însă, din cauza vârstei,  o fi uitat. Pe timpul comuniştilor, contractele se făceau de către stat, de aceea sunt slabe şanse ca Pelea să fi fost un geniu şi să fie păstrat de Ioan Niculae. Directorul general, Ioan Ban, s-a autocaracterizat atunci când a declarat că participa la mese tovărăşeşti împreună cu Ioan Niculae. Tovarăşi, ca domni nu putem sa va spunem,  suntem la 25 de ani de la Revoluţie şi este timpul să respectaţi valorile câştigate cu preţul vieţii.

Citeşte şi
Comentarii (6) Adaugă comentariu
ilidia pe 21 Octombrie 2014, 16:14
#6
serios?
Gresesti. A fost membru in ultima MAN, deci in 1989! Cat despre capacitatea tehnica mai e de discutat. Comparati combinatul de aici cu cel din Tg Mures in ce perioada vreti. Inst. NPK II ( Norskhydro) de aici, condusa chiar de Ban si pusa pe butuci si de el, a ajuns la fier vechi, cea de la Tg.Mures, contemporana, functioneaza si e profitabila
unu bula pe 06 Octombrie 2014, 20:31
#5
rusineeeee !
tranzitia batu-ar vina nu se mai termina odata. la putere sunt niste oamenii care traseaza linia lui stalin,cati mai multi bani pt ei si restul ce mai ramane (adica nimic)la prostime.in acest fel vor sa conc*reze cu marii capitalisti ai lumii.

pt.fost salariat pot sa-i spun ca d-l pelea numai este acel pe care-l stia s-ar putea ca banii(euro)sa-l fi schimbat la... gandire.
:)))) pe 06 Octombrie 2014, 13:25
#4
Chiar credeti ca Niculae nu stie??
Cat de naivi sa fiti sa credeti ca nu stie??!!
Sindicalistul pe 06 Octombrie 2014, 13:12
#3
Nuuuuu,Pelea nu are nicio vina....
....pentru ca el el sta toata ziua si doarme cu capul pe birou.O mare parte din vina o are si Rodica Balint,pentru ca intra si pe sub biroul lui Pelea si in trage si ultima picatura de energie.Si in felul asta,ardeleanul asta scump la vorbe si din ce in ce mai scump si la fapte,uita sa-i mai spuna lui Nicolae ca oamenii nu sunt platiti de luni de zile.
Turnean pe 06 Octombrie 2014, 11:55
#2
Ce vina au astia??!!!
Niculaie e vinovat si atat!!!
Fost salariat. pe 06 Octombrie 2014, 07:09
#1
Cateva precizari.
-ING. IACOB PELEA NU A FOST NICIODATA DEPUTAT IN MAREA ADUNARE NATIONALA. ODATA A CANDIDAT ING. MIHAI OGRODNIC SI A PIERDUT IN FATA ING. LAURIC VASILE, DIRECTOR I.U.C. -PAREREA MEA ESTE CA DATORITA LUI PELEA COMBINATUL ARE CAPACITATEA TEHNICA SA MAI FUNCTIONEZE. -DE ING. BAN NU-MI AMINTESC, DAR NU DE EL SAU DE PELEA DEPIND SALARIILE ANGAJATILOR, CI NUMAI SI NUMAI DE ION NICOLAE!!!. DACA INTRIGANTUL DE LA ACEST SITE CARE SCRIE CU URA ACESTE ARTICOLE ESTE CAPABIL SA PREIA COMBINATUL, SAU STIE PE ALTCINEVA MAI CAPABIL DE CE NU ARE CURAJUL SA MEARGA LA PATRON SI SA-I CEARA SA-L NUMEASCA PE EL ADMINISTRATOR?. -CAT DESPRE FAPTUL CA PELEA A FOST MARE COMUNIST, MA FACI SA RAD!. STII CE I-A SPUS UNUI FOST PRIM SECRETAR DE LA JUDET? // AICI EU CONDUC SI RASPUND, NU DUMNEATA!//.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.