Situaţie explozivă la Liceul Marin Preda din Tr. Măgurele: plângere penală împotriva directoarei liceului pentru abuz în serviciu. Primăria, prin D.Cuclea, are interes în modificarea orarului elevilor.

19 Septembrie 2014, 00:41 | 4283 vizualizări | 12 comentarii
Car Universal
Liceul Marin Preda sta pe un butoi de pulbere.

De la începutul anului şcolar, situaţiile explozive s-au ţinut lanţ la Liceul Teoretic Marin Preda din Turnu-Măgurele. Directoarea liceului, Cornelia Lixandru, este acuzată că nu respectă legea şi ia hotărâri după bunul plac.După povestea cu elevii de clasa I care au fost retraşi din cauza schimbării învăţătoarei, a urmat un scandal şi mai mare. Astfel, de la începutul anului şcolar, există o problemă privind orarul elevilor. Deşi, conform Legii învăţământului, la art. 29 (1), se spune clar că: "Învăţământul primar se organizează şi funcţionează, de regulă, cu program de dimineaţă." Se admit excepţii doar în cazuri limita. La liceul M.Preda, directoarea C.Lixandru  şi consiliul de administraţie au stabilit legal, înainte să înceapă şcoală, ca elevii din clasele I-IV să înveţe dimineaţa.

Toate bune şi frumoase, însă au intervenit alţi factori. Sunt două motive pentru care s-a făcut o schimbare: clasa a III-a trebuie să înveţe după-amiază, în timp ce clasa a VII-a să înveţe dimineaţă.Trei persoane sunt acuzate că au făcut presiuni pentru această modificare. Directoarea adjunctă Gica Vişan,  D.Cuclea , primarul oraşului, şi o profesoară, Ligia Stancu. Ce interes are Cuclea? Păi, fiica sa este elevă în clasa a VII-a şi se pare că doreşte să înveţe dimineaţă, astfel că primarul a încercat şi  a reuşit să impuna directoarei Lixandru schimbarea. Şi prof. L. Stancu are copilul în clasa a VII şi se bănuieşte că a intervenit pentru ca elevii din această clasă să înveţe dimineaţă. Pentru că nu s-a ajuns la un consens, suntem informaţi că s-a făcut plângere penală  la procuratură. Astfel, un cititor ne-a transmis că un grup de parinti au înregistrat, joi, 18 septembrie, pe numele directoarei C.Lixandru, o plângere penală pentru abuz în serviciu.

Citeşte şi
Comentarii (12) Adaugă comentariu
Alina pe 22 Septembrie 2014, 14:55
#12
Pt parinmtele "care intelege"
CLASA A 7-A SI A 8 A TREBUIE SA INVETE DIMINEATA!CUM COPIII NOSTRII AU REZISTAT PANA ACUM DUPA AMIZA ASA O SA REZISTE SI COPIII VOSTRII!
pt.Maria pe 22 Septembrie 2014, 11:30
#11
un parinte care intelege
Cine are minte intelege ca regula este facuta sa fie respectata si nu incalcata. Exceptia este o situatie speciala care trebuia justificata parintilor si luata numai dupa consultarea parintilor si cu intelegerea acestora. Sunt clase destule ca elevii din clasele 1-4 sa invete dimineata si aplicata exceptia pt. clasele 5-6. Ca sa "asimilezi" mai bine viata incearca sa ti-o calauzesti dupa reguli si nu dupa exceptii.
Maria pe 22 Septembrie 2014, 01:50
#10
Pentru cine are minte sa inteleaga
"Învăţământul primar se organizează şi funcţionează, de regulă, cu program de dimineaţă." Acesta este un extras din lege. Partea in care scrie "de regula" nu o asimilati. Invatati sa ganditi logic! Ati luat in calcul si faptul ca scoala nu dispune de atat de multe sali de clasa incat sa invete TOTI elevii dimineata?

Si da, de cand e scoala asta, clasele a 7-a si a 8-a invata dimineata! Asa cum si cele de a 11-a si a 12-a!
Elev pe 21 Septembrie 2014, 13:04
#9
Pentru pariniti
Cand in ciclul primar clasele in care invatatu si Anda Stancu si Alessandra Culea au fost nevoite sa inveti dupa-amiaza nu au existat comentarii!De cand exista aceasta scoala este regula cu toate clasele de 7/8 a 11/12 sa fie dimineata!Este dreptul lor!! Asa ca terminati cu fitele!!Cum clasele acelea si multe altele au rezistat vor rezista si copii vostrii!!!
hallo 1 pe 21 Septembrie 2014, 09:03
#8
pentru un părinte
Sa-mi fie cu iertare, dar voi cei din clasa a III-a, nu sunteti tot PSD-isti carora nu v-au fost satisfacute poftele?
Albireanu pe 20 Septembrie 2014, 12:18
#7
Baaaa,voi nici acum nu ati inteles?!
PSD a facut si face ca vrea el cu voi.Nu este nevoie de voi,votantii,decat odata la 4 ani.Si atunci,votati si iese asa cum vor cei de la PSD.Prostia majoritatii ramane in continuare fara margini.In c*rand,o sa invatati la scoala despre marile realizari ale mai marilor Dragnea si Ponta,cu pozele lor deasupra catedrei.
VASILE pe 20 Septembrie 2014, 00:05
#6
SA VA FIE RUSINE
V-ATI BĂTUT JOC SI DE ACEST LICEU

VOTAȚI PSD-UL
Un părinte pe 19 Septembrie 2014, 23:54
#5
Aveți dreptate
Ce sa facem sa plecam la alta școala?

Sa plecam din oraș?

Sa plecam din tara?

Dar ce este cumva școala voastră?

Ați pus stăpânire pe ea?

Scrie cumva PSD pe denumirea școlii?

Oricum va mulțumim pentru toată bătaia asta de joc...
Un părinte pe 19 Septembrie 2014, 23:38
#4
Pentru hallo1
Bă sa îți fie ți-e rusine..

De ce sa plecam noi la alta școala?

Este cumva școala privată si unii plătesc taxe iar alții nu?

Este cumva școala proprietatea vreunui primar sau partid?

Primăria si conducerea școlii numai o administrează.....

Deci copii de clasa a treia pot învață dupa amiaza dar cei de clasa a saptea nu.?

Le vine rău.....

Sau motivul este unul destul de clar.......un copil din aceasta clasa are parintele primarul orașului si atunci face ce vrea ca așa vrea el.....

Nici o problema nu vom uita c*rând aceasta situație......vin alegerile in c*rând........

hallo1 pe 19 Septembrie 2014, 21:29
#3
parintilor clasei a III-a A ( fitzosilor)
Copilul meu a invatat in ciclul primar dupa amiaza si nu am facut scandal si nu am intentat proces penal nimanui din conducerea scolii .Am considerat ca,daca alte generatii de copii inaintea noastra au putut invata in 2 schimburi,inseamna ca si noi putem invata ( ma refer la faptul ca si noi parintii invatam alaturi de copiii nostrii).

Va urmariti interesul propriu, sunteti niste egoisti si fara scrupule.

Ceilalti copii ce invata dupa amiaza nu sunt niste distrusi si chiar se desc*rca singuri stand acasa, fara parinti.Acesti copii poarta cheia"de gat", isi mai uita si pachetelul acasa, dar invata sa se desc*rce si singuri, si nu ii cocoloseste nimeni cum faceti voi.

Nu faceti nicio onoare scolii facand atata taraboi.

Daca nu ca convine situatia, sfatul meu este sa plecati. Prin comportamentul vostru faceti rau celorlalti copii,parinti si scolii. Nu aveti pic de respect fata de semenii vostrii.

Sa va fie rusine!

un parinte fara fitzee pe 19 Septembrie 2014, 21:12
#2
dezastrul din educatie
mai bine ai pleca tu de la scoala impreuna cu directoarea
un parinte fara fitze pe 19 Septembrie 2014, 20:46
#1
pentru parintii clasei a III-a Liceul Teoretic "M.Preda"
Cand copilul meu a invatat in ciclul primar dupa amiaza, nu am comentat si nu am actionat in judecata pe nimeni din conducerea scolii,pentru ca asa au invatat si alti copii inaintea noastra. E normal sa respectam o decizie a conducerii scolii luata fara presiuni din afara ( adica dvs,stiti cine).Cum copilul meu a rezistat in ciclul primar dupa amiaza,asa vor rezista si copiii dvs.

V-as sfatui sa renuntati la fitzele dvs si procese penale, ca nu sunteti plamaditi din alt material decat mine. Si daca nu va convine situatia, nu va opreste nimeni sa plecati la o alta scoala si nu mai ponegriti liceul acesta .Nu ne faceti nicio onoare cu scandalul acesta.

PS. Eu chiar va rog sa plecati la o alta scoala.

Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.